سرویس سیاست مشرق - درست در شب بازگشت رئیسجمهور از مصر شورای اطلاعرسانی دولت در خبری عجیب و قابل تفسیر اعلام کرد که پزشکیان از سمت خود استعفا نداده است. این خبر آنقدر عجیب بود که باعث تعجب بسیاری از اهالی سیاست شده و این سؤال را در میان بسیاری طرح کرد که اصولاً مگر خبری درباره استعفای رئیسجمهور پخششده است که حالا تیم اطلاعرسانی آن مجبور به تکذیب آن است؟
بررسی و تحلیل دیتای بسیاری از اخبار در آن روز حکایت از آن دارد که نهتنها خبری رسمی درباره احتمال استعفای رئیسجمهور طرح نشده است بلکه در فضای مجازی نیز بهجز شبکهای خاص که اهداف آن مشخص بوده و از مدتها قبل این ماجرا را داغ نگهداشتهاند تقریباً هیچ سکوی رسانهای دراینباره سخنی به میان نیاورده است، درواقع ماجرای استعفای پزشکیان فاقد مرجعی در داخل کشور بوده است!
عوارض بالا بردن فشارهای سیاسی!
به نظر میرسد این روزها مطرح کردن شایعه استعفا، استیضاح و حتی تعطیل کردن جلسات هیئت دولت دارای انگیزههایی است که بنمایه آن ایجاد یک تورم سیاسی در داخل و خروجی آن انسداد در خارج از آن است. همچنین برخی دستهای آلوده به سرویسهای خارجی بهویژه صهیونیستها برای کنار رفتن پزشکیان لحظهشماری کرده تا یک فشار سیاسی با آنتالپی بالا را به کشور تحمیل کنند، این جریان در حال حاضر با پوشش نیروی انقلابی مشغول کار است. کاربرانی که در پوشش انقلابی، حتی بیانات صریح رهبر انقلاب در حمایت از دولتها را هم نادیده میگیرند.
اما در درون دولت نیز برخی حرکتهایی نظیر واکنش رسمی به شایعهسازی و هشتگهای سازمانی برای استعفا یا استیضاح رئیس جمهور، ابهاماتی را ایجاد میکند.
البته همچنان باید نسبت به جریاناتی که تلاش میکنند همراستا با بدخواهان نظام در پوشش انقلابیگری و دشمنان مسلم ملت از جمله منافقین، رئیس جمهور را به این مسیر سوق دهند حساس بود. ازجمله همان جریانی که در سال ۷۶ تلاش کرد خاتمی را بهسوی نوشتن نامه استعفا تشویق کند تا شاید با ایجاد جو متراکم سیاسی، از نظام امتیاز بیشتری بگیرد.
در آن روزها سعید حجاریان دریکی از ساختمانهای پاستور به رئیسجمهور وقت پیشنهاد کرده بود که طرحی را برای عادیسازی رابطه با آمریکاییها نزد رهبر انقلاب ببرد و اگر مورد تائید قرار نگرفت، استعفا بدهد، خاتمی نیز به دلیل داشتن ذهن ساده از مسائل سیاسی با این طرح همراه شده و حتی به استانداران خود گفته بود که محکم بایستید اگر نخواستند باهم میرویم!
برخی شواهد حکایت از آن دارد که همان جریانی که خاتمی را به نقطه گریز از مرکز رسانده و رئیسجمهور وقت را مجبور کرده بود که در نمایشگاه مطبوعات از بهصورت علنی درباره استعفا را مطرح کند این بار نیز زیر گوش رئیسجمهور نسخههایی را طرح میکند که خروجی آن تبدیل پزشکیان به خاتمی است.
اشتباهی که خاتمی کرد، درسهایی که روحانی گرفت
روزنامه اعتماد نزدیک به اصلاحطلبان رادیکال برای هل دادن دولت به چنین پرتگاهی با طرح این موضوع که پزشکیان آخرین فرصتها را نباید هدر بدهد، نوشته است:
هیچچیز بهاندازه وفای به عهد و پیمان موجب اعتماد به فرد یا قدرت نمیشود و هیچچیز نیز بهاندازه نقض آن موجب بیاعتباری و بیاعتمادی به فرد یا قدرت نمیشود. البته باید پذیرفت که وفای به عهد و پیمان، حداقل در سطح سیاسی و حکومتی، قدری پیچیدهتر از پیمانهای فردی و مکتوب است. ولی اینکه پس از ۵ ماه از آمدن دولت هنوز در برابر رفع فیلترینگ مقاومت میشود یا چند نفر از بقایای تندروها که بیشتر به درد موزههای سیاسی میخورند را به جان دولت بیندازند و مرغ رسانه فراگیر نیز همچنان یکپا داشته باشد و برمدار پایداریون بچرخد یا بخواهند که مصوبه حجاب را ابلاغ کنند، هیچچیزی جز نقض پیمان را نشان نمیدهد!
این جریان این روزها در حال سنجیدش افکار عمومی است که آیا میتوان با پخش شایعاتی چون استعفای پزشکیان و همچنین استفاده از خط آلوده سرویس خارجی که در فضای مجازی پخششده است، بخت خود را برای گرفتن امتیاز بیشتر از نظام بیازماید، این بازی خطرناک البته عاقبت خوبی برای گردانندگان آن نخواهد داشت.
بیتردید مسعود پزشکیان در امور دولت داری بههیچعنوان شباهتی به افرادی چون خاتمی نداشته و دارای هوش سیاسی بالایی است که او را از افتادن در اتاق تاریک ساختمان قرمز ریاست جمهوری دور میکند. پزشکیان از همان ابتدای نامزد شدن در انتخابات مواضعی داشته که مورد پسند بخش رادیکال جریان اصلاحطلب و چپ ستادی نبوده و آنها با داشتن چنین سنجشی از رئیسجمهور بخت خود را برای این بازی خطرناک آزمودهاند.
مجموعه اخبار حکایت از دارد که در حال حاضر سه گروه برای به هم زدن تعادل سیاسی در کشور و ایجاد انسداد در آن در تلاش هستند، گروه اول سرویس اطلاعاتی خارجی و دنباله داخلی ضدانقلاب است که در حاشیه تحولات سوریه در تلاش است کشور را دچار آشوبهای سیاسی عمیق، پردامنه و خشن کند.
گروه دوم جریانی با ظاهر انقلابی اما آلوده به نفوذ است که با ذهنیتی خام در این بازی واردشده است و بخشی از آن ناآگاهانه و مقدار کمتری از آن با آگاهی کامل پشت دست سرویس خارجی بازی میکند.
اما گروه سوم جریانی است که در دوره خاتمی باهدف گرفتن امتیاز طرح استعفای رئیسجمهور را مطرح کرده و در دولت روحانی با نیت ایجاد نا به سامانی سیاسی آن را روی میز گذاشته بودند، در دولت پزشکیان برآیندی از هر دو در پشت درهای پاستور مشغول برنامهریزی است.
نکته جالبتوجه آن است که هر سه گروه باانگیزههای متفاوت اما باهدفی مشترک در تلاش هستند تا پزشکیان برف زمستانی را ندیده و زمین بخورد، پیشبینی میشود که تقاطع این سه گروه باهم در روزهای آینده جدیتر خواهد شد.
رئیسجمهور باید به این موضوع اشراف داشته باشد که جنسی که برای استعفای او و زمین زدن دولت طراحیشده است با مدل استعفای خاتمی و حتی روحانی نیز متفاوتتر است.
بار دیگر به رئیسجمهور توصیه میکنیم که صداهای اطراف خود را با دقت بیشتر گوش کند؛ جریانی که این روزها در حال به هم زدن تصویر پزشکیان است در خفا تلاش میکند تا صدای او را نیز تغییر بدهد، شنیدن این سیگنال بهدقت و ظرافت بالا نیاز دارد!