کد خبر 1663966
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۷
قطعنامه ضدایرانی حقوق بشری کانادا به تصویب رسید

قطعنامه ضدایرانی و مداخله جویانه کانادا که به بهانه شرایط حقوق بشر در ایران به مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد شد، به تصویب رسید.

به گزارش مشرق، قطعنامه ضد ایرانی و مداخله جویانه کانادا که هر ساله به بهانه شرایط حقوق بشر در ایران، علیه جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح می‌شود، در کمیته سوم این مجمع به تصویب رسید.

این قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری با ۷۷ رأی موافق به تصویب رسید و میزان آراء مخالف و ممتنع بسیار از آراء موافق بیشتر بود، به‌طوریکه این قطعنامه ۲۸ رای منفی و ۶۶ رای ممتنع کسب کرد و ۲۲ کشور نیز در رای گیری غایب بودند.

قطعنامه ضدایرانی حقوق بشری کانادا به تصویب رسید

قطعنامه ضدایرانی حقوق بشری کانادا به تصویب رسید

کانادا درحالی ایران را به نقض حقوق بشر متهم می‌کند که این کشور به خشونت علیه اقلیت‌ها و نژادپرستی‌ نیروهای پلیس خود مشهور است.

طبق گزارش وزارت خارجه آمریکا، در سال ۲۰۲۱، بیش از ۳ هزار ۳۶۰ جرم با انگیزه نفرت علیه اقلیت‌ها در کانادا رخ داده است و این روند، درحال افزایش است.

در ماه می سال جاری نیست، میزان قتل و ناپدید شدن زنان اقلیت در کانادا به حدی گسترش یافت که مجلس کانادا این مسئله را یک بحران ملی توصیف کرد. از طرفی، طبق گزارش تارنمای دیده‌بان حقوق بشر، میزان دستگیری مهاجرین و زندانی شدن این افراد، از جمله افراد معلول در کانادا به امری عادی در این کشور تبدیل شده است.

با این وجود، چنین کشوری، بدون اثبات ادعای خود علیه ایران، جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر متهم می‌کند.

این قطعنامه سیاسی که هر ساله از سوی کشور کانادا علیه ایران ارائه می‌شود، ابتدا در نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل پیرامون «دستورکار وضعیت‌های حقوق بشری و گزارش‌های گزاشگران ویژه» مورد بررسی قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را مغرضانه و با انگیزه سیاسی می‌داند که وضعیت حقوق بشر در ایران را هدف قرار می‌دهد و آن را به شدت رد می‌کند.

ایران به تعهد خود به ترویج و حفاظت از حقوق بشر پایبند است

در همین راستا، «زهرا ارشادی»، سفیر و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نشست تصویب قطعنامه ضدحقوق بشری کانادا علیه ایران سخنرانی کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران به‌طور قاطعانه قطعنامه ناعادلانه و سیاسی‌ درباره وضعیت حقوق بشر در کشورمان را رد می‌کند. در حالی که ما اذعان داریم که همواره جای بهبود وجود دارد، لازم است بر ماهیت گزینشی، جانبدارانه و ریاکارانه این قطعنامه تأکید کنیم.»

قطعنامه ضدایرانی حقوق بشری کانادا به تصویب رسید

او افزود: «سال گذشته، نماینده پیشین کانادا به‌سختی ‌توانست ناامیدی خود را زمانی که من نقض‌های حقوق بشر در کشورش و متحدان آن را مطرح کردم، پنهان کند. بیایید نگاهی دقیق‌تر به کارنامه اخیر کانادا بیندازیم.»

ارشادی تصریح کرد: «در تاریخ ۲۶ اکتبر ۲۰۲۲، یک حمله تروریستی شنیع در حرم شاهچراغ شیراز، زائران را هدف قرار داد. این حمله تروریستی به شهادت ۱۵ ایرانی بی‌گناه، از جمله زنان و کودکان، و مجروح شدن ۳۰ نفر دیگر منجر شد. در ۳ ژانویه ۲۰۲۴، دو انفجار تروریستی در نزدیکی محل دفن قهرمان ایران، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، در کرمان دست‌کم ۱۰۳ نفر از جمله زنان و کودکان را به شهادت رساند و ۲۱۱ نفر دیگر را مجروح کرد. واکنش کانادا به این کشتار زنان و کودکان بی‌گناه ایرانی توسط داعش چه بود؟ مطلقاً هیچ‌چیز و سکوتی کرکننده!»

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در ادامه سخنرانی خود تصریح کرد: «در ۲۸ ژوئن و ۵ ژوئیه ۲۰۲۴، انتخابات ریاست جمهوری به‌طور مسالمت‌آمیز و موفقیت‌آمیز در ایران و کشورهای دیگر برگزار شد. کانادا تنها کشوری بود که برگزاری انتخابات را ممنوع کرد. با وجود سیاست خصمانه کانادا برای جلوگیری از مشارکت ایرانیان در فرآیند دموکراتیک انتخابات، شمار زیادی از ایرانیان مقیم کانادا برای شرکت در سرنوشت کشورشان به کشورهای همسایه سفر کردند.»

ارشادی افزود: «با توجه به این اقدامات، چگونه می‌توان به ادعای کانادا درباره نگرانی برای حقوق بشر در کشورم اعتماد کرد؟ واقعیت این است که مردم ایران نه از لبخندهای دروغین شما خوشحال می‌شوند و نه از اشک‌های تمساح شما ناراحت؛ آن‌ها درک می‌کنند که اتحاد و استقامتشان نیروی محرک پیشرفت ملتشان به‌ویژه در زمینه حقوق بشر است. نویسنده این قطعنامه هیچ شناختی از ایران، مردم، فرهنگ، دین و تمدن غنی آن ندارد. بنابراین، کانادا این قطعنامه ضدایرانی را با تکبر و ناآگاهی، و در حالی که مدعی دفاع از حقوق بشر ایرانیان است، بدون هیچ حمایتی واقعی، به‌ویژه از سوی زنان ایرانی، تهیه کرده است.»

او تصریح کرد: «حامیان این قطعنامه یعنی کانادا، ایالات متحده، بریتانیا و آلمان بی‌شرمانه از جنایات وحشیانه رژیم غاصب و کودک‌کش اسرائیل حمایت می‌کنند. ایالات متحده هرگونه قطعنامه یا اصلاحیه‌ای را که هدف آن توقف کشتارها و ایجاد آتش‌بس فوری و دائمی در غزه باشد، وتو می‌کند. به همراه آلمان، که دو تأمین‌کننده اصلی تسلیحات به رژیم اسرائیل هستند، آن‌ها این رژیم را از لحاظ نظامی حمایت می‌کنند و در این جنایات جنگی شریک هستند. بریتانیا از سیاست‌های ایالات متحده حمایت می‌کند و هر جنایتی را که این رژیم مرتکب می‌شود به‌عنوان "حق مشروع دفاع از خود" توجیه می‌کند و وزیر امور خارجه آن از توصیف آنچه در غزه می‌گذرد به‌عنوان نسل‌کشی خودداری می‌نماید. کانادا نیز یا در برابر نسل‌کشی جاری در غزه سکوت می‌کند یا به بهانه‌های مختلف نیروهای نظامی برای تقویت رژیم اسرائیل اعزام می‌کند.»

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل سپس از حضار پرسید: «آیا کشتار زنان و کودکان، سوزاندن وحشتناک کودکان در برابر چشمان مادرانشان، برای وزیر امور خارجه آلمان کافی نبود تا به شورای حقوق بشر یا کمیته سوم مراجعه کند و از همه کشورها بخواهد قطعنامه‌ای علیه افراط‌گرایان صهیونیست تصویب کنند؟»

ارشادی در آخر تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران به تعهد خود به ترویج و حفاظت از حقوق بشر پایبند است. ایران به همکاری سازنده و تعامل با سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل و همچنین دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل ادامه خواهد داد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 8
  • غیر قابل انتشار: 1
  • US ۰۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    برای نسل کشی اسرائیل چی؟!
  • DE ۰۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    اونا کلا خلاف حقوق بشرن فقط ادعا دارن
  • IR ۰۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    شما هم یک قطعنامه بر علیه کانادا درخواست کنید ببینید چه تعداد رای دارید ؟؟؟
  • IR ۰۲:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    3 0
    فکر کن چین با 1 میلیارد 1 رای داره، بعد کشوری با 1 میلیون جمعیت هم 1 رای داره؛ :) مرگ بر تررویست های آمریکایی اسرائیلی
  • US ۰۲:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    چرا به گرسنگی دادن و نسل کشی ملاعین صهیونیستی قطعنامه حاضر نکردند؟! بروید سلاح هسته‌ای بسازید والسلام
  • CA ۰۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    2 0
    تعداد زیادی از تروریستهای منافقین که در ایران آدم کشتن در کانادا در محافظت کامل دولت کانادا زندگی میکنن. این قطعنامه ضدایرانی رو کشورهایی تایید کردن که از نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه حمایت میکنند.
  • CA ۰۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    این از بیعرضگی مسولان وزارت امو خارجی ایرانه که کشتار بومیهای کانادا و کشف چندین قبر دستجمعی از بچه های بومی که به دور از خانواده و در مدارس به امید درس خواندن دفته بودن و نهایتا به دست حکومت کثیف به قتل رسیدن !!
  • سرمدی US ۰۴:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    توی کانادا مردم میترسن زمین را برای هر کاری اعم از ساختمانی یا باغبانی بکنن. میترسن یهو با یک گور دستجمعی روبرو بشن
  • CA ۰۴:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    شما هم یک قطعنامه علیه کانادا ببرید سازمان ملل. اینهمه کانادا با اقلیت‌ها بد رفتاری میکنن شما در ایران رو بروی مهاجران کانادا باز کنید
  • US ۰۴:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    چطور یمن علیه ایران رای داده! اشتباه شده
  • TR ۰۶:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    کانادا خودش با مردمش مثل حیوون برخورد میکنه
  • IR ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    حالا همه این کشورها چه موافق چه مخالف و ممتنع کاری ندارم ای خدا مگر ما نبودیم بوسنی و هرزگوین از قتل عام که صدایی از این جهان بلند نمیشد و روزی هزاران هزار نسل کشی میشد از زن و کودک ، نجات دادیم؟
  • امید IR ۰۷:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    جالب اینجاست که یمن هم رای موافق داده
  • IR ۰۸:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    همه یکجا میانمار و اسرائیل یه جا مگر شماها بشر گذاشتین تروریست ها که الان مدافع حقوق آن شدین. وقتی نفس میکشیدید یعنی ننگ بر بشر یکی لازمه از شما قاتلان بزدل کودک کش رای گیری کنهالبته نه در سازمان بی ملل جیره خوار
  • IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    اسرائیل کودک کش هزاران فلسطینی و لبنانی بی‌گناه را به خاک و خون کشیده سازمان ملل ایران رامحکو م می‌کند از عجایب روزگار

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس