کد خبر 1669752
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
سیگار

رئیس ستاد کشوری کنترل دخانیات گفت: سیگار الکترونیک راهکار مناسبی برای ترک سیگار نیست.

به گزارش مشرق، بهزاد ولی‌زاده، رئیس ستاد کشوری کنترل دخانیات در برنامه تلویزیونی، در خصوص سیگار الکترونیک اظهار داشت: این محصول زمانی توسعه پیدا کرد که کشورهای جهان به دنبال جایگزینی برای سیگار بودند تا به کاهش مصرف دخانیات کمک کند و افراد را به ترک سیگار ترغیب نماید. با این حال، ادعای اولیه تولیدکنندگان مبنی بر بی‌ضرر بودن این محصولات و توانایی آن‌ها در کمک به ترک سیگار، از سوی بسیاری از سازمان‌های بهداشتی از جمله وزارت بهداشت ایران رد شده است.

ولی‌زاده تأکید کرد: کارخانه‌های تولیدکننده سیگار الکترونیک هیچ‌گاه تولید این محصولات را متوقف نخواهند کرد، چرا که سود میلیاردی از این صنعت کسب می‌کنند و روز به روز بر سود خود می‌افزایند.

مقررات و مشکلات ورود غیرقانونی سیگار الکترونیک

به گفته رئیس ستاد کنترل دخانیات، بسیاری از کشورها مقررات سختگیرانه‌ای برای استفاده از سیگار الکترونیک وضع کرده‌اند و حتی برخی کشورها مصرف این محصول را کاملاً ممنوع کرده‌اند. با این حال، متأسفانه در ایران این محصولات به‌رغم ممنوعیت‌ها از طریق قاچاق وارد و به فروش می‌رسند.

تبلیغات گمراه‌کننده و خطرات سیگار الکترونیک

ولی‌زاده اشاره کرد: تبلیغات گسترده‌ای با عناوین نادرستی مانند سیگارهای الکترونیک نیکوتین ندارند و اعتیادآور نیستند انجام می‌شود. اما تمامی این ادعاها از سوی وزارت بهداشت رد شده است، زیرا سیگارهای الکترونیک حاوی نیکوتین هستند و نمی‌توانند اعتیاد به سیگار را برطرف کنند.

وی همچنین درباره خطرات جدی این محصولات هشدار داد و گفت: کودکان زیر ۵ سال در صورت تماس پوستی یا چشمی با این محصولات ممکن است جان خود را از دست بدهند. مواد معطر به کار رفته در سیگارهای الکترونیک نیز جز ترکیبات حلقوی سرطان‌زا هستند که استفاده از آن‌ها خطرات جدی برای سلامتی به دنبال دارد.

ممنوعیت تبلیغات و جریمه‌ها

ولی‌زاده مطرح کرد: طبق قانون، هرگونه تبلیغ و تحریک مردم برای استفاده از سیگار الکترونیک ممنوع است و برای متخلفان جریمه‌ای معادل ۲۱۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است. هیچ صنعتی برای از دست ندادن بازار خود حاضر به حذف نیکوتین از محصولاتش نیست.

وی در پایان توصیه کرد: افرادی که به مصرف سیگار گرفتار شده‌اند، برای ترک آن به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند و از راهنمایی‌های ارائه‌شده در این مراکز بهره‌مند شوند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۱
    0 0
    برای ترک سیگار ، ناس از همه گزینه ها کارآمدتر و موثرتر است . بنده بعد از ۲۶ سال سیگار کشیدن و ناتوانی در ترک ، ناس را جایگزین سیگار کردم و بعد از دوسال براحتی مصرف ناس را قطع کردم . امروز حدود ۲۰ سال است که هیچ نوع فرآورده حاوی نیکوتین مصرف نکرده ام . شما هم در مسیر ترک موفق و پیروز باشید .
  • IR ۰۸:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۱
    0 0
    ممنون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس