کد خبر 1662469
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰
انتخاب رشته دانش آموزان در تسخیر آرزوهای پدران و مادران

استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ۳۰ درصد دانش‌آموزان کشور موفق به پایان تحصیل در مدرسه نمی‌شوند، گفت: ترک تحصیل موجب افزایش جرم و گرفتار شدن در چرخه آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

به گزارش مشرق، غلامعلی افروز؛ استاد دانشگاه تهران، امروز در سلسله برنامه‌های آموزش خانواده در جمع برخی والدین دانش‌آموزان اظهار کرد: ورودی‌های آموزش و پرورش همگی موفق به پایان تحصیل نمی‌شوند. سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر وارد کلاس اول دبستان می‌شوند، اما باید پرسید در پایان دبیرستان، چند نفر فارغ‌التحصیل می‌شوند؟ در برخی کشورها، نرخ فارغ‌التحصیلی ۹۵ تا ۹۷ درصد است، اما در ایران حدود ۷۰ درصد است.

دانش‌آموزان دلزده از مدرسه

وی افزود: ۳۰ درصد دانش‌آموزان کشور موفق به کسب مدرک دیپلم نمی‌شوند و وارد بازار کار می‌شوند. برخی از این افراد ممکن است دچار آسیب‌های اجتماعی شده و حتی روانه زندان شوند. آموزش و پرورش در ایران زنجیره‌ای از هدایت و مشاوره تحصیلی ندارد که دانش‌آموزان را از دلزدگی و خستگی از درس خواندن نجات دهد. معلمان باید به‌عنوان نیروی انگیزشی، جذب‌کننده دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل باشند.

افروز با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا در دوره متوسطه دوم سه رشته آموزشی وجود ندارد، گفت: برخی از مدیران سابق آموزش و پرورش در کلاس‌های خصوصی کنکور سهام دارند. همچنین، دیپلم دبیرستان باید هم عمومی و هم مهارتی باشد، و نیازی به رشته‌بندی خاص نداریم.

والدین کیسه پول سیار برای مدارس!

افروز با اشاره به تفاوت نقش والدین در آموزش و پرورش کشورها، افزود: در اکثر کشورها، سازمان اولیا و مربیان نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند و حتی در انتخاب وزیر دخیل هستند. اما در ایران، والدین تنها به‌عنوان کیسه پول مدارس دیده می‌شوند. وی مثال زد که یکی از مدارس تهران، فرزند یک خدمتگزار دانشگاه تهران را که در مجاورت مدرسه بود، ثبت‌نام نکرد، اما به‌ازای دریافت وجه، فرزند فردی از منطقه‌ای دورتر را ثبت‌نام کرد.

قدرت والدین در مدارس آمریکا

وی ادامه داد: والدین ولی‌نعمت ما هستند و باید آنها را جدی بگیریم. در آمریکا، پنج نفر از والدین توانستند مدیرکل آموزش و پرورش یک منطقه را به‌دلیل ناتوانی در مدیریت برکنار کنند. وظایفی نظیر کاربردی کردن کتاب‌های درسی، انتخاب مدیر و معلمان، و حذف آموزش‌های زائد از مدارس جزو مسئولیت‌های اولیا و مربیان است که متأسفانه در ایران نادیده گرفته می‌شود.

تأثیر ترک تحصیل بر افزایش دزدی و جرم در کشور

افروز با اشاره به علل ترک تحصیل در میان دانش‌آموزان، گفت: یکی از دلایل عمده ترک تحصیل، عدم نظارت والدین بر مدارس است. در حال حاضر، صدها کودک و نوجوان در خیابان‌ها مشغول به کار هستند، در حالی که باید در کلاس‌های درس حضور داشته باشند. وقتی گفته می‌شود که دزدی زیاد شده، باید توجه داشت که ترک تحصیل باعث گرفتار شدن نوجوانان در آسیب‌های اجتماعی می‌شود. حضور در مدرسه و اخذ مدرک دیپلم می‌تواند به‌طور قابل توجهی از آسیب‌های اجتماعی بکاهد.

واقعیتی که درباره اعتیاد دانش‌آموزان گفته نمی‌شود

استاد دانشگاه تهران بیان کرد: اگر دانش‌آموزی معتاد شود، او را از مدرسه اخراج می‌کنند، سپس می‌گویند که آمار اعتیاد در میان دانش‌آموزان پایین است! مسئولیت آسیب‌های اجتماعی افراد زیر ۱۹ سال در جامعه بر عهده وزیر آموزش و پرورش است. چرا اجازه می‌دهید که دانش‌آموز از مدرسه خارج شود و به آسیب‌های اجتماعی دچار شود؟

وی همچنین به افزایش مصرف مواد مخدر، سیگار، قلیان، گل و شیشه در میان نوجوانان و جوانان اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند که گل و ماری‌جوانا سرخوشی می‌آورد، اما مصرف حتی مقدار اندک این مواد هم مضر و اعتیادآور است. در یکی از استان‌ها، ۲۲ درصد دختران و ۲۷ درصد پسران از مواد مخدر صنعتی استفاده می‌کردند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
    3 0
    حالامگه اونایی که خوندن وادامه دادن چه.....کردن؟؟؟اصلا دراین مملکت کی به تحصیلات فارغ التحصیلان اهمیت میده؟؟؟زمام اموردست عده ای خاص است!!!
    • IR ۱۴:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
      0 0
      البته دست عده ای خاص و بیسواد
  • IR ۱۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
    1 1
    من به عنوان یک معلم میگم همون بهتر برن و فکر یه مهارتی یا کاری باشن واسه ماهی ۱۰ میلیون تومن پدر ما تو مدارس دراومده
    • IR ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
      0 0
      اگه ماهی10میلین هم بگیرید دریکسال میشه 120میلیون(حداقل) وبرای حداکثر سه ماه که جمعا درطول یکسال کارمیکنین میشه ماهی40میلیون وکم نیست!!!
  • IR ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
    0 0
    حالا این استاد دانشگاه نمیدونندکه معلمها چگونه روزگار می‌گذرانند و چه دلیل قانع کننده ای برای دانش آموزان برای درس خواندن پیدا کنند تا ترک تحصیل نکنند. نوبت وظیفه که رسید آموزش و پرورش متولی همه افراد جامعه زیر 19 ساله ها شد. استاااااد، آیا نسبت بودجه آموزش و پرورش در کشور به نسبت تعدادی است که مسئولیت آسیب های اجتماعی زیر 19 ساله های کشور به آن واگذار شود؟ مساله را درست مطرح کنید. وقتی به آموزش و پروررش این کشوربه مثابه یک مصرف کننده صرف نگریسته شود نه سرمایه گذاری برای آینده سازی، انتظار معجزه داشتن عبث است. خیلی عذرخواهی میکنم ولی انگار استاد در حالت عادی نبوده یا بی خبر از مشکلات آموزش و پرورش کشور.
  • علی IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
    0 0
    زمانی که تمام جهت گیری های سیاسی فرهنگی آموزشی اقتصادی و نظامی ، ایدئولوژیک باشد معلوم است که چه بلایی سر مملکت میاد.آموزش و پرورش ابزاری برای تربیت جامعه در جهت اهداف ایدئولوژیک نظام است و هیچ سودی برای دانش آموزان ندارد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس