کد خبر 1662258
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸
منحنی نزولی رشد اقتصادی در انگلیس

رئیس بانک مرکزی انگلیس در سایه کاهش سرعت رشد اقتصادی در این کشور و احتمال وضع تعرفه‌های جدید بر واردات کالاهای انگلیسی به آمریکا در دولت «دونالد ترامپ»، بر لزوم ترمیم روابط با اتحادیه اروپا تاکید کرد.

به گزارش مشرق، مرکز آمارهای ملی انگلیس در تازه‌ترین گزارش خود که روز جمعه (۲۵ آبان ۱۴۰۳) منتشر شد، اعلام کرد که شاخص رشد اقتصادی در این کشور در سه ماهه سوم سال جاری میلادی (ژوئیه تا سپتامبر ۲۰۲۴) ۰.۱ درصد بوده است. این میزان کمتر از سه ماهه دور قبل ( ۰.۵ درصد) و همچنین پایین‌تر از پیش‌بینی ۰.۲ درصدی کارشناسان اقتصادی برای این دوره است.

طبق آمارها، شاخص تولید نیز در ماه سپتامبر (شهریور/ مهر) گذشته ۰.۱ درصد کاهش یافته است؛ اتفاقی که در کنار لایحه جنجالی بودجه دولت انگلیس که دو هفته پیش با تمرکز بر افزایش مالیات‌ها به پارلمان ارائه شد، صدای منتقدان حزب حاکم کارگر را درآورده است.

حزب کارگر که پس از ۱۴ سال دوری از قدرت، تیرماه گذشته سکان دولت را در دست گرفته است، افزایش رشد اقتصادی را به‌عنوان یکی از اولویت‌های خود معرفی کرده است. این درحالیست که اقتصاد انگلیس پس از بحران اقتصاد جهانی در سال ۲۰۰۸، عملکرد قابل تعریفی نداشته است.

ریچل ریوز وزیر دارایی انگلیس گفت که از آمارهای جدید راضی نیست اما امیدوار است که اصلاحات اقتصادی دولت در بلند مدت، اوضاع مالی کشور را تثبیت کند. وی گفت: من در لایحه بودجه‌، انتخاب‌های دشواری را برای اصلاح پایه‌های اقتصادی و تثبیت وضعیت مالی صورت دادم. اکنون می‌خواهیم از طریق سرمایه‌گذاری، اصلاحات و ایجاد مشاغل بیشتر، به رشد اقتصادی برسیم.

در همین حال اندرو بیلی رئیس بانک مرکزی انگلیس با اشاره به پیامدهای اقتصادی خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت)، خواستار ترمیم روابط با اتحادیه اروپا شد. او طی سخنانی در لندن گفت: در مورد برگزیت فی نفسه موضعی ندارم اما باید درباره عواقب آن هشدار بدهم، زیرا تغییر روابط تجاری با اتحادیه اروپا بر زنجیره تامین کالا تاثیر گذاشته است.

وی افزود: ما باید هوشیار باشیم و از فرصت ها برای بازسازی روابط با اتحادیه اروپا و در عین حال احترام به تصمیم مردم استفاده کنیم.

بیلی با اشاره به بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و برنامه او برای وضع تعرفه‌های جدید بر واردات کالا به آمریکا افزود: تصویر جهان با تاثیر شوک های ژئوپلیتیکی و چندپارگی گسترده تر در اقتصاد جهانی مبهم شده است.

البته دولت جدید انگلیس از تیرماه گذشته تلاش کرده است تا روابط این کشور با اتحادیه اروپا را ترمیم کند. دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس برای نخستین بار پس از برگزیت، در نشست ماه پیش شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا شرکت کرد و دو طرف بر لزوم ارتقاء سطح همکاری‌ها تاکید کردند.

کی‌یر استارمر نخست وزیر انگلیس نیز ماه پیش در سفر به بروکسل با روسای شورا و کمیسیون اروپا دیدار و تلاش کرد تا روابط فی‌مابین را که در نتیجه برگزیت تیره شده است، ترمیم کند. وزیر دارایی انگلیس در همین پیوند گفت: ما برگزیت را به عقب بر نمی‌گردانیم و دوباره وارد بازار مشترک و اتحادیه گمرکی اتحادیه‌اروپا نمی‌شویم، اما باید روابط خود را از نو تنظیم کنیم.

اما واقعیت این است که اقتصاد انگلیس بر اساس آمارها در بدترین وضعیت نیم قرن گذشته قرار دارد و بحران هزینه‌های زندگی در کنار تورم پرنوسان، نارضایتی‌های گسترده در این کشور را موجب شده است.

مقام‌های لندن اصرار دارند که مشکلات اقتصادی این کشور ناشی از همه‌گیری کرونا و جنگ در اوکراین است اما تحلیلگران و بیشتر مردم بر این باورند که برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) ضربه سنگینی را به اقتصاد جزیره تحمیل کرده است.

داده‌های آماری نشان می‌دهد که رشد اقتصادی انگلیس به واسطه برگزیت ۱۴۰ میلیارد پوند ضرر کرده و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این رقم تا سال ۲۰۳۵ میلادی به ۳۱۱ میلیارد پوند برسد.

طبق مطالعات مرکز اصلاحات اروپایی، برگزیت سالانه بین ۷۵ تا ۱۲۵ میلیارد پوند برای انگلیس هزینه دارد که معادل ۳ تا ۵ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. این اندیشکده اروپایی دریافته که انگلیس در اثر خروج از اتحادیه اروپا، ۳۰ میلیارد پوند در زمینه سرمایه‌گذاری، تجارت و مالیات ضرر کرده است.

نشریه اوکونومیست در گزارشی نوشت: انگلیس در یک بلاتکلیفی ۱۵ ساله گرفتار شده است. این کشور تمایل دارد خود را به عنوان یک مکان پویا و بازار آزاد تصور کند اما اقتصادش از بسیاری از کشورهای ثروتمند دنیا عقب است.

به نوشته اکونومیست یک حفره عمیق در اقتصاد انگلیس ریشه دوانده و خروج از اتحادیه اروپا اوضاع را بدتر کرده است.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۵
    0 0
    برگزیت و کرونا ضربه سنگینی زد به اقتصاد انگلیس را
  • IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۵
    0 0
    انگلیس ها اینقدر از کشورهای دیگر را غارت کردند ولی باز هم اقتصاد خراب دارن
  • IR ۲۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۵
    0 0
    دیگه کشوری نیست بچاپینش دزدهای کت وشلوارپوش🦊👿
  • IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
    0 0
    خلق پول به هر شکل ممکن، ضرورت تامین هزینه های تصاعدی و نجومی حکومت دینی است. چاپ تراول و اسکناس بدون پشتوانه و ارز دیجیتال و رمز ارز و افزایش نرخ ارز و طلا و دیگر موارد، از جمله شیوه های کار است که موجب ویرانی اقتصاد جهانی شده. حکومت دینی با تکیه بر اقتصاد قدرتمند جهانی به گسترش قدرت خود پرداخته و با فروپاشی اقتصاد جهانی فاجعه تمام عیار در انتظار بشریت خواهد بود بدون انکه از ناجی و فریادرسی خدای عادل و قادر و دشمن ستمگر خبری باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس