سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
دولت چهاردهم، سیستانوبلوچستان را بهعنوان اولین مقصد سفرهای استانی خود انتخاب و در جریان دیدار با علمای استان با عبدالحمید، امامجمعه اهل سنت زاهدان دیدار کرد. برخی از روزنامههای اصلاحطلب معتقدند که این سفر از سوی رئیسجمهور پزشکیان در راستای عمل به شعار اصلیاش، یعنی همان وفاق صورت گرفته است.
روزنامه سازندگی بدون در نظر گرفتن نقش رئیس مسجد مکی در ناآرامیهای پس از اغتشاشات در جنوب شرق کشور خواهان مروت شده و نوشته است:
مسعود پزشکیان، سیستانوبلوچستان را بهعنوان اولین سفر استانی خود انتخاب کرد و در این استان ضمن دیدار و گفتوگو با “مولوی عبدالحمید”، پایههای وفاق را مستحکمتر کرد. رئیسجمهور از فرصت نهار و نماز استفاده کرد و دیدار و گفتوگوی صمیمی و خصوصی با جمعی از علما و سران طوایف سیستانوبلوچستان داشت. خبر آمد که رئیسجمهور نیز در این دیدار ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در راستای حفظ وحدت و یکپارچگی استان به تبیین و تشریح رویکرد دولت وفاق ملی در مدیریت اجرایی کشور پرداخته و بر توسعه مناطق کمبرخوردار کشور تاکیدی دوباره کرده است.
این روزنامه در ادامه گزارش خود نوشته است:
او همچنین در بخش دیگری از سخنانش، برنامهریزی و تلاش برای رفع ناعدالتیها، تبعیضها و محرومیتها از چهره استان را از دستور کارهای مهم دولت برشمرد و تصریح کرد: حقیقتاً وضعیت فعلی سیستانوبلوچستان بهرغم وجود ظرفیتهای فراوان، زیبنده استان و مردم شریف و نجیب و وفادار آن نیست و بنای دولت رفع مشکلات استان، رفتار با مردم براساس حق و عدالت و جلب رضایتمندی آنهاست.
روزنامه آرمان امروز تمام دستارودهای این سفر استانی را کنار گذاشته و در گزارشی با عنوان بوی وفاق مینویسد:
مولوی عبدالحمید خطاب به مسعود پزشکیان رییس جمهور گفت: جا دارد از شما تشکر کنم، به خاطر اینکه در راستای عدالت و انصاف در جهت حمایت از قومیت ها و مذاهب قدم های مثبتی برداشته اید.
روزنامه اعتماد ارگان رسانهای نزدیک به دولت نیز تنها جنهب سفر رئیسجمهور به استان سیستان و بلوچستان را در دیدار با عبدالحمید دیده و نوشته است:
دیپلماسی عمومی مشفقانه و تعاملی رییسجمهور که پیش از این در جریان سفرهای خارجی و در جریان دیدار از اقلیم کردستان و بصره و...ظهور و بروز پیدا کرده بود، این بار در داخل کشور در سرزمین نخل و آفتاب و مردمان زحمتکش و خونگرم سیستان و بلوچستان به عینه مشاهده شد. زمانی که در جریان دیدارهای مردمی و سخنرانیهای پزشکیان، ناگهان صدایی از میان جمعیت با گویش زیبای مردم شرق کشور شنیده میشد که از رییسجمهورشان میخواستند، سیستان و بلوچستان را فراموش نکنند!
بسیاری از اصلاحطلبان با وفاق از همان ابتدای شکلگیری دولت چهاردهم مشکل داشتند. آنها تاب این را نداشتند که همه پستهای دولتی سهم اصلاحطلبانی که آنها میگویند، نباشد و در مسیر این سهمخواهی بارها علیه وفاق نوشتند یا صراحتاً از منصوبین پزشکیان انتقاد کردند. اما امروز سعی دارند وفاق را سیاسی تعریف کرده تا ااز مزیت رای اهل سنت در آینده استفاده کنند.
واقعیت آن است که از نگاه اصلاحطلبان وفاق نه یک پروسه همدلی بلکه یک پروژه سیاسی با کارکرد محدود است که افرادی چون عبدالحمید بخشی از جزئیات آن محسوب میشوند.
البته برای آنکه عبدالحمید در همین پروژه وفاق جا شود نیاز به شروطی دارد که بخشی از آن تمکین به نتایج عادلانه قضایی پرونده هشت مهر زاهدان و درنظرگرفتن اقدامات دلجویانه درباره این پرونده است، شرط اول وفاق رضایت همه طرفها است!