کتابدار کتابخانه آیت‌الله کاشانی ماکو درباره علاقه جوانان به نوع خاصی از کتاب‌ها گفت: جوانان بیشتر به کتاب‌های روانشناسی، قانون جذب، موفقیت، رمان و داستان علاقه‌مند هستند.

کبری احمدی در گفت‌وگو با ایسکانیوز از چالش‌ها، اقدامات و برنامه‌های این کتابخانه برای تشویق جوانان به کتاب‌خوانی صحبت کرد. وی در ابتدا با اشاره به دلایل کاهش مطالعه گفت: متاسفانه دنیای مجازی اولین و مهم‌ترین عاملی است که باعث کاهش آمار مطالعه شده‌است. گرچه افراد تصور می‌کنند در فضای مجازی مطالعه می‌کنند، اما این نوع مطالعه به معنای واقعی مطالعه نیست. عوامل دیگری مانند گرانی کتاب، کاهش تمرکز، بی‌حوصلگی و جذابیت بیشتر رسانه‌ها، رقیب کتاب و کتاب‌خوانی شده‌اند؛ رسانه‌ها با تصاویر جذاب خود قوی‌تر از نوشتار عمل می‌کنند و جوانان را جذب می‌کنند.

وی در ادامه درباره اقدامات کتابخانه آیت‌الله کاشانی برای جذب جوانان توضیح داد: کتابخانه‌ها اکنون علاوه بر امانت کتاب، بر فعالیت‌های فرهنگی نیز تمرکز دارند. در کتابخانه ما کلاس‌های متنوعی مانند نقاشی، خوشنویسی، خوشنویسی با خودکار، هم‌خوانی و نقد کتاب، معرفی کتاب، کلاس‌های مهارت خواندن و نوشتن، محافل ادبی و حتی کلاس‌های آشنایی با گیاهان دارویی و جواهر دوزی برگزار می‌شود. همچنین مسابقات کتاب‌خوانی و جشنواره‌ها به صورت دوره‌ای اجرا می‌شود.

توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی در بین جوانان امری ضروری است

وی یکی از موانع بزرگ پیش روی جذب جوانان را عدم وجود کتاب‌های درخواستی اعضا دانست و گفت: گاهی وقتی عضوی درخواست کتاب خاصی می‌کند و کتابخانه قادر به تأمین آن نیست، ممکن است برای همیشه مطالعه را کنار بگذارد و از منابع دیگر استفاده کند. محدودیت زمان باز بودن کتابخانه‌ها و کمبود نیروی انسانی نیز از دیگر مشکلات است، برای رفع این موانع، ایجاد کتابخانه دیجیتالی که نیاز به زمان و مکان نداشته باشد، می‌تواند راهگشا باشد.

احمدی در مورد ویژگی‌های خاص کتابخانه آیت‌الله کاشانی که می‌تواند جوانان را جذب کند، به دو نکته اشاره کرد: اول تخصص کارمندان کتابخانه و دوم علاقه‌مندی آن‌ها به فعالیت‌های جمعی برای جوانان.

این کتابدار همچنین از نقش معرفی کتابخانه و فعالیت‌های آن در فضای مجازی برای جلب توجه جوانان یاد کرد و گفت: اکنون افراد بیشتر از طریق فضای مجازی و کانال‌ها و خبررسانی‌های محلی مطلع هستند و پیگیر این‌گونه اطلاعات‌اند. از این طریق می‌توانیم کتابخانه را تبلیغ کنیم.

احمدی از نقش دوران دانش‌آموزی و دانشجویی در نهادینه‌سازی عادت مطالعه نیز سخن گفت و افزود: اگر دانش‌آموزان از همان زمان تحصیل در کتابخانه عضو شوند و مرتباً به کتابخانه بیایند، احتمال زیادی دارد که در آینده نیز کتاب‌خوانی را کنار نگذارند.

وی همچنین بر ضرورت حمایت‌های دولتی و خصوصی برای توسعه کتابخانه‌ها و افزایش علاقه جوانان به مطالعه تاکید کرد و اظهار داشت: حمایت‌های مالی برای خرید کتاب، برگزاری کلاس‌ها و مسابقات کتاب‌خوانی از جمله موارد ضروری است.

احمدی در پایان پیام خود به جوانان چنین بیان کرد: کتاب دوست همیشگی انسان است؛ اگر عادت به کتاب‌خوانی را در خود تقویت کنید، تا آخر عمر هرگز تنها نخواهید شد. با عضویت در کتابخانه به باشگاه‌های کتابخانه بپیوندید و از این تجربه لذت ببرید.

برچسب‌ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس