به گزارش مشرق، ۲ ماهواره ایرانی «هدهد» و «کوثر» توسط ماهوارهبر سایوز از پایگاه وستوچنی روسیه پرتاب و با موفقیت در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.
این ۲ ماهواره توسط یک شرکت دانشبنیان بخش خصوصی و توسط محققان ایرانی بهصورت کاملا بومی ساخته شده است.
حسین شهرابی مدیرعامل شرکت دانش بینان امیدفضا در فیلم کوتاهی این خبر را اعلام کرد که در زیر مشاهده میکنید:
خوب است بدانید، ماهوارهبرهای بزرگی همچون سایوز معمولا یک ماهواره اصلی و چندین ماهواره کوچک را برای قرارگیری در مدار حمل میکنند. این ماهوارهبرها بر اساس برنامهای که به آنها داده شده ابتدا ماهواره اصلی که باید در مدار بالاتری قرار گیرد را جدا میکنند، سپس در ارتفاع پایینتر سایر ماهوارهها را قرار میدهند.
بر اساس اعلام متخصصین این شرکت دانشبنیان ۲ ماهواره ایرانی در مرحله پایانی جدایش از بلوک انتقال مداری جدا شده و در مدار قرار میگرفتند.
شهرابی در این باره اظهار کرد: عملیات جدایش ماهوارههای هدهد و کوثر بر اساس دادههای تلهمتری ۷ صبح امروز با موفقیت انجام شده است.
شهرابی درباره ویژگی مهم این پرتاب گفت: در این عملیات علاوه بر اینکه پرتابگر کار خود را بهدرستی انجام داده است، عملکرد کامل محفظههای نگهدارنده ماهوارههای هدهد و کوثر بوده که با توان و همت مجموعههای دانشبنیان ایرانی ساخته شده است.
وی افزود: قرارگیری صحیح در مدار نشان میدهد که درِ محفظهها بهخوبی باز و ماهوارهها نیز بهدرستی به بیرون پرتاب شدهاند که این دومین دستاورد پس از دریافت سیگنالهای ماهوارهها به شمار میرود.
گفتنی است، ماهواره هدهد کاربرد مخابراتی داشته و در حوزه اینترنت اشیا خدمات ارائه خواهد کرد، همچنین ماهواره کوثر نیز یک ماهواره سنجشی است که باهدف تهیه نقشهبرداری دقیق حوزه کشاورزی در مدار قرار خواهد گرفت.
قرارگیری این دو ماهواره در مدار گام نخست در شکلگیری منظومه ماهوارهای «دو نما» است؛ این منظومه شامل ۲۰۰ ماهواره از نوع هدهد و کوثر خواهد بود و به ایران این امکان را میدهد تا نظارت و ارتباطات کامل فضایی را برقرار کند.