گروه فرهنگی مشرق - این روزها سینما به جنجال هایش زنده است. به دعوا و درگیری ها. به توهین ها و توپ و تشرها. به نقدهای صد من یک غاز و خود زنی فیلمسازان در مجامع جهانی با فیلم های ضد ایرانی!

این روزها بلیت و مخاطب و سینما با هم در یک جمله نمی گنجند. فیلمی اگر پول و هزینه تولیدش را هم در مرحله اکران در بیاورد، هنر کرده است. اگر نگاهی به جدول فروش فیلم ها بیاندازید، دستتان خواهد آمد که کجای کاریم.

 

نام فیلم کارگردان فروش تهران فروش شهرستان جمع کل
یکی می‌خواد باهات حرف بزنه منوچهر هادی 230 میلیون 55 میلیون 285 میلیون تومان
پنهان مهدی رحمانی 73 میلیون و 400 هزار تومان - 73 میلیون و 400 هزار تومان
سلام بر فرشتگان فرزاد اژدری 74 میلیون تومان - 74 میلیون تومان
اختاپوس سید جواد هاشمی 400 میلیون 150 میلیون 550 میلیون
همبازی غلامرضا رمضانی 40 میلیون - 40 میلیون تومان
آئینه‌های روبرو نگار آذربایجانی 92 میلیون و 500 هزار تومان 15 هزار تومان 107 میلیون تومان
بوسیدن روی ماه همایون اسعدیان 222 میلیون 90 میلیون 312 میلیون


غیر از یک یا دوفیلم، باقی فیلم ها فروش بسیار پایینی داشته و بعید است، توانسته باشند هزینه های اولیه را زنده کنند.




به راحتی می توان گفت سینمای ایران کمترین رنگ و بویی از عاشورا نبرده و جای خالی آثار فاخر و تاثیر گذار در این حوزه به خوبی حس می شود. با اغماض فراوان می توان تنها نام 4 فیلم را در این لیست گنجاند.

1-سفیر: نخستین فیلمی بود که به صورت کاملا جدی به ین حادثه پرداخت. این فیلم در سال 61 و توسط فریبرز صالح  ساخته شد. بازیگرانی چون فرامز قریبیان کاظم افرند نیا و جلال پیشوائیان به ایفای نقش پرداخته اند. داستان در مورد قیس بن مسهر، نماینده امام حسین است که نامه ای برای سلیمان خزاعی دارد و به سمت کوفه می رود. او در راه توسط والی کوفه دستگیر شده و به زندان می افتد. در زندان، زندانیان را بر علیه زندان بان ها می شوراند و ...



2-روز واقعه: هنوز هم جدی ترین و مهمترین فیلمی است که در ارتباط با حادثه عاشورا در ایران ساخته شده است. فیلمی به کارگردانی شهرام اسدی و فیلمنامه ای به قلم بهرام بیضایی که به عقیده بسیاری از منتقدان طی 18 سال گذشته بی رقیب بوده و بهترین نمونه نوشتاری سینمای عاشورایی است.
داستان فیلم در باره جوانی نصرانی به نام عبدالله است که به تازگی مسلمان شده و در جریان عروسی با دختر شخصی به نام "زید" متوجه ندایی درونی می شود که او را به یاری می طلبد...



3-عصر روز دهم: این فیلم حدود 15 سال پس از روز واقعه به کارگردانی مجتبی راعی ساخته شد. این فیلم در زمان حال روایت می شود و داستان پزشکی به نام مریم شیرازی است که برای کمک به مردم عراق با گروه هلال احمر عازم این کشور می شود و...




4-روز رستاخیز: چهارمین و آخرین فیلمی است که می توان آن را در زمره بهترین های این حوزه دانست. فیلمی به کارگردانی احمد رضا درویش که چند سالی است در حال طی مراحل فنی بوده و احتمالا در جشنواره فجر امسال به نمایش درخواهد آمد. گفتنی است که این فیلم به دلیل احتمال نمایش شمایل حضرت ابوالفضل در روزهای اخیر به شدت جنجالی شده و اظهارات ضد و نقیضی را به دنبال داشته است.




سکانس های مربوط به چهره حضرت ابوالفضل قرار است با اجازه مراجع تقلید نمایش داده شوند. مشابه همین اتفاق قرار است در پروژه "محمد ص" به کارگردانی مجدید مجیدی رخ دهد. این کارگدان قصد دارد با نظر مستقیم 3 تن از مراجع تقلید تصاویری از چهره پیامبر اعظم (ص) در دوران کودکی را به نمایش بگذارد.
 



خانه سینما
سازمانی بود که نیمه دوم سال 90 جزو پر حاشیه ترین  اخبار فرهنگی به شمار می رفت. داستان جنجالی انحلال یک تشکل سینمایی که برخی مسئولان معتقد بودند چارچوب های فرهنگی در آن رعایت نمی شود.
خبر انحلال این تشکیلات پاییز سال 90 منتشر شد و پس از آن نیز با پیگیری‌های وزارت ارشاد نامه انحلال به خانه سینما ارسال شد. پیش از برگزاری سی‌امین جشنواره فیلم فجر خانه سینما رسما پلمپ شد و این مجمع صنفی به کار خود پایان داد. در همین دوران بود که سازمانی جدید تحت عنوان "سازمان سینمایی" اعلام موجودیت و آغاز به کار به کرد.



دستور انحلال خانه سینما روز 13 دی‌ماه 90 طی نامه‌ای از سوی دبیر هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به مدیرعامل خانه سینما اعلام شده بود. ماجرا به همینجا ختم نشد و خبر فک پلمب خانه سینما و نقض حکم وزارت ارشاد درباره انحلال این مرکز تقریبا از اواسط اردیبهشت ماه شنیده می‌شد که با توجه به حکم رسمی، رئیس دیوان عدالت اداری از صدور رای در پرونده شکایت خانه سینما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نقض تصمیم انحلال خانه سینما خبر داد. این فراز نشیب ها تا امروز ادامه داشت و بانی فیلم در آخرین شماره خود چنین تیتر زد: خداخافظی خانه سینما با فعالیت صنفی.

در این گزارش امده است: داستان خانه سينما با اظهار نظر وزير ارشاد وارد مرحله اي تازه شد. سيد محمد حسيني اعلام كرد خانه سينما در صورت بازگشايي حق فعاليت صنفي نخواهد داشت. موضعي كه موافقان و مخالفاني دارد. برخي اعتقاد دارند با توجه به ثبت قانوني برخي اصناف مورد خانه سينما به مقوله صنفي به نوعي موازي كاري مي انجامد. از سوي ديگر عده اي از سينما‌گران مي‌گويند خانه سينما يك تشكل صنفي است و اگر قرار باشد فعاليتي در اين زمينه نداشته باشد، بود و نبودش تفاوتي نمي‌كند.

انگار این رشته سر دراز دارد و به این زودی ها نمی توان در مورد خانه سینما اظهار نظری پایدار کرد.




فیلم یک خانواده محترم به شهادت قریب به اتفاق کسانی که آن را تماشا کرده اند بدترین فیلم ساخته شده علیه ایران است بطوریکه یکی از مسئولان سینمایی عنوان کرده که در تمام فیلم های ضد ایرانی جشنواره های خارجی، ساخته اخیر مسعود بخشی یک پدیده است. این فیلم در بسیاری از جشنواره های خارجی نظیر کن و ابو ظبی نمایش داده شده و این در حالیست که وزارت ارشاد، اکران ان را غیر قانونی می داند.



نکته جالب در مورد "یک خانواده محترم" این است که به واسطه جنجال های اخیرش، هیچ کس مسئولیت آن را به گردن نمی گیرد و حتی سرمایه گذاران اصلی، از زیر بار پاسخ گویی شانه خالی می کنند.

نمونه اخیرش تلاش سیما فیلم برای کنار کشیدن از این فیلم ضد ایرانی است. رییس مرکز سیمافیلم عنوان کرد که فیلمی که با آفریده در موردش صحبت کرده اصلا چیزی نیست که ساخته شده و سیما فیلم علی‌رغم نظارتی که روی پروژه داشته این فیلم ساخته شده است. اسلامی‌مهر اضافه می‌کند که وقتی متوجه شده این فیلم مشکل دارد و در جشنواره کن نمایش داده شده، مشارکت خود را پس گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • مهدی ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 0
    من فکر میکنم که کارگردان روز واقعه شهرام اسدی باشند ن بهرام بیضایی
  • وارث ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 0
    یعنی شما دیگه دست بنی اسرائیل رو از پشت بستی!! د لا مروت متنو بخون بعد بگو فکر میکنم کار گردان اینه یا اون! نوشته کار گردان شهرام اسدی و نویسنده بهرام بیضایی
  • احمد نوروزي ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 1
    نه شمايل حضرت پيامبر و نه حضرت عباس به تصوير کشيده مي شود و نه ما مي گذاريم اين اتفاق بيفتد. چون مردم هر کدام تصوري از اين عزيزان در ذهن دارند و مقدس است حالا نبايد با تصوير سازي توست اشخاصي که يا قبلا يا بعدا با بازي در فيلمهاي مختلف ظاهر مي شوند درحال معنوي مردم دست برد
  • ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 0
    اقا جان اگه توجه کنی نوشته با نظر سه تن از مراجع معظم تقلید. شما چه کاره ای که تکلیف معین کنی!اگه مراجع اجازه بدن خب نشون میدن و اگرم نه خب تصویر کودکی پیامبرو نشون نمیدن
  • صالح ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 1
    غلط کرده کسی بخواد تصویر حضرت عباس(ع) و حضرت محمد(ص) رو نشون بده.سینما رو با کارگردانش آتیش میزنیم
  • احمد نوروزي ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 1
    نه شمايل حضرت پيامبر و نه حضرت عباس به تصوير کشيده مي شود و نه ما مي گذاريم اين اتفاق بيفتد. چون مردم هر کدام تصوري از اين عزيزان در ذهن دارند و مقدس است حالا نبايد با تصوير سازي توست اشخاصي که يا قبلا يا بعدا با بازي در فيلمهاي مختلف ظاهر مي شوند درحال معنوي مردم دست برد
  • اصغري ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 0
    امروز آقاي مجيدي اعلام کرد که اصلا چنين قصدي براي نشان دادن چهره پيامبر نداشته و ندارد . پس ميشه دريافت اگر صورت مسئله خدشه داره حاشيش هم که سه مرجع تقليد موافقت کردن زير سواله . درضمن به نظرم اگه اسامي مراجع موافق رو اعلام کنن به احتمال زياد اين خبر مورد تکذيب دفاتر شريفشان واقع ميشه
  • ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 1
    مسخره است به قرآن....تو ایران یه کارگردان ایرانی با پول بیت المال یه فیلم میسازه و این مملکت رو سرتاپا به لجن میکشه بعدش هیچکس نیست که مسئولیت قبول کنه....خنده دار به حضرت عباس...کم مونده فقط نویسنده و کارگردان از فیلم اظهار بی اطلاعی کنند...خاک بر سر ما با این وضعمون
  • بنده خدا ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 0
    بسم الله الرحمن الرحیم باعرض ادب توجه داشته باشید که نمایش چهره بزرگان و مقدسات دینی به یک امر ختم نمیشود این پروژه مباح کردن چهره های دینی و مقدس هست نمی گویم این قصد را دارند اما این پروژه سالها در هالیوود برقرار است که قبح موضوع شکسته بشود قطعا همه بزرگان دین انسان بودند و بابقیه در امور انسانی هیچ تفاوتی نداشتند کسب روزی میکردند غذا میخوردند اما بحث اینجا ست که به تصویر کشیدنه چهره باعث عصمت زدایی از شخصیت آنها میشود یعنی با تصویر چهره این بیان میشود که آنها هم مثله مردم عادی بودند چه قداستی چه ارزشی،این چیزی که در فیلم داوینچی کد می بینیم وقتی قداست از بین رفت کم کم رو به عصمت زدایی می رود و قتی عصمت کنار رفت بحث دین مداری و دریافت تمام کمال دستورات الهی به شدت زیر سوال می رود و چون عصمت از چهره بزرگان دین رخت بربسته از کجا معلوم حرفهایشان راست و حقیقت باشد تا به مرحله ای می رسد که دین و خدا را زیر سوال می برند و دم از دنیای نوین و نظم نوین جهانی میزنند که کاملا ماتریالیستی است و مبنای آن فقط جسم است بدون تعالی و تکامل روح ؛این مباحث دنباله دار است و بازخوردهایی در آینده به شدت دارد همانطور که کلید شهید کردن حضرت سیدالشهدا ع در سقیفه خورد پس لطفا عاقلانه و با دید استراتژیکی موضوع را تا انتها رصد فرمایید و از سطحی نگری پرهیز فرمایید.
  • ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 0
    این مراجعی که اجازه دادن در هنگام حذف سکانس های مربوط به حضرت عباس (ع) در مختار نامه کجا بودن وقتی اونجا جایز نبوده اینجا هم نیست ، مگه حکم شرعی به نسبت کارگردان تغییر می کنه؟ البته باید دید از چه کسانی اجازه گرفته اند امام جماعت شهر ما هم درس خارج خوانده و مجتهد است!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس