به گزارش مشرق، کانال تلگرامی خیابان انقلاب نوشت:
مسئله سوریه درسها وعبرتهای زیادی برای همگان دارد؛ هم برای دولت وملت ما؛ هم برای سایر دولتها و ملتها.
اولین نکته: مردم ستون اصلی هر حکومتی هستند. امیرالمومنین علی علیهالسلام این نکته را خطاب به مالک اشتر میفرماید که به مثابه نماز به دین است!
این مردم هستند که صاحبان سرنوشت خویشند؛ مردم باید حاکمان را انتخاب و بر آنها نظارت داشته باشند و آنان را امر و نهی کنند. اگر حقوقشان مراعات شد، اطاعت حاکم و اجرای دستورات حکومت بر آنان واجب میشود. نمیتوان به هیچ بهانهای و تحت هر شرایطی، آزادی انتخاب را از مردم سلب کرد.
نکته دوم؛ خداوند متعال به هیچ دولت ملتی چک سفید امضا نداده؛ باید همواره بین بیم و امید باشیم. واقعیات را دیده و خوشخیالی را کنار بگذاریم.
نکته سوم؛ چرخش قدرت اگر مسلحانه و نظامی باشد، خسارتش بیشتر خواهد بود! این هزینه را امروز بعد از بشار اسد داریم میبینیم. سال۸۸ عدهای در ایران ما میخواستند به این شکل قدرت را بگیرند که حضور مردم آن فتنه عمیق را باطل کرد.
رژیم صهیونیستی از خلاء پیش آمده نهایت بهره را برده و زیرساختهای دفاعی، موشکی، هوایی، نظامی و حیاتی سوریه را نابود کرده.
رژیم طی سالهای گذشته بیش از ۳هزار بار به سوریه تعدی کرده و هیچ جوابی نگرفته. بی تردید هزینه سازش بیشتر از هزینه مقاومت است.
نکته چهارم: زمان برای اصلاح، خیلی زود دیر میشود! از مصائب حکومت اسد، سیستم قضایی، زندانهای مخوف، سربازی اجباری، محدودیت آزادی رسانهها و آزادی انتقاد، سیاستهای اقتصادی به نفع سرمایهداران و به ضرر عموم ملت، شیب تند خصوصیسازی بهداشت، آموزش و پرورش و سایر عرصههای مهم بود.
این مصائب زمینه دخالت خارجی و بستر رشد گروههای تکفیری و تروریستی را فراهم کرد. حکومت اسد اگرچه توانست به کمک متحدان منطقهای خویش و مسلح کردن نیروهای مردمی و حمایت میدانی بخشهایی از مردم در سالهای اول بر داعش و النصره پیروز شود اما عدم اصلاح مصائب دور و اطرافش را خالی کرد!
نکته پنجم؛ عبرت دیگر خاص دولت و ملت ماست. وقتی در سیاست خارجه دچار انفعال شویم، حضور در عمق استراتژیک را کمرنگ کنیم، و وقتی عدم همکاری اسد را دیدیم اما برای جایگزین و آلترناتیو او، برنامهریزی نکردیم و ... بدانیم که دشمن، دستان ما را قطع میکند و بازوان خود را بلند!
نکته ششم؛ شکستها باید مقدمه پیروزیها باشند به شرط عبرت. باید برای وضعیت فعلی جبهه مقاومت و سوریه و منافع ملی و مصالح اسلامی طرح و برنامه داشته باشیم. نباید روشی که با مصر در نظر گرفتیم یا روشی که مقابل طالبان به کار بردیم برای سوریه هم تکرار کنیم.
برای این مسئله هم باید از ظرفیتهای گوناگون استفاده کنیم. از نخبگان، اندیشکدهها، عناصر میدانی و مجموعههای مردمی.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.