کد خبر 1668514
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
ویروس

نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که موجب التهاب معده، روده یا هر دو می‌شود و یکی از مهم ترین اقدامات برای جلوگیری از ابتلا به آن شستن دست‌ها با آب و صابون است.

به گزارش مشرق، با اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست‌ها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمی‌کند.

هنگام ابتلاء به این بیماری لازم است از تهیه، دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران، حداقل به مدت ۴۸ ساعت خودداری کنید.

نحوه انتشار نوروویروس

این ویروس در مدفوع یا استفراغ شما قبل از شروع علائم هم وجود دارد و همچنین می‌تواند به مدت ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند.

در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است.

نوروویروس از طریق سطوح، آب یا غذای آلوده منتقل می‌شود.

علائم نوروویروس

افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

معمولاً علائم در فرد ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس بروز می‌کند.

شایع‌ترین علائم: اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده

سایر علائم: تب، سردرد و بدن درد

دست‌هایتان را خوب بشویید

دست‌های خود را اغلب با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، به خصوص بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک؛ قبل از خوردن، آماده کردن یا دست زدن به غذا؛ قبل از دادن دارو به خود یا شخص دیگری

می‌توانید علاوه بر شستن دست از ضدعفونی‌کننده‌های دست نیز استفاده کنید، اما ضدعفونی کردن جایگزین شست‌وشوی دست نمی‌شود.

قبل از تهیه و خوردن غذا

میوه‌ها و سبزیجات را با دقت بشویید.

صدف خوراکی و سایر نرم‌تنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل ۱۴۵ درجه فارنهایت بپزید.

ظروف آشپزخانه، تخته‌های برش، پیشخوان و سطوح را به ویژه پس از دست زدن به صدف‌ها به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.

صدف‌های خام را دور از غذای آماده در سبد خرید، یخچال و روی تخته‌های برش نگهداری کنید.

غذاهایی که ممکن است حاوی نورویروس باشند را دور بریزید.

آگاه باشید

نوروویروس‌ها به نسبت در برابر گرما مقاوم هستند و می‌توانند در دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت زنده بمانند.

فرآیندهای بخارپز کردن سریع، غذاها را به اندازه کافی گرم نمی‌کند، بنابراین آلودگی به نوروویروس باقی می‌ماند.

غذای آلوده به نورویروس ممکن است ظاهر، بو یا مزه طبیعی داشته باشد.

سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.

پس از استفراغ یا اسهال شخصی

دستکش یکبار مصرف بپوشید و تمام قسمت را با ضدعفونی کننده و دستمال کاغذی پاک کنید و در کیسه زباله پلاستیکی بیندازید.

برای ضد عفونی کردن، از محلول سفیدکننده کلر با غلظت ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ پی پی ام (۵ تا ۲۵ قاشق غذاخوری سفیدکننده خانگی [۵ تا ۸ درصد] در هر گالن آب) یا از یک محصول ضدعفونی کننده ثبت شده در EPA در برابر نورویروس استفاده کنید.

مواد ضد عفونی کننده سفید کننده را حداقل به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه مشکوک بگذارید.

دوباره کل منطقه را با صابون و آب داغ تمیز کنید.

لباس‌ها یا ملحفه‌هایی را که ممکن است استفراغ یا مدفوع روی آن‌ها وجود دارد، فوراً درآورید و بشویید.

وسایل را با احتیاط و بدون تکان دادن حمل کنید.

اقلام را با مواد شوینده و آب داغ در حداکثر برنامه زمانی ماشین لباسشویی بشویید و سپس با بالاترین درجه حرارت خشک کنید.

پس از شست‌وشوی لباس‌ها باز هم دست‌های خود را بشویید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    1 0
    احتمالا خوردن سیر میتونه تو درمان اینگونه ویروسها موثر باشه.. اگر هم از بوی بد دهان نگرانید .. میتونید سیر فراوری شده مصرف کنید... حداقل ضرر نداره.. (بیشتر به شکل جویدن)
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    1 0
    با این توصیه ها یعنی باید منتظر باشیم تا: کلی هزینه بابت بهداشت و درمان، آب و برق، مواد ضدعفونی کننده، کاهش راندمان تلاش و کار و ... باشیم. واقعاً چطور یک ویروس ساده می تواند کلی هزینه و دردسر روی دست جامعه بشری بگذارد
    • IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
      3 0
      آنگونه که اکثر این ویروس ها تقریبا از بعد از جنگ جهانی دوم سلاح بیولوژیکی هستند و در آزمایشگاه های آمریکا و متحدانش تولید می شوند و معمولا جامعه هدف خاصی دارند
  • Ti IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    1 1
    درمانش دمنوش زنجبیل هست . دو قاشق پودر زنجبیل در یک قوری کوچک چینی به مدت ۲۰ دقیقه دم کرده و روزی سه چهار لیوان بنوشید و غذای چرب و فست فود نخورید ، ی سوپ داغ رشته با آب بو قلمون و کمی سیب زمینی ریز شده با آب لیمو دیگه ی روزه خوب خوب می شوید.
  • IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    9 0
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یک مطلب را از جایی گرفته و ترجمه کرده و بدون توجه به اینکه اینجا ایران است، تمام و کمال چاپ کرده. در ایران کسی صدف مصرف میکند؟ یا درجه حرارت را به فارنهایت اعلام میکنند؟
    • IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
      1 0
      تمامی سایت های داخلی در ایران دارای محتواهای ترجمه شده و بعضا غلط و تکراری است.
    • IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
      2 0
      به قول شما حتی زحمت تبدیل فارنهایت به سانتیگراد را هم به خودشان نداند
  • IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    1 0
    بلا به دور
  • IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    5 0
    یک راه بهتر هم این است که، مثل مردم ایران صدف نخورید تا مریض نشوید. (توصیه به مترجم محترم و معتاد به تقلید از ما بهتران)
  • IR ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    5 1
    حتما صدف خوراکی و سایر نرم‌تنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل ۱۴۵ درجه فارنهایت بپزید.!!!!!!!!! دوزاری
  • IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    6 0
    کسی صدف میخورد بی سواد ....
  • حامد US ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    4 0
    مردم مگر دماسنج فارنهایت دارند که درجه حرارت را به فارنهایت نوشته اید؟ فقط ترجمه کرده اید و زحمت تبدیل درجه حرارت را هم نکشیده ازد؟
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    3 0
    کی صدف میخوره!!!
  • IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    0 1
    آلوورا درمان هر نوع بیماری ویروسی هست حتی اگه کسی هاری گرفته باشه و دکترها ازش قطع امید کرده باشند اگه آلوورا بخوره زنده می مونه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس