پرتاب یک‌ ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴

یک‌ ماهواره جدید در سال ۱۴۰۴ با پرتابگر روسی سایوز به فضا پرتاب می‌شود این ماهواره قابلیت تصویربرداری دارد و ارائه خدمات اینترنت اشیا را فراهم می کند.

به گزارش مشرق، دکتر حسین شهرابی در پاسخ به این سوال که همکاری با روسیه را در پرتاب ماهواره‌های کوثر و هدهد چطور ارزیابی می‌کنید، گفت: همکاری با روسیه نقطه عطف خوبی برای کشورمان بود. این شرکتی که ما با آن قرارداد بستیم و متولی پرتاب دو ماهواره بودند، پیش از این یکی از منظومه‌های معروف را پرتاب کرده بودند.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان امیدفضا افزود: این شرکت از نظر قیمت و قابلیت اطمینان جزو شرکت‌های درجه‌های بالا محسوب می‌شود. ما انشاالله همکاری خود را با این شرکت ادامه خواهیم داد و یک پرتاب دیگر را در آینده نزدیک با پرتابگر روسی سایوز انجام می‌دهیم.

شهرابی درباره جزئیات بیشتر از پرتاب این ماهواره و مختصات آن توضیح داد و گفت: این ماهواره در واقع نسخه بهینه شده ماهواره کوثر و هدهد است که در سال ۱۴۰۴ با همکاری با روسیه به فضا پرتاب خواهد شد.

وی ادامه داد: اخیراً دو ماهواره کوثر و هدهد که ماهواره مخابراتی و تصویربرداری هستند به فضا پرتاب شدند و ماهواره جدید، ترکیبی از این دو ماهواره است یعنی هم کار تصویربرداری انجام می‌دهد و هم در حوزه اینترنت اشیا خدماتی را ارائه خواهد داد. مزیت استفاده از ماهواره در زمینه ارائه خدمات اینترنت اشیا، یکپارچگی و عدم وابستگی به مرزها و پوشش‌دهی بین المللی است و توانایی ارائه این خدمات به مناطق دور افتاده، جنگلی و کوهستانی را دارد.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: برای توسعه منظومه ماهواره‌ای که پرتعداد است، در حال رایزنی هستیم که هم از پرتابگرهای غیر روس و هم پرتابگرهای بومی استفاده کنیم تا تنوع مأموریت هایمان را در مدارهای مختلف انجام دهیم.

ماهواره کوثر که کار ساخت آن از سال ۱۳۹۸ آغاز شده بود با کاربرد سنجش از دور به ایفای نقش می‌پردازد و ماهواره هدهد که نتیجه فناوری‌های نوین کوثر از سال ۱۴۰۱ توسعه یافته، برای فراهم کردن خدمات اینترنت اشیا به فضا پرتاب شده است.

پرتاب دو ماهواره کوثر و هدهد گام نخست در شکل‌گیری منظومه ماهواره‌ای خواهد بود. این منظومه شامل ۲۰۰ ماهواره از نوع هدهد و کوثر است که با این ابتکار، زمینه نظارت و ارتباطات کامل فضایی فراهم خواهد شد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
    3 4
    ماهواره تصویر برداری ۱.باید چندین سال در فضا بمونه ۲.توان تصویر برداری خوب زیر یک متر ۳. در ارتفاع مطمئن ۵۰۰ کیلومتر به بالا باشه. و چنین توانی جای تلاش زیاد داره اما در ماهواره بر تا زمانی ماهواره مطمئین جهت تزریق چند تن به ژئو رو پیدا کنیم راه داریم.... و خیلی خیلی باید جدی باشیم که به چنین دستاورد بزرگی برسیم اون موقع از جهت ماهوارهای مخابراتی تلویزیونی و موقعیت یاب ایران بیمه میشه
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
    6 4
    با اومدن ترامپ و پایان جنگ اوکراین روسها قطعا دوباره ایران رو می فروشن..
  • تاریخ IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
    1 4
    نزدیک شدن رو روسیه با بلایی که روسها سر ارمنستان و اوکراین آوردن در معامله با امریکا خیلی خطرناکه..موضوع پرتابگر هم بسیار مهم تز مونتاژ یک ماهواره چینی در داخل و تحویل اون به روسها برای پرتاب هست و دنیا داره به سمت قرار دادن تسلیحات نظامی در فضا و حتی نیروگاه های خورشیدی در فضا به دلیل همیشه روز بودن و معدن کاری و اینترنت فضایی و ...میره
  • حامد پلاس IR ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
    0 0
    به جای این بلند پروازیهای جاهلانه لطفا همت بگمارید که اگر خدا هم کمک کرد یه جلو داشبورد پلاستیکی ای بسازید که ماشین صفری که تحویل مشتری بدبختی مثل من میدید موقع حرکت جیرجیر نکنه،،، خدایا یعنی درد دلمون رو به کی بگیم؟؟
    • IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
      0 0
      باشه
  • IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
    0 0
    چرا توان ساخت ماهواره رو دارید ولی توان ساختن اقتصاد پویا و سرزمینی که حداقل ها رو برای یک ملت تامین کند رو ندارید...................... چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
      0 0
      چه ربطی داره؟ خود روسیه و چین هم تو اقتصاد در حد امریکا نیستن و بعضی جاها داغونن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس