کد خبر 191058
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۶

رابطه اسراييل با حزب دموكرات كردستان عراق كه در زبان كردي به پارتي مشهور است از 1967 برقرار و با تاسيس «پاراستن»، اداره امنیت حزب بارزانی، وارد مرحله جديدي شد.

به گزارش مشرق به نقل از عصر خبر، در اين عكس كه در اورشليم گرفته شده مصطفي بارزاني موسس حزب دموكرات كردستان عراق با موشه دايان فرمانده ستاد کل ارتش رژيم صهيونيستي در حال دست دادن است.

روزنامه آيندگان مورخ 7 مرداد 1358 گزارشي در خصوص سابقه روابط حزب بارزاني با اسراييل نوشته است.
آيندگان نوشت: بارزاني از سال‏هاي 1966-1960بطور مخفيانه روابط خود را با موساد اسرائيل استحكام بخشيد. در اين خصوص اسرار زيادي هست كه تاكنون آشكار نشده ولي:

1 ـ «اريه لو» يا «الياف» يكي از معاونين وزراء و نماينده پارلمان (كنيست) اسرائيل در مقاله اي به تاريخ 10/ 5/ 1978 كه در روزنامه «يديعوث احرونوت» اسرائيل چاپ شده، اعتراف مي‌كند كه وي بدستور «لوي اشكول» نخست وزير وقت اسرائيل در سال 1966 با هيئتي به ملاقات بارزاني آمده و ادريس و مسعود را ملاقات كرده است و بارزاني، دو قبضه خنجر دسته طلائي جهت هديه به رئيس كنيست (پارلمان) اسرائيل و نخست وزير اسرائيل فرستاده و قول داده است تا آخر همچنان به اسرائيل وفادار خواهد ماند.

2 ـ از سال 1966 به بعد، يك هيئت نظامي و اطلاعاتي اسرائيلي مرتبا در بارگاه بارزاني حضور داشته و اطلاعات لازم را با همديگر مبادله ميكرده‌اند.

3 ـ در سال 1966 ادريس و مسعود، پسران بارزاني و محمد محمود عبدالرحمن (سامي) و شكيب عقراوي و محمد هرسين و دهها نفر ديگر از دارودسته بارزاني كه برخي از آنا در حال حاضر در بغداد هستند (مانند عزيز عقراوي وزير مشاور دولت عراق) از اسرائيل بازديد به عمل آورده اند.

ادريس و مسعود و شكيب و هرسين در اسرائيل دوره اطلاعات و جاسوسي ديده و پس از بازگشت به كردستان، سازمان « پاراستن» را كه در واقع ساواك بارزاني بود تاسيس كردند كه به مثابه شعبه اي از موساد و ساواك فعاليت ميكرد و هرگونه اطلاعاتي را براي ساواك و موساد جمع آوري مينمود.

« پاراستن » كه سرپرستي ظاهريش به عهده مسعود بارزانی بود و در واقع محمد محمود عبدالرحمن (سامي) مسئوليت مخفي آنرا به عهده داشت، در مورد ارتش‏هاي عراق و سوريه و سپس در مورد جنبش مقاومت فلسطين بخصوص پس از سالهاي 1967 براي اسرائيل جاسوسي ميكرد و كار بجائي رسيد كه اطلاعاتي هم در مورد پايگاههاي انقلاب فلسطين در جنوب لبنان و پايگاههاي موشكي سوريه و نيروي دريائي عراق جهت اسرائيل جمع آوري مينمود.

از سال 1973 محمد محمود عبدالرحمن همراه با مسعود بارزاني، ۱۷دستگاه بي سيم خيلي دقيق و كوچك را كه ايستگاه مركزيشان در اسرائيل بود جهت مبادله اطلاعات در بين افراد عضو «پاراستن» در شهرهاي عراق مانند بغداد، موصل، كركوك، بصره و نقاط ديگر توزيع كرده و بدين وسيله مستقيما با اسرائيل مرتبط شده بودند.

4 ـ در سال 1967 پس از شكست اعراب در جنگ با اسرائيل، رابطه رهبري بارزاني و اسرائيل توسعه زيادي يافت. در كتاب حصار‏هاي اسرائيل كه مقدمه اش را «ژنرال موشه دايان» نوشته است، «ژنرال رفي شاهير» رئيس موساد ميگويد: « بارزاني، بخاطر پيروزي ما بر اعراب، تلگرام تبريك فرستاده است » و اضافه مي‌كند: « بارزاني دوست ماست و من شخصا چندين بار او را ديده ام » همينطور در همان كتاب، بارزاني و نيروهايش به ديواري از ديوارهاي اسرائيل تشبيه شده‌اند.

پس از جنگ 1967 اعراب و اسرائيل، مصطفي بارزاني با يكي از اعضاء دفتر سياسي حزب و نماينده اش در تهران به اسرائيل رفته و در آنجا همه سران اسرائيل را ملاقات كرده و پيمان همكاري با آنان منعقد كرده است. ژنرال دايان به بارزاني قول داده بود كه انواع اسلحه‏ها را به وي بدهد و از آنجمله قسمتي از اسلحه‏هاي سبك و متوسطي كه اسرائيل از اعراب به غنيمت گرفته بود، براي بارزاني فرستاده كه بعضي از اين اسلحه‏ها تا آنزمان هم علامت سوريه و مصر برويشان مانده بود.

5 ـ در جنگ 1973 اعراب و اسرائيل، اسرائيل از بارزاني خواسته بود كه به عراق و سوريه حمله كند. رهبري بارزاني هم طبق گزارش اوتيس پايك و مقاله محمد حسين هيكل و مقاله «آرول لات‏هام» آمريكايي باين امر راضي شده و از آمريكا موافقت خواسته بود ولي كيسينجر اجازه اين كار را به بارزاني نداده بود. اكنون ببينيم «لات‏هام» در اين مورد چه مي گويد:

« در سال 1973 تمام كشورهاي عرب ـ حتي عراق دشمن كردها ـ در اين جنگ درگير بودند بارزاني احساس كرد كه وقت مناسبي است براي اينكه ضربت خود را فرود آورد، منتها هنري كيسينجر به بارزاني دستور داد كه از اينكار خودداري كند و با اين دستور به دستاوردهاي دو دوست آمريكا كه اسرائيل و كردها بودند، زيان رساند. كردها را از ضربتي كه ممكن بود پيروزي بزرگي برايشان بياورد بي نصيب ساخت و اسرائيل هم از بارزاني خواسته بودند كه در جنگ شركت كرده و آنان را ياري كند ولي از پشتيباني كردها در جنگ بر عليه اعراب بي نصيب گشتند».

همينطور استاد محمد حسين هيكل به تفصيل توضيح داده است كه چرا و چگونه كيسينجر مانع شركت بارزاني در اين جنگ شد و آنرا وسيله اي ساخت براي پيشبرد سياست آمريكا و اسرائي در خاورميانه.
6 ـ پس از شكست جنبش، بارزاني‏ها همچنان پيوندشان را با اسرائيل حفظ كرده‌اند. قبل از آنهم مسعود بارزاني غير از حقوقي كه براي « پاراستن» ميگرفت ماهانه پنجاه هزار دلار از اسرائيل دريافت مي نمود. بطوريكه «جاك اندرسون» روزنامه نگار آمريكايي در روزنامه «واشنگتن پست» در مورخه 17/9/1972 اين مسئله را اعلام و توطئه‏هاي پنتاگون را رسوا كرد. پس از اينكه «مناخيم بگين» دوست بارزاني سركار آمد، اين مبلغ را به 250 هزار دلار افزايش داد كه محمد محمود عبدالرحمن در لندن و يا مسعود در واشنگتن آنرا تحويل مي‌گرفتند. بارزاني ها در حال حاضر نيز همچنان پيوندشان با موساد قطع نگرديده است.

موشه دايان كيست؟
او یکی از مشهورترین فرماندهان نظامی اسرائیل بود كه بعدها در نقش يك سیاست‌مدار ظاهر شد و وزارت امور خارجه اين رژيم را برعهده گرفت. موشه دایان در بین سالهای ۱۹۵۳ تا ۱۹۵۸ میلادی، فرماندهی ستاد کل و عملیات ارتش اسرائیل را برعهده داشت و چهارمین ژنرال اسرائیلی در این مقام بود.

در سال ۱۹۵۰ برخی از مساجد و مشهد نبی حسین در شهر عسقلان بدستور موشه دايان تخریب گردید. این بنا که به عقیده برخی از شیعیان و محل دفن راس الحسین (ع) بوده‌است مورد توجه و زیارت همه مسلمانان قرار داشت وب دلیل قدمت بالای آن که به قرن ۱۱ میلادی باز می‌گشت از آثار باستانی فلسطین نیز به شمار می‌رفت. راز کلتر (Raz Kletter) باستان شناس یهودی می‌گوید که این بنا چنان تخریب گردید که حتی یک سنگ هم از آن باقی نماند.
نقش وی در مقام وزیر خارجه اسرائیل در تدوین پیمان صلح کمپ دیوید در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ و عقد اولین پیمان صلح میان طرفین جنگ اعراب و اسرائیل بود که به صلح میان مصر و اسرائیل انجامید، بسیار حایز اهمیت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۵
    1 0
    عکسش کو؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس