به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر و به نقل از شبکه تلویزیونی سی سی تی وی جیم والش درباره آزمایش هسته ای کره شمالی گفت یکی از مشکلاتی که در تحلیل این آزمایش وجود دارد نبود اطلاعات کافی است زیرا کره شمالی کشوری بسیار بسته است. می توان گفت کره شمالی این آزمایش را با چندین هدف انجام داده است. کاملا روشن است کره شمالی در مسیری قرار دارد که می خواهد موشکی دوربرد بسازد و احتمالا می خواهد کلاهک هسته ای نیز بسازد و آن را روی این موشک سوار کند.
البته من فکر نمی کنم کره شمالی بتواند به سرعت به اهداف خود برسد و احتمالا سالها طول بکشد. بعلاوه کره شمالی این آزمایش را برای مصرف داخلی هم انجام داده است. رهبر جوان کره شمالی می خواهد جایگاه خود را در راس قدرت استحکام بخشد. این آزمایش جایگاه او را در داخل کشور تقویت می کند. این آزمایش همچنین می تواند هشداری از جانب ارتش برای کره جنوبی باشد که به تازگی انتخابات برگزار کرده است. درست است که آمریکا و شوروی سابق هزاران آزمایش هسته ای انجام داده اند اما چندین دهه است که آنها دیگر این کار را انجام نداده اند زیرا آنها پیمان منع آزمایشهای هسته ای امضا کرده اند و به آن پایبند هستند. هم اکنون کره شمالی تنها کشور جهان است سلاح اتمی آزمایش کرده یا می کند و این کار را در تناقض آشکار با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام می دهد.
این تحلیلگر آمریکایی افزود به نظر من این آزمایش کره شمالی همان طور که بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد هم گفته است، امنیت کره شمالی و امنیت دیگر کشورهای منطقه یعنی کره جنوبی و ژاپن و حتی چین را کاهش خواهد داد.
جیم والش افزود در پنج سال گذشته ما سیاست تحریم و تحریک را داشته ایم و همچنان ادامه یافته است و هر گاه ما کره شمالی را تحریم کرده ایم کره شمالی آزمایش هسته ای یا موشکی انجام داده است. بنابراین این سیاست چیزی را تغییر نداده است. من فکر نمی کنم اگر تحریم جدیدی علیه این کشور وضع شود چیزی تغییر کند. به نظر من چین اجازه نمی دهد آن قدر به کره شمالی فشار وارد شود که از هم بپاشد زیرا نمی خواهد در مرزهای خود شاهد ناآرامی و بی ثباتی و هرج و مرج باشد. بنابراین هرگز تحریمهایی علیه کره شمالی وضع نخواهد شد که این کشور را به آستانه فروپاشی ببرد. من خودم طرفدار دیپلماسی و گفتگوهای شش جانبه و قرارداد صلح هستم اما پس از این آزمایش برای جامعه جهانی دشوار است که به میز مذاکره با کره شمالی بازگردند زیرا معنای آن این می شود که آنها رفتار بد کره شمالی را تشویق می کنند.
برای رئیس جمهور جدید کره جنوبی بسیار دشوار است که با مذاکره با کره شمالی خود را ضعیف نشان دهد. بعید می دانیم در یک سال آینده مذاکرات شش جانبه احیا شود.
کد خبر 195012
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۷
- ۰ نظر
- چاپ
کارشناس مؤسسه فناوری ماساچوست در گفتگو با تلویزیون دولتی چین تاکید کرد بعید است پس از آزمایش هسته ای کره شمالی مذاکرات شش جانبه از سرگرفته شود.