کد خبر 180388
تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۵

پرشین خودرو: کارشناسان، کد رهگیری خودرو را به معنای حذف قولنامه‌های دستی و ایجاد درآمد برای صنف نمایشگاه‌داران خودرو می‌دانند.

به گزارش مشرق به نقل از پرشین خودرو، پس از اجرای موفقیت آمیز به کارگیری کد رهگیری در معاملات مسکن این بار نوبت به معاملات خودرو رسیده تا معاملات خود را به سامانه کد رهگیری مجهز کنند.

در واقع اتحادیه کشوری نمایشگاه‌داران خودرو در حالی هدف اصلی از اجرای طرح کد رهگیری ساماندهی و کاهش حجم تخلفات احتمالی در معاملات عنوان می‌کند که برخی از کارشناسان و فعالان حوزه خودرویی معتقدند اجرای این طرح به معنای حذف کامل قولنامه‌های دستی بوده و از این پس فروشندگان و خریداران برای انجام معاملات خود مجبور به حضور در بنگاه‌های معاملاتی خودرو و پرداخت هزینه‌های حق العمل کاری خواهند بود.

همچنین این گروه از کارشناسان می‌گویند این صنف با در اختیار داشتن بیش از 20 هزار عضو رسمی فعال به واسطه تغییر و تحولات قیمت اخیر هم اکنون در شرایط خوبی به سر نبرده و در واقع هدایت بخش عمده‌ای از معاملات خصوصی به سمت بنگاه‌های معاملات خودرو ترفندی است که مسئولان اتحادیه کشوری برای بهبود وضعیت معیشتی اعضای صنف خود آن هم از طریق محدود کردند حقوق مدنی جامعه به آن متوسل شده است.

در این رابطه یکی از فعالان حوزه معاملات خودرو به هفت صبح می‌گوید: در سال 87 وزارت بازرگانی برای ساماندهی معاملات مسکن و خودرو طرح کد رهگیری را با اتحادیه مشاوران املاک و اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو مطرح کرد.

وی گفت: در جلساتی که در آن زمان برگزار شد به جهت غیر منقول بودن املاک طرح در حوزه مسکن به اجرا درآمد و قرار شد تا پس از بررسی بیشتر و رفع موانع و مشکلات در حوزه خودرو نیز به اجرا گذاشته شود.

وی با اعلام اینکه اجرای کد رهگیری در معاملات خودر به معنای محدود کردن معاملات مردم بوده و این برخلاف قوانین مدنی کشور است.

در خصوص افزایش قیمت خودرو به واسطه تحمیل هزینه‌های کمیسیون بنگاه‌ها گفت: آنچه مسلم است در این طرح دیگر قولنامه‌های دستی و معاملات خصوصی معنایی نداشته و مردم باید ضمن مراجعه به یکی از بنگاه‌های اتومبیل و ثبت و معامله خود در سامانه هزینه حق العمل کاری بنگاه مربوطه را نیز بپردازند.

وی گفت: در برخی مواقع دیده شده که یک خودرو در طول روز چندین بار معامله شده است بنابراین به تعداد دفعات معامله خریدار و فروشنده باید هزینه‌های مربوطه به دریافت کدرهگیری را بپردازند که قطعا این هزینه به قیمت خودرو اضافه خواهد شد.

وی در خصوص اینکه این طرح چه زمانی در کل کشور اجرا می‌شود گفت: براساس گفته‌های مسئولان اتحادیه کشوری نمایشگاه‌داران طرح هم اکنون در ورامین و قرچک به اجرا درآمده و تا چند هفته آینده قرار است در مشهد آغاز شود.

وی گفت: البته هم اکنون بین اتحادیه تهران و کشوری در این زمینه اختلافاتی بروز کرده که به نظر می‌رسد اجرای طرح را در تهران با تاخیر مواجه کند.

هدف ساماندهی است
حمیدرضا حیدری نایب رئیس اتحادیه کشوری نمایشگاه‌داران خودرو در رابطه با طرح کد رهگیری در معاملات خودرود به هفت صبح می‌گوید: هدف از اجرای این طرح ساماندهی معاملات خودرو است نه ایجاد محدوده.

وی گفت: این سامانه شرایطی را فراهم خواهد کرد که کلاه‌برداران و سو استفاده کنندگان از خودرو دیگر جایگاهی در بازار معاملات خودرو نداشته باشند و معاملات به صورت رسمی صورت گیرد.
وی می‌افزاید: یکسان سازی فرآیند انجام معاملات خودرو ضمن بالا بردن ضریب امنیت معاملات از تخلفات و فروش یک خودرو به چندین نفر نیز جلوگیری کرده و موجبات شفاف سازی اطلاعات خودرو را فراهم می‌کند.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران مشهد می‌گوید: زمان قولنامه دستی و غیر قانونی سرآمده و از این پس خریداران و فروشندگان با مراجعه به واحدهای صنفی دارای پروانه ضمن کسب اطلاعات مربوط به خودرو از صحت معامله اطمینان پیدا می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه آیا مراجعه کنندگان مجبور به پرداخت کمیسیون بنگاه بوده و این به معنای افزایش قیمت خودرو است گفت: درست است که طرفین معامله هر کدام مجبور به پرداخت نیم درصد حق کمیسیون به بنگاه هستند اما باید توجه داشت این مبلغ بالایی نبوده و در عوض در این بخش ساماندهی می‌شود.

این عضو اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو در پاسخ به اینکه هم اکنون درصد بالایی از معاملات خودرو مربوط به خودروهای ارزان قیمت و دست دوم است که لزومی به حضور در نمایشگاه نداشته و غالبا به صورت خصوصی انجام می‌شود و این به معنای تحمیل هزینه اضافی به گروه کثیری از مردم برای ساماندهی معاملات است گفت: همانطور که گفته شد هدف ساماندهی و حذف سو استفاده‌های احتمالی در معاملات خودرو است که لازمه اجرای آن صرف هزینه است.

وی همچنین تاکید کرد: برخلاف نظر شما بسیاری از مسئولین سازمان‌ها از جمله نیروی انتظامی موافق اجرای طرح بوده و معتقدند با راه اندازی این سامانه حجم مراجعات به واحدهای تعویض پلاک نیز کمتر شده و مردم نیز اطمینان بیشتری برای انجام معاملات بدون مشکل خواهند داشت.

کاهش سرقت
نحوه اجرای طرح کد رهیگری معاملات خودرو از جمله مهمترین مباحثی است که می‌تواند در اجرای بهینه طرح حائز اهمیت باشد.

محمود اعلایی مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک راهبر که در واقع به نوعی اجرای سامانه املاک و مستغلات کشور را نیز عهده دار بوده در این باره گفته: زمانی که یک فرد به هر بنگاه فروشنده اتومبیل مراجعه می کند سامانه امکانی را فراهم خواهد کرد که ارتباط میان سامانه نیروی انتظامی و سامانه کد رهگیری خودرو برقرار شود.

وی می‌افزاید با ورود شماره پلاک خودروهای کارکرده و نیز شماره شاسی خودروهای صفر کیلومتر اطلاعات خودرو روی صفحه نمایش داده می‌شود و در ان به صراحت مشخص است که آیا خودرو مشکلی داشته و یا شکایتی دارد.

وی گفت: همچنین سامانه امکان پرداخت همزمان مفاصا حساب را نیز در محل بنگاه خودرو میسر کرده و نهایتا فرد خریدار پس از اخذ کد رهگیری و پروانه و سند خودرو به دفتر خانه مراجعه می‌کند.
وی می‌گوید: با ارائه کد رهگیری به هر معامله خودرو امکان معامله روی سیستم بدون اطلاع فروشنده یا خریدار وجود نداشته ودر واقع احتمال فروش یک خودرو به چند نفر از بین می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس