به گزارش مشرق به نقل از آينده، البته برخي تحليلگران افزايش شکاف بين ايران و اين کشورها را انگيزه نشر اين اسناد دانسته اند.
در يکي از اين اسناد آمده است که عبدالله بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان، از ايالات متحده درخواست کرده بود براي نابودي تاسيسات اتمي، به ايران حمله کند.
در اين اسناد به «توصيههاي پياپي» پادشاه عربستان «به ايالات متحده براي حمله به ايران جهت پايان دادن به برنامه جنگافزارهاي اتمي» اشاره شده است.
در يادداشتهايي که ويکيليکس مدعي شده متعلق به سفارتخانههاي آمريکا در خاورميانه است، پادشاه عربستان به آمريکا ميگويد: «سر مار را قطع کنيد.»
در اين اسناد همچنين آمده که پادشاه عربستان سعودي گفته است که با آمريکاييها همکاري ميکند تا جلوي نفوذ ايران در عراق را بگيرد؛ اقدامي که بنا بر اين اسناد «يک اولويت استراتژيک براي پادشاه و دولتش» محسوب ميشود.
برپايه اين اسناد، پادشاه عربستان درخواست حمله به ايران را در جريان ديدار ماه آوريل سال ????، با رايان کروکر، سفير آمريکا در عراق و ژنرال ديويد پترائوس، فرمانده وقت نيروهايي آمريکايي در عراق مطرح ساخته است.
ويکيليکس مدعي شده است دو روز پس از اين ديدار، عادل الجبير، سفير سعودي در واشينگتن به سفارت آمريکا در عربستان گفت: «او (پادشاه) به شما (آمريکاييها) گفت که سر اين مار را قطع کنيد.»
در ادامه اين يادداشت منتسب به وزارت خارجه آمريکا آمده است: «پادشاه، وزير خارجه، شاهزاده مقرن، شاهزاده نايف، همگي موافقند که پادشاهي به همکاري با ايالات متحده براي جلوگيري و کم کردن نفوذ و خرابکاري ايران در عراق نياز دارد.پادشاه به ويژه بر اين نظر اصرار دارد و اين نظر از سوي ديگر شاهزادگان بلندپايه بازتاب يافته است.»
اين يادداشت در خصوص برنامه اتمي ايران و نظر سعوديها درباره آن چنين ادامه مييابد: «الجبير توصيههاي پياپي پادشاه به ايالات متحده براي حمله به ايران و پايان بخشيدن به برنامه جنگافزارهاي اتمياش را يادآور شد.»
با اين حال برپايه اين يادداشت ، وزير خارجه عربستان بيشتر به تحريمهاي بسيار سنگين نظر داشته است.
اين يادداشت در اين مورد ميافزايد: «وزير خارجه (عربستان)، در عوض خواستار تحريمهاي بسيار سنگينتر آمريکا و بينالمللي عليه ايران شده، از جمله ممنوعيت رفتوآمد و محدوديتهاي بيشتر در وامهاي بانکي. شاهزاده مقرن، (رئيس سازمان اطلاعات عربستان)، اين ديدگاهها را انعکاس داده است و تاکيد ميکند که برخي از تحريمها ميتواند بدون تصويب سازمان ملل به اجرا درآيد.»
در ادامه اين سند منتسب به وزارت خارجه آمريکا آمده است: «وزير خارجه (عربستان) همچنين گفته است که استفاده از فشار نظامي عليه ايران نبايد کنار گذاشته شود.»
در سند ديگري که ويکيليکس منتشر کرده، به ديدار ماه مارس سال ???? عبدالله بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان با جان برنان، مشاور ضدتروريسم کاخ سفيد و ديگر مقامهاي آمريکايي اشاره شده است.
مطابق با اين سند، پادشاه سعودي به مقامهاي آمريکايي يادآور شده که وي به همين تازگي به منوچهر متکي، گفته است: «شماها به عنوان ايراني حق دخالت در امور عربها را نداريد.»
در ادامه پادشاه سعودي به جان برنان ميگويد که به منوچهر متکي گفتم: «هدف ايران ايجاد مشکل است.»
در اين يادداشتها همچنين آمده است که پادشاه عربستان به منوچهر متکي، وزير خارجه ايران، به صراحت گفته است: «شرتان را از سر ما کم کنيد.»
برپايه يادداشتهاي منتشر شده، پادشاه سعودي، همچنين نسبت به نوري المالکي نخستوزير عراق بسيار بدبين است.
عبداالله بن عبدالعزيز به ميهمانان آمريکايي خود درباره نوري المالکي گفته است: «من به اين مرد اطمينان ندارم... او عامل ايران است.»
در يکي ديگر از اين يادداشتها که ويکيليکس مدعي است اسناد محرمانه آمريکاست، و تاريخ دسامبر ???? را بر خود دارد، پادشاه عربستان از جورج بوش به خاطر گوش نکردن توصيهاش براي حمله به ايران عصباني است.
مطابق با اين گزارش، که گفته ميشود متعلق به سفارت آمريکا در رياض است، پادشاه عربستان ميگويد «در حالي که در گذشته ايالات متحده، عربستان سعودي و صدام حسين بر لزوم کنترل ايران توافق کرده بودند، اکنون سياست آمريکا، عراق را همچون هديهاي در ديس طلا به ايران داده است.»
اين اسناد حکايت از آن دارد که پس از روي کار آمدن محمود احمدينژاد، بياعتمادي کشورهاي عربي نسبت به ايران عميقتر شده است.
درخواست پادشاه بحرين از آمريکاييها براي متوقف کردن برنامه اتمي ايران
برپايه يکي ديگر از يادداشتهاي منتشر شده، حمدبن عيسي آل خليفه، پادشاه بحرين، نيز، از آمريکاييها خواسته است به هر طريق مورد نياز به برنامه اتمي ايران پايان داده شود.
برپايه اين يادداشت، پادشاه بحرين به ژنرال پترائوس گفته است که ايران «منشا بسياري از مشکلات در عراق و افغانستان است.»
اين يادداشت که منتسب به سفير آمريکا در بحرين است و در نوامبر سال ???? نوشته شده، ميافزايد پادشاه بحرين «به شدت معتقد بود که براي پايان دادن به برنامه اتمي آنها (ايرانيها) با هر وسيله مورد نياز، اقدام شود.»
پادشاه بحرين طبق اين يادداشت ميگويد: «اين برنامه بايد متوقف شود. خطر اينکه بگذاريم اين برنامه جلوتر برود بيشتر از خطر متوقف کردن آن است.»
درخواست رئيس وقت سناي اردن براي بمباران ايران
برپايه يکي ديگر از اين يادداشتها، زيد الرفاعي، رئيس وقت سناي اردن نيز از يک مقام بلندپايه آمريکايي خواسته است که ايالات متحده ايران را بمباران کند.
رئيس وقت سناي اردن مطابق با اين سند گفته است: «ايران را بمباران کنيد يا با بمب ايران به سر کنيد. تحريمها، هويجها، مشوقها اهميتي ندارد.»
امارات خواستار اقدام عاجل عليه ايران است
برپايه يادداشت ديگري که منتشر شده است، ديپلماتهاي آمريکايي گزارش کردهاند امارات متحده عربي ايران را «يکي از جديترين تهديدها براي امنيت ملي» خود ميداند.
در اين گزارش که تاريخ آن به ?? آوريل ???? برميگردد سفارت آمريکا نوشته است در ديدار اخير با مقامهاي بلندپايه اماراتي، خاندان حاکم ابوظبي به صراحت از ابتکارعملهاي آمريکا عليه ايران حمايت کردهاند.
در اين يادداشت آمده است مقامهاي ابوظبي به يکي از مقامهاي آمريکايي گفتهاند که «ترکيب ايران و تروريسم چيزي است که نميتوان تحمل کرد.»
اين يادداشت به نقل از مقامهاي ابوظبي آورده است: «اگر ايران اتمي شود تهديد القاعده کمتر است.»
اين يادداشت ميافزايد، شيخ محمد بن زايد، وليعهد ابوظبي، در گفتوگو با مقامهاي آمريکايي طرفدار اقدام عاجل عليه ايران و رئيس جمهورش بوده است.
وليعهد ابوظبي در ديدار با ژنرال ابي زيد، رئيس وقت فرماندهي مرکزي آمريکا، ميگويد: «به باور من، اين مرد ( محموداحمدينژاد) ما را به جنگ ميکشاند... به هرحال اتفاق ميافتد... او جوان و پرخاشگر است.»
در اين گزارش تاکيد شده است گرچه امارات متحده عربي، ايران را بزرگترين تهديد براي امنيت خود ميداند اما مقامهاي اين کشور تمايل ندارند که دست به اقدامي بزنند که همسايه خود را تحريک کنند.
در سند ديگري که گفته ميشود متعلق به ?? دسامبر ???? است، در ديدار جان ابي زيد، رئيس وقت فرماندهي مرکزي آمريکا، با سران نظامي امارات متحده عربي، «همه موافق ابيزيد بودهاند که رئيس جمهور جديد ايران به نظر غيرمتعادل و حتي ديوانه است.»
حسني مبارک: ايرانيها دروغگو هستند
در سند ديگري که به تاريخ فوريه ???? نوشته شده، به ديدار حسني مبارک، رئيس جمهوري مصر با جورج ميشل، نماينده باراک اوباما در خاورميانه، اشاره شده است.
در اين گزارش به نقل از سفير آمريکا در قاهره آمده است: «رئيس جمهور مبارک به سناتور ميشل در ديدار اخير وي از مصر گفت تا جايي که آمريکا يک کلمه از حرف ايرانيها را باور نکند وي با مذاکره ما (آمريکاييها) با ايرانيها مخالف نيست.»
سفير آمريکا مطابق با اين يادداشت ميافزايد: «مبارک يک نفرت غريزي از جمهوري اسلامي دارد و پشت سر هم از ايرانيها به عنوان دروغگو ياد ميکند و آنها را به بيثبات کردن مصر و منطقه متهم ميکند.»
در اسناد منتشر شده، همچنين به نگراني اسرائيليها از برنامه اتمي ايران و امکان حمله آنها به ايران، تحرکات ديپلماتيک آمريکا براي مقابله با برنامه اتمي و موشکي ايران و همچنين تحولات برنامه اتمي و موشکي ايران اشاره شده است.