به گزارش مشرق، ایسنا به نقل از روزنامه دیلی میل نوشت: اظهارات ژنرال سر دیوید ریچاردز، رئیس ستاد مشترک ارتش انگلیس پس از آن مطرح شد که دیوید کامرون، نخست وزیر این کشور اعلام کرد که وی گزینههای نظامی را برای برکناری بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه بررسی خواهد کرد.
این افسر ارشد ارتش انگلیس در ادامه گفت که جامعه بینالمللی باید از مردم سوریه حمایت کند.
وی همچنین تاکید کرد که نیروهای انگلیسی احتمالا برای پناهندگان غذا، پناهگاه و تجهیزات دارویی فراهم خواهند کرد.
ریچاردز تصریح کرد: مداخله احتمالا در طول زمستان انجام خواهد شد. طرحهای نظامی قابل اجرا در دستور کار قرار دارند و ارتش آماده پاسخگویی است.
این اظهارات نشان دهنده جدیدترین تهدیدهای دولت انگلیس برای اعزام نیرو به سوریه است و این احتمال وجود دارد که انگلیس به تدریج وارد یک درگیری تمام عیار شود.
با این حال این ژنرال انگلیسی تاکید کرد: جامعه بینالمللی و رهبران سیاسی کشورها لازم است تا پیش از تشکیل مناطق حائل مورد حمایت نیروهای خارجی، از مردم سوریه حمایت کنند.
وی همچنین گفت که که کمک نیروهای انگلیسی به پناهندگان سوریه میتواند در کشورهای همسایه این کشور انجام شود.
صدها هزارتن از مردم سوریه از زمان آغاز درگیریها در ماه مارس سال گذشته از این کشور گریختهاند و به کشورهای مجاور از جمله ترکیه پناهنده شدهاند.
رئیس ستاد مشترک ارتش انگلیس تاکید کرد که اصلیترین وظیفه ارتش آن است تا اطمینان حاصل کند که این بحران به کشورهای دیگر منتقل نمیشود.
وی در گفتوگو با شبکه یک بی.بی.سی اظهار کرد: هیچ دلیل نظامی قانع کنندهای وجود ندارد که چرا ما نباید دخالت کنیم و من میدانم که تمام گزینههای نظامی به درستی از پیش بررسی شدهاند.
وی افزود: شرایط انسانی در زمستان امسال برای مردم سوریه وخیمتر میشود و من گمان میکنم همین امر موجب شود تا درخواستها برای مداخله بیشتر شود. ما طرحهای احتمالی خود را با توجه به این شرایط بررسی میکنیم. وظیفه من ایجاب میکند تا تمام گزینهها را مطرح کرده و از درستی آنها اطمینان حاصل کنم. مهمترین مسالهای که تمامی ما بر روی آن تمرکز کردهایم این است که این بحران به کشورهایی از جمله لبنان، اردن و ترکیه کشیده نشود. این اصلیترین تمرکز ماست و پس از آن ما کمکهای بشردوستانه را در اولویت قرار میدهیم.
به نظر میرسد دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس در سفرش به خاورمیانه نحوه مداخله انگلیس در سوریه و نیز دور زدن تحریم تسلیحاتی اتحادیه اروپا با هدف ارائه مستقیم سلاح به مخالفان سوریه را مورد بررسی قرار داده است.
ریچاردز تصریح کرد: منطقه پرواز ممنوع و یا مداخله هوایی مستقیم غرب در سوریه منتفی نیست و این امکان نیز وجود دارد.
فیلیپ هاموند، وزیر دفاع انگلیس نیز در گفتوگو با شبکه خبری بی.بی.سی همچنین فاش ساخت که دولت کامرون مداخله نظامی در سوریه را منتفی نمیداند. با این حال وی تاکید کرد که دیپلماتها بر روی مخالفت روسیه و چین در خصوص قطعنامه سازمان ملل علیه سوریه فعالیت میکنند.
فیلیپ هاموند گفت: ما این امر را منتفی نمیدانیم. در شرایط کنونی ما مورد قانونی برای ارائه کمکهای نظامی به شورشیان سوری نداریم. نخست وزیر از ما درخواست کرده است تا تمام گزینههای نظامی و مبنای حقوقی ارسال سلاح به سوریه را بررسی کنیم.
این گونه به نظر میرسد که موضع دولت انگلیس ظرف ماههای اخیر از حمایت و تلاش برای ساماندهی مخالفان سوری به سمت اقدام نظامی تمام عیار در سوریه تغییر کرده است.