به گزارش مشرق، پايگاه اينترنتي راصد در مقالهاي به برسي وضعيت شيعيان در عربستان سعودي پرداخته است.
در اين مقاله آمده است که گشايش رسانهاي که در عربستان عليه شيعيان آغاز به کار کرده است، روندي يکجانبه است و تنها به افراد غيرشيعه اجازه اجتهاد و تبيين نظرات و اعتقادات شيعه را ميدهد.
اين در حالي است که همچنان شيعيان از عرصه سياسي عربستان دور هستند.
تقريبا هفتهاي نيست که يک يا چند عنوان در رسانههاي عربستان سعودي به موضوع شيعيان اختصاص نيابد،
آخرين اين موضوعات، برنامهاي بود که "ابراهيم الهطلاني" صاحب کتاب بررسي تاريخي و سياسي شيعيان عربستان در آن حاضر شده بود.
وي در اين برنامه اختلافات شيعيان با دولت عربستان را در دو رويکرد دانست و گفت که رويکرد اول اختلاف با مؤسسات ديني و بويژه سلفيهاست که اختلافي تاريخي است و همه آن را مي شناسند، اما اختلاف دوم در رويکرد سياسي آنهاست، دولت عربستان نسبت به هواداري شيعيان از خود شک و ترديد دارد و شيعيان نيز احساس تبعيض نژادي و منزوي شدن خود در حکومت عربستان را دارند.
"محمد عبدالرسول الصادق" نويسنده اين مقاله در ادامه به بررسي اين موضوع و راهکارهاي حل آن پرداخته و تأکيد کرد که به جاي پرداختن به گذشته و ادامه سخنان تکراري درباره انقلاب اسلامي ايران و ادامه ادعاها درباره تجهيز شيعيان از سوي اين کشور براي مخالفت با حکومتها بايد به حل اين موضوع پرداخت.
به عقيده اين نويسنده عرب افرادي که به اين افکار دامن ميزنند اين موضوع را ناديده گرفتهاند که موضوع علاقه شيعيان به رهبران ديني آنها صرفا معنوي است و ارتباطي با امور سياسي ندارد.
يک نويسنده عرب مقالهاي کوتاه در ارتباط با اوضاع شيعيان عربستان نوشته و از پروژه منزوي سازي پيروان اين مذهب در اين کشور خبر داد.