گمانه زنی‌ها درباره تیم امنیت ملی و سیاست خارجی دولت ترامپ

در پی پیروزی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا در انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ ریاست جمهوری این کشور، گمانه زنی‌ها درباره اعضای کابینه او به ویژه تیم امنیت ملی و سیاست خارجی او آغاز شده است.

به گزارش مشرق، تارنمای آمریکایی اکسیوس روز پنجشنبه به وقت محلی گزارش داد که دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب برای دوره ریاست جمهوری دوم خود می خواهد چهره های آشنا را در تیم امنیت ملی خود قرار دهد.

اکسیوس بر اساس منابع خود اعلام کرد، ترامپ ژنرال‌های سابق را در تیم امنیت ملی خود نمی‌خواهد و بازرگانان و مدیران اجرایی را ترجیح می‌دهد اما او در حال بررسی گروهی از وفاداران در پست‌های برجسته دولتی است.

ترامپ چندین بار در مبارزات انتخاباتی خود گفته است که در دوران گذار، فشار برای مذاکره بین روسیه و اوکراین برای پایان جنگ را آغاز خواهد کرد.

او همچنین اعلام کرده است که می خواهد تا زمان تحلیف خود شاهد پایان جنگ در غزه و لبنان باشد.

اسامی احتمالی دولت ترامپ به شرح زیر است:

وزارت امور خارجه: به گفته دو منبع، ریچارد گرنل، سفیر سابق آمریکا در آلمان، یکی از نامزدهای اصلی وزارت امور خارجه است.

منابع مطلع گفتند گرنل در طول مبارزات انتخاباتی به ترامپ در مورد سیاست خارجی مشاوره می داد و احتمالاً بر دیپلماسی روسیه و اوکراین تمرکز خواهد کرد.

کنترل مجلس سنا توسط جمهوری خواهان، هرگونه مشکلی را که گرنل برای تایید شدن داشت، خنثی می کند.

دو نامزد دیگر برای پست وزارت امور خارجه، سناتور بیل هاگرتی که در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ به عنوان سفیر در ژاپن فعالیت می کرد و رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی سابق ترامپ هستند.

مورگان اورتگاس، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه نیز اغلب برای یک پست ارشد وزارت خارجه در دی سی یا پست سفارت آمریکا در یک‌ کشور مهم نام برده می شود.

الیز استفانیک نیز گزینه اصلی برای سفارت و نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد است.

وزارت دفاع و آژانس‌های اطلاعاتی: نام‌های متعددی برای وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) مطرح شده است، از جمله مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق و مایکل والتز، نماینده جمهوری‌خواه.

والتز علاوه بر جان رتکلیف که مدت کوتاهی به عنوان مدیر اطلاعات ملی در دوران ترامپ خدمت کرد، می‌تواند به عنوان مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نیز در نظر گرفته شود.

سناتور تندروی جمهوریخواه، تام کاتن نیز برای نقش‌های برتر دفاعی یا اطلاعاتی نام برده شده است اما برخی گزارش ها حاکی از این است که او به تیم ترامپ گفته هیچ نقشی در کابینه نخواهد پذیرفت.

یکی دیگر از مقامات سابق ترامپ که می تواند در دولت جدید مقام ارشد سیاست خارجی و امنیت ملی را به دست آورد، برایان هوک است که نماینده ترامپ در امور ایران بود و تیم انتقالی دولت جدید در وزارت امور خارجه را رهبری خواهد کرد. یک منبع گفته که برایان هوک ممکن است در نهایت به یک مقام ارشد در این وزارتخانه برسد.

کاخ سفید: گرنل و والتز نیز نامزدهای بالقوه مشاور امنیت ملی در کاخ سفید به رهبری ترامپ هستند.

یکی از مقامات ارشد سابق دولت ترامپ گفت که پیش‌بینی اینکه ترامپ تصمیم دارد چه کسی را منصوب کند، دشوار است.

این مقام سابق دولت ترامپ گفت: در آغاز دوره اول ترامپ، رکس تیلرسون در ۳ هزار نامی که به عنوان نامزدهای وزارت خارجه نام برده شد، نبود.

این مقام آمریکایی گفت مهمترین چیز این است که تیم امنیت ملی جدید ترامپ به او کمک می کند تا سیاست خود را اجرا کند نه اینکه مانند تیمش در ابتدای دوره اول ریاست جمهوری اش مانع تراشی کند.

تیلرسون وزیر خارجه و جیمز متیس، وزیر دفاع دولت اول ترامپ به چندین طرح ترامپ اعتراض کرده بودند.

در دوره قبلی ترامپ، پرونده خاورمیانه بیشتر توسط مشاور ارشد و داماد او جرد کوشنر اداره می شد که پیش نویس طرح صلح اسرائیل و فلسطین را تهیه کرد و توافق سازش میان اعراب و اسرائیل موسوم به اسرائیل را میان اسرائیل، امارات، بحرین، مراکش و سودان مطرح کرد.

کوشنر چندین بار در طول مبارزات انتخاباتی علنی گفته است که علاقه ای به بازگشت به دولت ترامپ ندارد. اما پیروزی ترامپ، بحران کنونی در خاورمیانه و فرصت دستیابی به توافق صلح عربستان و اسرائیل ممکن است نظر او را تغییر دهد.

سایر نام هایی که نیاز به توجه دارند: آوی برکوویتز که با کوشنر روی طرح صلح اسرائیل و فلسطین و توافق‌ ابراهیمی کار می‌کرد، می‌تواند بازگردد و بخشی از تیم خاورمیانه ترامپ باشد.

دیوید فریدمن که در اولین دولت ترامپ به عنوان سفیر آمریکا در اسرائیل خدمت می کرد، ممکن است برای یک دوره دیگر به این سمت برگردد.

جیسون گرینبلات، فرستاده سابق ترامپ و آریه لایت استون، رئیس دفتر فریدمن نیز ممکن است برای فعالیت در زمینه امور خاورمیانه به دولت ترامپ بازگردند.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    0 0
    ایران حتما باید با ترامپ مذاکره کنه . الان که باکو و ترکیه هم باهامون دشمن شدن و حزب الله هم به شدت تضعیف شده نمیتونیم دیگه اینجوری دوام بیاریم
  • IR ۱۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    1 0
    تنها کشورهایی که از دشمنی ایران و امریکا سود میکنن و خوشحال میشن ترکیه و عربستان و روسیه و چین و ... هستن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس