به گزارش مشرق، علیرغم افزایش مخالفت ها در حزب سوسیال دموکرات اولاف شولتز، صدراعظم آلمان برای نامزدی مجدد وی، اما شولتز از قصد خود برای نامزدی مجدد برای صدراعظمی در انتخابات فدرال ۲۰۲۵ عقب نشینی نمی کند.
شولتز قبل از عزیمت به اجلاس گروه ۲۰ در پاسخ به این سوال که آیا تحت هر شرایطی به ادعای خود مبنی بر نامزدی صدراعظمی پایبند است، گفت: حزب سوسیالیست و من آماده هستیم تا به این مناقشه برویم، اتفاقاً با هدف پیروزی.
فرانتس مونتفرینگ، رهبر سابق حزب سوسیال دموکرات البته شرایط را متفاوت می بیند. وی هیچ امتیازی برای کاندیداتوری دوباره برای صدراعظم آلمان نمی بیند.
وی در این باره به روزنامه تاگس اشپیگل گفت: نامزدی برای صدراعظم بازیای نیست که دو یا چند نامزد با آن موافقت کنند یا شامل حق انتخاب مجدد باشد.
اولاف شولتز قبلاً در ماه ژوئیه در کنفرانس مطبوعاتی سنتی تابستانی در برلین اعلام کرده بود که دوباره به عنوان صدراعظم نامزد خواهد شد. با توجه به شکست ائتلاف دولتی موسوم به چراغ راهنمایی و آمارهای ضعیف در نظرسنجی ها حالا بحث هایی در حزب سوسیال دموکرات مطرح شده است مبنی بر اینکه بوریس پیستوریوس،وزیر دفاع آلمان از این حزب که در نظرسنجی ها به طور قابل توجهی محبوبیت بیشتری دارد، باید به جای شولتز، به عنوان نامزد حزب سوسیال دموکرات و صدر اعظم آلمان شود.
احزاب دولت ائتلافی آلمان به رهبری شولتز اخیراً بعد از مذاکرات طولانی در نهایت نتوانستند به راهحلی در مناقشات بودجهای و اقتصادی دست پیدا کنند و این ائتلاف با برکناری وزیر دارایی توسط شولتز بعد از حدود سه سال حکومتداری دچار فروپاشی شد.
رهبران فراکسیون های احزاب متحد مسیحی (حزب سوسیال مسیحی و دموکرت مسیحی) و حزب سوسیال دموکرات با پیشنهادی برای برگزاری انتخابات زودهنگام فدرال در ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ ( ۵ اسفند ماه) موافقت کردند.
اولاف شولتز همچنین در آستانه نشست سران گروه ۲۰ در برزیل، در سخنانی بر تمایل آلمان برای حمایت از اوکراین در نبرد خود علیه روسیه تا زمانی که لازم باشد، تاکید کرد. این مقام آلمانی به روزنامه برزیلی "Folha de Sao Paulo" گفت: «باید برای پوتین روشن باشد که بازی کردن برای زمان کارساز نخواهد بود.»
وی در بخش دیگری از سخنانش بدون توجه به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان و در موضعی یکجانبه از صادرات تسلیحات آلمان به اسرائیل که مورد انتقاد شدید بسیاری از کشورها قرار گرفته است دفاع کرد.
وی در گفتگو با این روزنامه این موضع خود را این گونه توجیه کرد که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد. شولتز افزود: شرکای اسرائیلی ما می توانند به همبستگی آلمان تکیه کنند.
شولتز عصر یکشنبه (به وقت محلی) برای اجلاس دو روزه جی ۲۰ وارد ریودوژانیرو شد. لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل، نمی خواهد جنگ اوکراین را به موضوع رسمی نشست سران تبدیل کند و عمدا از «ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین برای شرکت در این نشست دعوت نکرده است.
شولتز در بخش دیگری از سخنانش دوباره خواستار برگزاری کنفرانس صلح با مشارکت روسیه شده و گفت: ما تنها بر اساس قوانین بین المللی می توانیم در اوکراین به صلح دست یابیم. این مقام آلمانی گفت: این اقدام هنوز نیازمند تلاشهای عظیم است.