کد خبر 1658672
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۰
کدام نوع نان سالم تر است؟

نمایه قندی نان‌ها تفاوت چشمگیری با هم دارند به طوری که نان سنگک نمایه قندی پایین و نان‌های فانتزی نمایه قندی بالایی دارند و نانی سالم‌تر است که قند کمتری داشته باشد.

به گزارش مشرق، نمایه قندی نان‌ها تفاوت چشمگیری با هم دارند به طوری که نان سنگک نمایه قندی پایین و نان‌های فانتزی نمایه قندی بالایی دارند و نانی سالم‌تر است که قند کمتری داشته باشد و طی بررسی‌های انجام شده نان سنگک نان سالم‌تری از لحاظ قند، سبوس و نوع پخت محسوب می‌شود.

ویژگی نان‌های سالم، این متخصص تغذیه، ویژگی‌های نان سالم را چنین توصیف می‌کند: گندم حاوی سبوس است و برای اینکه نان خوب پخته شود و زمان نگهداری بیشتری هم داشته باشد، باید سبوس‌گیری شود. سبوسی که از آرد گرفته می‌شود بین ۸ تا ۱۶ درصد است به طوری که برای پخت نان سنگک ۸ درصد سبوس‌گیری و برای نان‌های سفید ۱۶ درصد انجام می‌شود. البته در آردهایی که به نام آرد قنادی به فروش می‌رسد، سبوس‌گیری تا بالای ۲۵ درصد هم انجام می‌شود، حال برای داشتن نان کامل باید میزان سبوس‌گیری کاهش یابد و به حدود ۶ درصد برسد.

غنی‌سازی آرد برای مناطق کم برخوردار

دکتر نوروزی با اشاره به اینکه برای این کاهش سبوس‌گیری اول باید ذائقه مردم را تغییر دهیم، می‌گوید: افزایش میزان سبوس مزه نان را تغییر می‌دهد و ممکن است برای مردم مطلوب نباشد، همچنین نان با سبوس بیشتر زودتر بیات می‌شود به همین دلیل ممکن است سبب افزایش دور ریز نان شود. بحث دیگر در نان سالم غنی‌سازی آن با ویتامین‌هاست که می‌توانیم مواد مفیدی را که در برخی مناطق کمتر به بدن مردم می‌رسد در نان اضافه کنیم تا از طریق آن مواد غنی مثل آهن و ویتامین دی در بدن افراد تقویت شود.

نان سنگک سالم ‌تر است

نوروزی با بیان اینکه در یک کار پژوهشی روی ۱۱ نوع نان نمایه قندی آنها را مورد بررسی قراردادیم، می‌گوید: نمایه قندی نان‌ها تفاوت چشمگیری با هم دارند به طوری که نان سنگک نمایه قندی پایین و نان‌های فانتزی نمایه قندی بالایی دارند و نانی سالم‌تر است که قند کمتری داشته باشد و طی بررسی‌های انجام شده نان سنگک نان سالم‌تری از لحاظ قند، سبوس و نوع پخت محسوب می‌شود.

ایران بزرگ‌ترین تولید کننده نان

به گفته وی، ایران جزو بزرگترین تولیدکنندگان نان محسوب می‌شود چرا که حدود ۶۵۰ هزار نانوایی در سطح کشور فعالیت می‌کنند و یکی از ملزومات داشتن نان سالم، نحوه پختن آن در نانوایی‌هاست و از زمانی که برای ور آمدن خمیر نان باید طی شود تا حرارتی که می‌بیند در کیفیت و سلامت آن مؤثر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۴:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
    10 1
    شما دست به گندم و آرد نزنید مردم مشکلی ندارند بد بختی از جایی شروع میشه که شماها به اسم غنی سازی هزار کوفت و زهرمار به خورد ملت میدین
  • DE ۰۵:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
    5 1
    مقاله درمورد نان ایرانی است ولی اینجا تصویر نان های خارجی گذاشته شده چرا؟ عکس مناسب مقاله نیست!
  • IR ۰۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
    2 0
    بیشتر بیماری های معده مربوط به مکمل های شیمیاییه که به ارد اضافه میشه
  • حسن IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
    3 0
    سلام‌ نان‌باآرد‌کامل بدون‌سبوس‌گیری‌گران‌است طعمش‌هم‌خوب‌است‌مشکل پیدا‌میشود‌وقتی‌نان‌سبوس گیری‌میشود‌یبوست‌بیداد میکند‌که‌ام‌الامراضی‌است ۶درصدچیه‌‌آرد‌نباید‌سبوس گیری‌شود
  • IR ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
    1 0
    سنگک و بربری بخورید انواع مشکلات معده و روده بگیرید...
  • IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
    3 0
    به به چه دکتری ؟!!!چه پژوهشی؟!!!منم روی نان پژوهش کردم .۱)نان سنگک با همان آرد بربری تافتون ولواش پخته میشه وفاقدسبوسه وطبق خواسته مشتری سبوس رو روی نون می پاشن نه اینکه در آرد باشه۲)نان سنگک به دلیل سوختگی زیاد خیلی هم بده وسرطان زاست ۳)دورریز نان سنگک بیشتره چون یاسوخته س یاخمیره۳)نان های سنتی درمعرض موادشمیایی حاصل از سوخت گاز هستن ومشکل دارند. بهترین نان با سبوس ودورریز صفر وسالم از لحاظ پخت نان صنعتیه
  • یک ایرانی IR ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
    1 1
    سلام. یکی از شاخصهای مهم نان سالم، کاملتر بودن گندم یا جو هست. یادمه وقتی کوچیکتر بودم سنگگ رنگ تیره تری داشت اما الان اکثرا سفید هستن. چند ماه شنیدم در دولت شهید رئیسی شنیدم که برنامه ریزی شده تا سبوس نونها بیشتر بشه امیدوارم در دولت جدید هم پیگیری بشه. آرد کامل با سبوس کافی هم جلوی افزایش قند رو میگیره و هم مشکلات گوارشی مثل یبوست رو کاهش میده.
  • IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
    2 0
    سلام. من شیفته نونهای محلی هستم که در روستاها و داخل تنور با دستهای پاک روستایی پخت میشه. هم گندمش کاملتره و هم سنتی و سالمه.
    • US ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
      1 0
      خدا همه روستاییان رو حفظ کنه
  • IR ۱۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
    1 0
    نان سنگک سنتی که روی سنگ ریزه پخته می شود بسیار عالی
  • IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
    0 0
    به عمد هیچ نان با خاصیتی در ایران وجود ندارد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس