ترامپ و هریس نمایه

برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا با واکنش‌های متفاوت در رسانه‌های ایرانی مواجه شده است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در حالی که رسانه‌های فاقد گرایش به بیگانگان خواستار رعایت اعتدال هستند و تأکید می‌کنند که تفاوت چندانی میان دو رقیب درباره ایران وجود ندارد، نشریات غربگرا اصرار دارند این انتخابات را مسئله مهم و حیاتی برای ایران وانمود کنند و در هر دو صورت پیروزی ترامپ یا هریس، کشورمان را در موضع انفعال و ضعف جانمایی کنند و این در حالی است که هر دو حزب آمریکایی در دشمنی با ملت ایران و دغل‌بازی و عهدشکنی طی هفتاد- هشتاد سال گذشته، گوی سبقت را از هم ربوده‌اند.

در این زمینه روزنامه غربگرای هم میهن در تحلیلی با عنوان «نقطه عطفی در روابط ایران و آمریکا در پیش است/ انتخاباتی حیاتی برای ایران»، نوشت: انتخابات ایالات متحده‌، اهمیت زیادی دارد، به‌ویژه برای دولت ایران که تصمیمات استراتژیک و سیاست‌های خارجی آن به‌طور قابل توجهی تحت تأثیر رهبری آمریکا قرار می‌گیرد. نتیجه این انتخابات می‌تواند شبکه پیچیده‌ای از تحریم‌های بین‌المللی، محدودیت‌های اقتصادی و داینامیک‌های ژئوپلیتیکی که ایران را احاطه کرده، یا تنگ‌تر کند یا رها سازد. برای تهران، این انتخابات تنها یک رویداد عادی دیگر در خارج از کشور نیست، بلکه یک لحظه سرنوشت‌ساز است که می‌تواند آینده اقتصادی، وضعیت امنیتی و نفوذ منطقه‌ای آن را تعریف کند. هر تغییری در قدرت واشنگتن به‌طور بالقوه می‌تواند توانایی ایران را برای مانور در عرصه جهانی دوباره تنظیم کند و به‌ویژه درحالی‌که تنش‌ها بین تهران و اسرائیل به نقطه بحرانی رسیده است، می‌تواند مسیر فصل بعدی روابط را تعیین کند».

روزنامه اعتماد هم هرچند تیتر «روزی برای الاغ یا فیل/ یک قدم تا خط پایانی ماراتن انتخاباتی» را برگزید اما در متن دیگری، با عنوان «زمانی برای پایان تنش دورنمای روابط ایران و آمریکا؟» از قول یکی از مدعیان اصلاح‌طلبی نوشت: ایران به راحتی نمی‌تواند به رژیم عهدشکن ایالات متحده اعتماد کند. در سابقه تاریخی نزدیک، این آمریکاست که عهدشکنی کرده و از برجام خارج شد. نهایتاً هم با قلدرمآبی سعی کرد شرایط را برای مردم ایران دشوار سازد. به‌رغم همه این نکات، اگر صلح جهانی و منطقه‌ای ضرورتی را ایجاد کند که ایران مستقیماً مذاکراتی با آمریکا داشته باشد، قابل بررسی و توصیه به حاکمان است. اگر قرار باشد از خلال مذاکره مستقیم، آتش‌بس در غزه برقرار شده، امنیت لبنان تأمین شود و کشتار کمتری در منطقه به وجود آید، چرا مذاکره رخ ندهد. اگر با فرض اینکه ایجاد صلح بین‌الملل منوط به این مذاکره دوجانبه باشد، قابل بررسی است. مهم‌تر از آن تأمین منافع ملی، بهبود شرایط اقتصادی و بهبود شاخص‌ها در گروی مذاکره با آمریکاست»!!

این اظهارات غلط‌انداز در حالی است که آخرین بار، اعتماد به وعده آتش‌بس در غزه و عدم انتقام خون شهید هنیه توسط ایران، به خیانت جدید رژیم صهیونیستی در ترور سید حسن نصرالله و برخی فرماندهان حزب‌الله منتهی شد. همچنین اعتماد به آمریکا در برجام موجب پسرفت شدید برنامه هسته‌ای و عقب‌ماندگی شدید اقتصاد کشور و تحمیل معدل رشد ۶ دهم درصدی (تقریبا صفر) به اقتصاد ظرف هشت سال دولت روحانی شد.

اما روزنامه همشهری در گزارشی با عنوان «یک دست علیه ایران»، انتخاب ترامپ یا هریس تفاوتی در سیاست‌های کلان ضد ایرانی کاخ سفید ایجاد نمی‌کند، خاطر نشان کرد: کارنامه دموکرات‌ها از نظر وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران، سیاه‌تر است و سوابق آنها حاکی از آن است که هر ۲حزب برای تضعیف قدرت ایران اجماع دارند و تنها تفاوت‌شان در تاکتیک‌ها و روش‌هاست.

تحریم‌ها و فرمان‌های اجرائی خصمانه‌ترین و دامنه‌دارترین رفتار مقامات واشنگتن با ایران طی بیش از ۴ دهه گذشته به شمار می‌رود که صرف‌نظر از نوع دولت‌های جمهوری‌خواه و یا دموکرات همواره اعمال شده است. کارتر، رئیس‌جمهور دموکرات نخستین فرمان اجرائی علیه ایران را اعلام کرد. پیرو این فرمان‌، دارایی‌های مردم ایران در خاک آمریکا توقیف شد. بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین بسته‌های تحریمی علیه ایران هم در دوران دولت دموکرات اوباما ایجاد شده‌اند. دولت کلینتون نیز پایه‌گذار قانون جامع تحریم‌ها علیه ایران است. همچنین هر زمان در ایران اغتشاش یا ناامنی رخ داده است، دولت‌های دموکرات یا جمهوری‌خواه آمریکا در صف اول حامیان اغتشاش بوده‌اند. دولت بایدن هم در تحریم علیه ایران راه دولت ترامپ را ادامه داد. یکی دیگر از وجوه بارز اقدامات ضدایرانی دولت‌های آمریکا، عملیات‌ها و اقدامات نظامی آنها در مقاطع مختلف و در دولت‌های مختلف دموکرات یا جمهوری‌خواه است.

از سوی دیگر، روزنامه جوان درباره انتخابات آمریکا نوشت: مطالعه عملکرد دولت‌های متعدد دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا نشان می‌دهد که هر کدام از دولت‌های فوق که حاکم بوده‌اند در دشمنی با ملت ایران و ملت‌های مستضعف منطقه و محور مقاومت، کم از دیگری نگذاشته و هرچه در توانشان بوده و امکانش را داشته‌اند در راه این خصومت انجام داده و تفاوت فقط در شیوه و ابزارهای اعمال این دشمنی بوده است! در زمینه اقتصادی، بیشترین تحریم‌ها علیه ایران در زمان حضور دموکرات‌ها در قدرت صورت گرفته و ایران بیشترین شدت تحریم‌ها را در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ در دوران یک دموکرات تجربه کرده است، در حالی‌که شدیدترین کمپین تحریمی نیز در دوره ترامپ جمهوری‌خواه تحت عنوان کمپین فشارحداکثری رخ داد. در زمینه روابط بین‌الملل و دیپلماتیک نیز کامالا هریس اعلام کرد که بزرگ‌ترین دشمن ما ایران است و ترامپ هم که قبلاً بارها دشمنی خودش با ایران و ملت ایران را به صراحت اعلام کرده و در عمل نیز نشان داده است.

روزنامه جمهوری اسلامی نیز معتقد است: کسانی که می‌گویند اگر دموکرات‌ها پیروز انتخابات شوند به نفع ایران است، منظورشان از «نفع» چیست؟ و کسانی که می‌گویند اگر نامزد جمهوری‌خواهان پیروز شود کار ایران مشکل‌تر می‌شود، منظورشان از «مشکل» چیست؟ آنچه درباره رؤسای جمهور آمریکا قابل گفتن است این است که رئیس‌ جمهور یک عامل اجرائی است. مدیریت کلان آمریکا در اختیار یک سیستم است که رئیس‌ جمهور و دولت نقش چندانی در تدوین و تعیین آن ندارند و فقط مجریان سیاست‌ها هستند. بنابراین، برای ایران «تفاوت» یا «نفع» و یا «مشکلی» در اینکه کدام نامزد رئیس ‌جمهور شود، قابل تصور نیست. یکی از مهم‌ترین عوامل تصمیم‌سازی‌های کلان در سیاست خارجی آمریکا، لابی صهیونیستی است. پول و امکانات صهیونیست‌ها در تعیین رئیس‌ جمهور آمریکا همواره تاثیرگذار بوده است. اوباما رئیس‌ جمهور اسبق هفته گذشته در حمایت تبلیغاتی از هریس گفت: هریس و ترامپ هر دو صهیونیست هستند ولی هریس از ترامپ بهتر است و لذا پیشنهاد می‌کنم شما به هریس رأی بدهید. به عبارت روشن‌تر اصولاً انتخابات آمریکا تحت تاثیر صهیونیست‌هاست. بنابراین، هر دو نامزد در جهت مخالف مصالح ملت مسلمان ازجمله ملت ایران قرار دارند و پیروزی یا شکست هیچ‌کدام در سیاست‌های کلان خارجی آمریکا نقش تعیین‌کننده ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 30
  • در انتظار بررسی: 32
  • غیر قابل انتشار: 3
  • نصرالله ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    اسرائیل با تسلیحات غربی به ایران حمله کرد و ایرانیان را کشت. امریکا خودش بمب هسته‌ای آورده بالای سر غربگرایان ایران چرخ میزند در آسمان با B52.
  • ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    ترامپ به اسرائیل گفت اول به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند. در هر حالت اولویت اول نظام ایران در حال حاضر ایجاد بازدازندگی هسته‌ای است.
  • نظریه IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    سگ زرد برادر شغاله .مرگ بر امریکا و اسرائیل با هر ریس جمهوری
  • میثم IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    1 3
    برای مردم ایران ترامپ یا هریس هیچ فرقی ندارد اما گویا بعضی از مدیران و مسئولین براشون مهمه...
  • جبار IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    با آمدن ترامپ یک عده نفس راحتی می کشند .دلا لان تحریم . آنهای که از مذاکره نفرت داشتند .زیرا بهانه ای برای مذاکره مثل بایدن نمی ماند
  • IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    دماغ فیل مال غرب گرایان برای شرق گرایان چی داریم؟
  • علی اصغر قاسم پور IR ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    من خداییش وقتی به این کلمات مؤدبانه ای که شما گروه تو تیترهاتون می زنین فوراً می فهمم این مطلب از چه گروه و قماشیه، از تندروهاست یا نه! ماشاءا... تندروها علاوه بر منطق و نرمخویی، خیلی خوش کلامن!
  • فاطمه IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    مسئله اصلی اینه که کی کیهان را قبول دارد؟
  • یزدان IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    رنگ رخساره نشان میدهد از سر درون جناب کیهان
  • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    1 3
    واقعا چه تفاوتی دارند با هم
  • CA ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    3 0
    ادبیات زننده ای دارید
  • ناشناس IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    این قوم اصلاحاتی بیش از سی سال است که اویزان کودک کشان ظالم هستند بصیرتشان در حد سراب است
  • IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    نه غرب گرایی نه شرق گرایی خیر امور اوسطها
  • ۱۱:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    غربگدیان اینقدر که از امریکا حساب میبرند از خدا میبردند الان از جمله صالحان بودند
  • ۲۲ IR ۱۲:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    حالا معلوم میشه کت تن کیه!
  • IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    الاغ و فیل هردو حیوان صبور و علاوه بر انجام وظفیه در چرخه حیاط وحش خدمات بسیاری به انسانها میدهن درصورتیکه شیرو پلنگ ببر فقط درنده هستند
  • alira IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    والله اویزان تر از بعضی ها به عمو پوتین نداریم اصلا قفله!
  • گرگعلی IR ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    این چه منطقی آخه شما دارید آویزان شدن یعنی چی. این انتخابات رو کل دنیا تاثیر داره. سلول به سلول مملکت ماهم متاثر از این انتخابات هست. حالا شما خودتو بزن به خواب
  • یعقوب محمدی دیوان- سرچ کن IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    شرق گدا
  • خ IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    1 2
    ازاین به بعد ترامپ میشه عمو ترامپ،،
  • SE ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    الاصحالات الی فاضلابات
  • IR ۱۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    1 1
    چه تیتر قشنگی👏👏👏
  • دریا IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    چرا روزنامه غربگرای هم میهن رومنحل نمیکنن یاباهاش برخورد نمیشه که اینقدر اراجیف نبافه
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    5 2
    خاک بر سرت با این ادبیات صحبت کردنت. آبروی فرهنگ ایران رو بردی
  • IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    2 1
    اینکه کی توآمریکا رئیس جمهور بشه فرقی برای ما نداره آره چون اونا به فکر مردم خودشون هستند وما به فکر دیگران ما با جمعیت ۸۰ میلیونی ۷میلیون فقط اتباع افغانی داریم تورم گرانی بدبختی بیکاری ازدواج نکردن جونها کم شدن جمعیت وحالا بدترینشون سایه جنگه
  • IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 4
    اصلاح طلب یعنی ملون
  • US ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    1 2
    ایران مجبوره قوی بشه مجبوره خودش رو نجات بده دل بستن به بیگانه از حماقت و نادانی است یا از روی خیانت!
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    1 2
    خواهید دید این حیوان چی به سر ایران خواهد آورد
  • IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    2 1
    ترامپ و هریس خیلی با هم متفاوت هستند، ترامپ دستور ترور سردار عزیز ما رو صادر کرده، اما حداقل هریس چنین کاری نکرده، سوای تقاوت های دیگر، گویا کیهان اینو درک نمیکنه
  • عبدالله IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    0 1
    وعده صادق ۳ قبل از جابجای قدرت در آمریکا در همین دوره پایانی ریاست جمهوری بایدن در یکی از دوشهر ( حیفا یا تل‌آویو ) توسط موشک و پهپاد غیر قابل سکونت شود شبکه آب وبرق و حمل ونقل عمرانی و تاسیساتی زیربنایی نظامی را منهدم وغیر قابل سکونت کند و اعلام تخلیه کامل ساکنان یک روز قبل از حمله صادربشود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس