کد خبر 1678149
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی مطالعات راهبردی آمریکا مطلبی با عنوان کاری که بشار اسد نکرد، آیا جولانی می‌کند را منتشر کرد و نوشت:

همزمان با خیزش مردم در بهار عربی، کافی بود بشار اسد با آغاز اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم، منتقدان و مخالفان را به‌ رسمیت شناخته و با گفت‌وگو و انجام اصلاحات ضروری در قانون اساسی، فضا را برای برگزاری یک انتخابات آزاد مساعد می کرد . سپس دولت منتخب اکثریت ملت را تشکیل داده و نامی نیکو در تاریخ سوریه بجا می گذاشت.

با این اقدام ، شاید امروز شاهد آن بودیم که با رای و اراده ملت سوریه و بصورت مشروع ، بار دیگر اسد و یا اعضای خانواده‌اش در راس قدرت بودند.

اما اسد تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم را فتنه دانست تا سرکوب آنها را توجیه کند و از انجام اصلاحات لازم طفره رفت و اعتراضات مردم سوریه را توطئه دشمنان خواند و بدست ارتش بعث به سرکوب منتقدان پرداخت و مردم معترض را به خاک و خون کشید و با بیش از ۵۰۰ هزار کشته و ۶ میلیون آواره و نابودی زیرساختهای کشور ، حاکمیت خود را بر ویرانه های سوریه استمرار داد.

با این حال چند سال فرصت داشت تا سرنوشت دیگری را برای خود و مردم سوریه رقم زده و مسیر سازش را با مردم معترض پیش گیرد. اما در تمامی این سالها با تکیه به یک اقلیت ۱۳ درصدی و کشورهای دیگر ، سایه فقر و فساد را بر کشور گستراند و در نهایت با بزدلی از سوریه گریخت تا ضمن ایجاد یک فرصت برای سو استفاده اسرائیل جهت نابودی تجهیزات نظامی کشور ، سرنوشتی مبهمی را رودرروی مردم و خصوصاً زنان و کودکان زجر کشیده سوریه قرار دهد.

حال دو راه پیش پای جولانی ، رهبر فاتح سوریه قرار دارد:

راه اول همان راه رهبران تمامیت خواه و نهایتاً منجر به دیکتاتوری مثل اسد است. قبضه کردن قدرت و راه اندازی جنگ داخلی و نهایتاً سرکوب و نابودی تمامی اقلیتهای منتقد و مخالف و ایجاد یک حکومت بر مبنای ترس و خفقان که تاریخ کم ندارد از این چهره ها ، نمونه آن فیدل کاسترو بود و امروز مردم نتیجه عملکردش را در کوبا شاهد هستند .

راه دوم، همان راه ماندالا، بزرگ مرد تاریخ کشور آفریقای جنوبی است که با یک آشتی ملی به استقبال یک قانون اساسی با رعایت حقوق اقلیت ها رفت و در نهایت با ایجاد یک فرایند انتخابات آزاد، کشور آفریقای جنوبی را به جرگه کشورهایی گره زد که دموکراسی را از اصول اولیه حکمرانی می‌دانند و چرخش نخبگان در قدرت، صرفاً به اراده ملت است، اکنون مردم آفریقای جنوبی توسعه‌ی کشور را مدیون آن سیاستمدار خلاق و از خود گذشته می‌دانند.

آیا جولانی منافع سوریه را بر منافع شخصی خود و حامیانش ارجح خواهد داد؟ تاریخ قضاوت خواهد کرد

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس