لاغری با آمپول

سریع حتی غیراصولی! این همان چیزی است که بسیاری از مردم برای رسیدن به وزن دلخواه خود به آن تن می‌دهند و گویی برایشان مهم نیست که چگونه و به چه شیوه‌ای لاغر می‌شوند.

به گزارش مشرق، سریع حتی غیراصولی! این همان چیزی است که بسیاری از مردم برای رسیدن به وزن دلخواه خود به آن تن می‌دهند و گویی برایشان مهم نیست که چگونه و به چه شیوه‌ای لاغر می‌شوند.

هدف لاغرشدن است؛ حالا به هر قیمتی! موضوعی که درباره انواع جراحی‌های لاغری، قرص‌های کاهش وزن، مصرف داروهای لاغرکننده و...صدق می‌کرد و حالا و در ماه‌ها و روزهای اخیر، به آمپول‌های لاغری رسیده است.

اما تزریق یک آمپول، چطور می‌تواند کاهش وزن چشمگیری، برای فرد مصرف‌کننده به همراه داشته باشد؟

موضوعی که مریم عمادی، مشاور تغذیه و متخصص رژیم‌درمانی در گفت‌وگو با جام‌جم به آن پاسخ می‌دهد.

نوعی آمپول لاغری، به‌عنوان تازه‌ترین پیشنهاد برای لاغری و کاهش وزن در بین مردم مطرح می‌شود؛ شما هم این موضوع را در بین مراجعین‌تان دیده‌اید؟

واقعیت این است آمپول‌هایی تحت عنوان لاغری، محصولاتی نیستند که به‌تازگی ساخته شده باشند؛ اما اخیرا در ایران و جهان طرفدار پیدا کرده‌اند و مردم خیلی راحت درباره آنها صحبت می‌کنند و از تاثیراتش می‌گویند.

لاغری آمپولی!



چرا این اتفاق افتاده است؟

شاید چون تب‌وتاب جراحی‌های لاغری خوابیده است و مردم دیگر خیلی سریع وراحت، تن به عمل‌های جراحی نمی‌دهند؛ عمل‌هایی که سختی‌های خاص خودش را دارد و هرکسی سمتش نمی‌رود. هم هزینه آن بسیار بالاست و هم عوارض و دوره نقاهت قابل توجه و شاید آزاردهنده‌ای با خود به همراه دارد. ضمن این‌که این جراحی‌ها، تنها برای اضافه‌وزن‌های بسیار بالا کاربرد دارد. از طرف دیگر، حوصله آدم‌ها برای رعایت رژیم‌های غذایی هم کم شده است؛ آنها رژیم‌های متعددی را امتحان می‌کنند، اما به لاغری نمی‌رسند و در نهایت خسته می‌شوند.

پس انتخاب‌شان آمپول لاغری است!

دقیقا همین‌طور است. اما اصل ماجرا چیست؟ این‌که آمپول‌های لاغری درواقع برای کاهش وزن طراحی نشده‌اند، بلکه هدف اصلی آنها کنترل دیابت نوع ۲ است. بااین‌حال، این آمپول‌ها به بهبود وضعیت وزن افراد نیز کمک می‌کنند و به همین خاطر به‌عنوان آمپول‌های لاغری نیز مصرف می‌شوند.

این آمپول جدید مطرح‌شده هم چنین کاری می‌کند؟

این آمپول سراغ گیرنده‌ها می‌رود و حساسیت آنها را افزایش می‌دهد که در نتیجه لوزالمعده انسولین بیشتری تولید می‌کند. با تولید بیشتر انسولین، میزان آزادسازی قند کاهش می‌یابد و در نتیجه قند خون تنظیم می‌شود. همین اتفاق باعث می‌شود که فرد مصرف‌کننده احساس سیری داشته باشد و از آن مهم‌تر، اشتهایش کنترل شود.

پس مشکل مصرف این آمپول برای لاغری چیست؟

مشکل این است که هدف این آمپول، لاغری نیست. بنابراین نباید به‌طور سرخود مصرف شود. باید حتما توسط پزشک غدد یا داخلی ویا هرمتخصصی که تجربه چنین موضوعاتی را دارد بررسی ودرنهایت تجویز شود.ضمن این‌که در کنارش، حتما باید از متخصص و مشاور تغذیه هم کمک گرفته شودودرنهایت با فعالیت بدنی همراه باشد.چراکه مصرف خودسرانه و به‌تنهایی این آمپول، می‌تواند سیستم عادی بدن را برهم بزند.

عوارضی هم دارد؟

بدیهی است که این آمپول هم مانند هر داروی دیگری، قابل استفاده برای همه نیست و لازم است که ویژگی‌های فرد بررسی و تحت نظر پزشک از آن استفاده شود. درغیر این صورت، اگر خودش به‌طور خودسرانه آن را تهیه و مصرف کند، باید عوارضش را به جان بخرد؛ عوارضی مانند حالت تهوع، اسهال، استفراغ و در موارد نادر حتی نابینایی که می‌تواند سلامت فرد را تهدید کند.

آیا شما مصرف چنین آمپولی را برای کاهش وزن توصیه می‌کنید؟

نه می‌توان به‌طور مطلق آن را رد کرد و نه این‌که کاملا بر آن تکیه نمود. نمی‌شود رد کرد چون به‌هرحال تجربه نشان داده است که در کاهش وزن اثرگذار است اما نمی‌توانیم توصیه صددرصد به همه داشته باشیم، چون باید شرایط فیزیک بیمار بررسی شود. از آن مهم‌تر هم این‌که بیمار باید بداند که مصرف این آمپول نمی‌تواند تضمین لاغری‌اش باشد!

چرا، مگر نمی‌گویید باعث لاغری می‌شود؟

این آمپول ممکن است به‌صورت دوره‌ای مصرف شود؛ یعنی دردوره‌ای تزریق گرددوبه فرد احساس سیری، کنترل اشتها و در نهایت کاهش وزن بدهد. اما تا چند وقت می‌توان از آن استفاده کرد؟ ماه به ماه؟! واقعیت این است که بعد از قطع مصرف این آمپول، وضعیت به حالت عادی برمی‌گرددوممکن است اشتهای فرددوباره مثل قبل شود و شروع به پرخوری کند. برای همین است که شخصا معتقدم کاهش وزن ناشی از این آمپول‌های لاغری، ماندگار نیست ولازم است که اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی را در کنار مصرف این قبیل داروها، بسیار جدی بگیریم تا به نتیجه دلخواه‌مان برسیم.

هشدار سازمان غذا و دارو درباره یک آمپول

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، آمپول «مانجارو» که این روزها حسابی سر و صدا کرده است، در فهرست دارویی کشور قرار ندارد.

آمپول «مانجارو» که اساساً برای بیماران مبتلا به دیابت کاربرد دارد، این روزها حسابی در بازار لاغری جا باز کرده و خیلی‌ها این دارو را برای مقابله با چاقی پیشنهاد می‌دهند. به طوری که در برخی مراکز لاغری و…، این آمپول را توصیه می‌کنند. اما، سوالی که مطرح است، این است که این دارو چگونه وارد کشور می‌شود و در اختیار مردم قرار می‌گیرد. زیرا، وقتی موضوع را از سازمان غذا و دارو پیگیری کردیم، مشخص شد که این آمپول در فهرست دارویی کشور قرار ندارد.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: آمپول مانجارو (Mounjaro) با ماده فعال تری‌زپاتید، در فهرست دارویی ایران ثبت نشده و فاقد مجوز رسمی از سازمان غذا و دارو است.

این دارو تنها برای درمان دیابت نوع ۲ در خارج از کشور تأیید شده، اما گزارش‌هایی از عرضه غیرمجاز آن در بازار داخلی وجود دارد.

این دارو به دلیل تقاضای بالا برای کاهش وزن، در برخی کلینیک‌ها یا توسط افراد غیرمجاز به فروش می‌رسد و قیمت آن به صورت قاچاق بسته به دوز و تعداد تزریق، از ۳ تا ۱۵ میلیون تومان یا بیشتر متغیر است. قیمت‌ها همچنین به کشور تولیدکننده و میزان عرضه و تقاضا وابسته است.

با توجه به عدم تأیید این دارو برای لاغری و خطرات ناشی از تهیه غیرقانونی، سازمان غذا و دارو استفاده از آن را توصیه نمی‌کند.

سازمان غذا و دارو از عموم مردم درخواست دارد قبل از هرگونه اقدام برای کاهش وزن، با متخصصین تغذیه یا پزشکان مجرب مشورت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس