به مناسبت فرا رسیدن سی و چهارمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، پایگاه اطلاع رسانی مشرق از یکم تا بیست و دوم بهمن ماه ویژه نامه دهه فجر خود را تقدیم مخاطبان ارجمند خواهد کرد.

هر روز آرشیو 35 سال پیش کیهان و اطلاعات، عکس های دیده نشده از متن انقلاب، گفتگو با بزرگان و صد ها خبر و گزارش خوانده نشده از آن روزها را در مشرق بخوانید.


در بخش انقلاب به روایت زندانیان سیاسی آمده است:
*سی‌ ساعتی که هرگز فراموش نخواهم کرد


اواخر شب بالاخره طاقتم طاق شد و به آبدارچی گفتم که وضعیت من این چنین است او رفت و به یک پاسبان گفت. پاسبان به گروهبان، گروهبان به افسری که مافوقش بود قضیه را گفت. آن افسر هم به سرهنگ زمانی انتقال داد. از این همه انتقال پیام ترسیدم و با خودم گفتم نکند اتفاقی افتاده باشد. از طرفی هم خنده‌ام گرفته بود که برای چنین کار پیش پا افتاده‌ای می‌بایست یک سلسله مراتب اداری طی شود.


دل‌نوشته‌های یک کشاورز جهادی
*شرط آقای خامنه‌ای برای حضور در یک میهمانی

تاب «تلخ‌ترین نوشته من»، دست‌نوشته‌های «حاج حیدر رحیم‌پور(ازغدی)» است که در آن به برخی مشکلات رایج و ریشه‌ای در زمینه‌های کشاورزی و دام‌پروری پرداخته که مانع از پیشرفت این صنایع سودمند در کشور است. نویسنده با اعتراف به تلخی کتاب می‌گوید‌"امامِ انقلاب، انتقاد بجا را لازمه انقلاب می‌دانند، لیکن منِ منتقدِ حرفه‌ای کرسی در دانشگاه و منبری در حوزه ندارم، و نقدم: «تلخ‌ترین نوشته من» است" اما انصافاً نوشتاری بس منطقی می‌نماید.



حیدر رحیم پور در خاطرات خود آورد است: یکی از کبابی ‌ها که پشت شیشه مغازه‌اش نوشته بود این کبابی از گوشت‌های وارداتی استفاده نمی‌کند و به همین گزارش، فروشش آن‌چنان گردید که هرگز توان پاسخگویی متقاضیان را نداشت.


*زانو زدن تیمسار ارتش شاهنشاهی مقابل دکتر شریعتی


دکتر علی شریعتی از جمله مبارزینی بود که در زمان طاغوت مدتی به زندان افتاد. خسرو منصوریان خاطره ای از آن دوران را خود از زبان دکتر شریعتی شنیده و اینگونه نقل می‌کند:

*دکتر شریعتی می‌گفت: تیمسار باز رو کرد به حسین‌زاده و ادامه داد: من برای این که ته و توی قضیه را در بیاورم از اهل خانه شروع به تحقیق کردم. تا این که بالاخره از طریق راننده‌ام متوجه شدم دخترم ماه‌هاست به حسینیه‌ ارشاد می‌رود. اوایل عصرهای جمعه از ساعت 2 برای اینکه در حسینیه جای نشستن باشد راننده‌ام را به حسینیه می‌برده و شب‌ها برمی‌گردانده است. اندک اندک در جمعه‌های بعد دخترم با چند دختر دیگر در حسینیه ارشاد آشنا می‌شود که اهل جنوب شهر بودند. بر این اساس با ماشین راننده من که شماره و نشان تاج سلطنتی را بر خود داشت آنها را به منازل خود می‌رساند حالا یک نفر در گود عرب‌هاست.


نگاهی به اتفاقات مهم بهمن 56:
*ویترین ویژه نامه دهه فجر


12 تظاهر کننده خیابان شاهپور آزاد شدند

دادستان تهران برای 12 نفر از افرادی که در روز عاشورا در بازار تهران مبادرت به تظاهرات کرده بودند این عده را به دادگاه جنحه فرستاد.

به موجب ماده 2 قانون مجازات عمومی برای این عده از 2 ماه  تا یکسال زندان تقاضا شده است. دادستان به استناد این عاده قانونی برای این عده تقاضای مجازات کرده است.

بر اساس گزارش خبرنگار کیهان 12 نفر از کسانی که در خیابان شاهپور تهران متهم به تظاهرات ضد آمریکایی هستند، پس از سپردن قرار قانونی به مبلغ هر نفر سه میلیون ریال از زندان آزاد شدند. این عده بعد از اینکه پرونده شان به دادگاه ارجاع شد، باید خود را معرفی و محاکمه شوند.



سکه های 10 هزار تومانی به بازار آمد

بانک ملی ایران تعدادی سکه طلا به قیمت های یکصد هزار ریال، هیجده هزارريال، هفده هزار ريال، و یکهزار و یکصد ريال برای فروش عرضه کرد. این سکه ها به مناسبات پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی ضرب شده ولی تا کنون برای فروش عرضه نشده است. در یک طرف آن شاه کبیر و در طرف دیگر نمای تخت جمشید به شکل برجسته ای حک شده است.


ورود فیلم های سکسی به کشور ممنوع شد

از صبح شنبه بستن قرارداد و واردکردن هرگونه فیلم سکس سینمائی ممنوع شد. این ممنوعیت در پی اخطار وزارت فرهنگ و  هنر دائر بر ندادن پروانه نمایش به فیلم های صرفا سکسی اتخاذ شده است.

اداره کل نظارت بر نمایش فیلم وزارت فرهنگ و هنر در هفته گذشته به کلیه وارد کنندگان فیلم های خارجی اخطار کرد که برابر ماده 14 و 15 آیین نامه نمایش فیلم در ایران، این وزارت خانه از نمایش فیلم های سکسی که در آنها «سکس به خاطر جلب مشتری به گیشه» استفاده شده باشد جلوگیری خواهد کرد.

سخنگوی فرهنگ و هنر اضافه کرد:ضمناً چون تعدادی فیلم قبلاً اجازه نمایش گرفته اند، احتمالا تا چند ماهی در تهران و شهرستان ها شاهد نمایش فیلم های سکسی خواهیم بود، اما با اجرای بخشنامه جدید فیلم سکسی جدید به کشور وارد نمی شود و با تمام شدن پروانه نمایش فیلم ها، فیلم سکسی بر اکران سینماهای ایران نخواهد رفت.


*انتشار 1400 عکس جذاب انقلابی

کتاب «سال سی» که حاصل تلاش پنج ساله بیش از 300 هنرمند عکاس در فاصله سال‌های 1357 تا 1387 است، حدود 1400 عکس جذاب و دیدنی دارد که بیننده را به متن رخدادهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این سال ها می‌برد.

در شورای سیاست‌گذاری این مجموعه، افرادی همچون رضا طاهرخانی، محمد درودیان، فرهاد سلیمانی، سیداحمد محیط طباطبایی، سیدعباس میرهاشمی و مریم جلالی حضور داشته‌اند.

عکس‌های فاخر این مجموعه از میان بالغ بر پنج میلیون فریم عکس که در انتخاب اول به 10هزار فریم تقلیل پیدا کرده بودند، برگزیده شده‌اند.


*آقامجتبی تهرانی در اسناد ساواک

مرکز بررسی اسناد تاریخی با بررسی اسناد منتشر شده ساواک و مراجعه به منابع تاریخی، اقدام به نشر اسنادی از اقدامات انقلابی حضرتآیت‌الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی کرده است که گوشه‌ای از زوایای مخفی و انقلابی معظم‌له را روشن می‌سازد.

 

 

 

گذشته از مراتب علمی حاج آقا مجتبی که این روزها کم و بیش در رسانه‏ها از آن سخن به میان آمده و بسیاری از مردم ایران به ویژه تهرانی‏ها تازه متوجه شده‏اند که در شهرشان‏ چه دُرّ گرانبهاایی‏ نهفته بود و آن‌ها از آن بی‏اطلاع و بالطبع بی‏بهره بودند، نیم‏نگاهی به اسناد به‌جا مانده در بایگانی دستگاه امنیتی رژیم پهلوی ما را با بخشی از فعالیت‏های سیاسی این عالم ربانی که از نگاه آنان مخفی نمانده آشنا می‏ سازد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس