کد خبر 198392
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۵

شکل سنتی چهارشنبه پایان سال به بازی­‌های مواد منفجره تبدیل شده و به دلیل وقوع حوادث درکوچه‌ها باید شعرمرحوم مشیری را اینگونه سرود:شبی باز از آن کوچه گذشتم، همه تن سوختم خیره به دنبال کمک گشتم.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، متاسفانه در سال­‌های اخیر مراسم چهارشنبه سوری شکل سنتی خود را از دست داده و تبدیل به بازی­های خطرناک با مواد منفجره و محترقه شده است. مواد محترقه ای که در زمان انفجار علاوه بر تولید صدای بسیار گوشخراش و آزارنده، آسیب‌های جدی به چشم، دست و سایر قسمت‌های بدن وارد می کنند.

حال به دلیل وقوع بیشتر حوادث در کوچه‌ها باید شعرمعروف مرحوم مشیری (بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم) را اینگونه سرود: شبی باز از آن کوچه گذشتم، همه تن سوختم خیره به دنبال کمک گشتم.


غلامرضا معصومی رئیس اورژانس کشور

 در تشریح آمار اقدامات اورژانسی در سال گذشته می‌گوید: مراجعان اورژانس بیمارستان‌های سراسر کشور تحت عنوان آسیب دیدگان حوادث مربوط به آتش­بازی شب چهارشنبه پایانی سال در اسفند ماه 1390، جمعاً  1980 مورد بودند که خوشبختانه در مقایسه با  2088 مورد سال 89، بالغ بر 108 مورد (یعنی حدود 5.2%) کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه مشابه چندین سال گذشته در سال 1390 نیز، گروه سنی جوان و نوجوان، بیشترین قشر آسیب­پذیر در این نوع حوادث بودند و به ترتیب گروه 15-19 سال(21.4) و 20 تا 24 سال(19.4)بیشترین گروه سنی آسیب پذیر بودند که مجموعاً حدود 41 % مصدومین را رقم میزد.

زخم، پارگی و بریدگی شایع­ترین نوع آسیب چهارشنبه پایان سال

در حوادث مرتبط با چهارشنبه پایانی سال 90، ( بیش از32 درصد آسیب­ دیدگان دانش آموز بودند)، فراوانی آسیب دیدگان حوادث فوق در جنس مذکر حدود 4 برابر جنس مونث بود و زخم، پارگی و بریدگی شایع­ترین نوع آسیب در سال 1390 بود و سوختگی درجه یک و خراشیدگی و ساییدگی در رتبه­‌های بعدی قرار داشتند.


دست شایع ترین ناحیه آسیب در مصدومان چهارشنبه پایان سال


به­ طور متوسط در حدود 91% حوادث در منطقه شهری رخ داده است و از نظر محل وقوع حادثه کوچه و خیابان بیشترین محل وقوع حوادث بود. ترقه شایع ترین نوع مادۀ محترقه مصرفی در میان آسیب دیدگان  بود و در 52 درصد موارد مواد محترقه را  از محل‌های توزیع (دستفروش‌ها) تهیه کرده بودند.

47 درصد آسیب چهارشنبه پایان سال مربوط به حین بازی با مواد محترقه

رئیس اورژانس کشور عنوان می‌کند: در چهارشنبه پایان سال گذشته، 47،1 درصد حین بازی با مواد محترقه، 19،5 درصد حین گذر به صورت عابر پیاده، 10،9 درصد حین تماشا،5،6  درصد حین پریدن از روی آتش، 2،7 درصد حین تهیه و ساخت مواد مذکور و 1،2 درصد حین انجام وظیفه دچار آسیب شده و در بقیه موارد، نوع فعالیت مشخص نبوده است.

دست، صورت و چشم ها قربانی چهارشنبه پایان سال

وی می افزاید: شایع ترین ناحیه آسیب در مصدومان خدمت رسانی شده در اورژانس بیمارستانها به علت حوادث مرتبط با آتش بازی شب چهارشنبه پایانی سال به ترتیب دست (35،2درصد) و چشم (26،7درصد) بود و این در حالیست که در آمار اورژانس پیش بیمارستانی (115) که فقط مربوط به شب سه شنبه 23 اسفند بود، به ترتیب دست (26%)، صورت (18%) و چشم (16%)شایع‌ترین نواحی آسیب گزارش شده است.

همچنین از کل تماس‌های مردمی مرتبط با مصدومان شب چهارشنبه پایانی سال 53 % در محل درمان شدند و 47% توسط آمبولانس به بیمارستانها اعزام شدند.


آسیب های چهارشنبه پایان سال

در این راستا در سال 1390، در مراجعان به اورژانس بیمارستان‌ها 14،5 درصد بستری و مابقی درمان سرپایی شدند و متاسفانه  9 مورد آسیب منجر به فوت و  21 مورد آسیب منجر به معلولیت گزارش شد و در سال گذشته مشابه سالیان گذشته بیشترین فراوانی رخداد حوادث فوق در اسفند ماه و مربوط به شب آخرین چهارشنبه سال یعنی سه شنبه 23 اسفند (1524 مورد) بود.

پیشگیری با همکاری همه

رئیس اورژانس کشور بیان می‌کند: باید توجه داشت که هرگونه بی‌توجهی به نکات ایمنی و سهل انگاری در برپایی مراسم چهارشنبه سوری می‌تواند زیان‌های جانی و مالی سنگین و غیر قابل جبرانی را در پی داشته باشد و بهترین راه برای مقابله با آسیب‌های مرتبط با حوادث چهارشنبه پایانی سال پیشگیری است و بهترین پیشگیری هم  با مشارکت و همکاری همه مردم میسر می‌شود.


مصدومان چهارشنبه سوری

تخلیه انرژی نوجوانان و جوانان و ایجاد بازی‌ها و سرگرمی‌های هیجان‌انگیز در طول سال برای آنها می‌تواند از انباشت هیجان در آنها جلوگیری کند. به نظر می‌رسد بهتر است نهادهای فرهنگی مثل شهرداری و سایر نهادها با تعیین و معرفی مراکز و پارک‌های معین برای برگزاری جشن چهارشنبه‌سوری موقعیت مناسبی برای خانواده‌ها فراهم کنند تا در کنار فرزندان خود چند ساعت شاد و سرگرم باشند.

نیروی انتظامی نیز باید با قاطعیت با سازندگان و عرضه‌کنندگان اقلام غیراستاندارد که خیابان‌ها را به میادین جنگ تبدیل می‌کنند برخورد کرده و آنها را به مجازات برساند. همچنین نهادهای مسئول با تولید و عرضه اقلام استاندار از ورود اقلام تقلبی و خطرناک و خروج ارز جلوگیری کنند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۷:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
    0 0
    امارات اینو هم دزدید . وافعات متاسفم . اما درباره این حوادث باز هم بر می گرده به مدیریت و گرنه می شود توسط مدیران کشوری یک جای خاص در نظر گرفته شود تا اسیب ها کمتر شود و مواد منفجره استاندارد در اختیار جوانان قرار بگیرد مطمئن باش تنها راه همینه . حالا انقدر بر سر فرهنگ ها وایین ها بکوبید تا کشوری مثثل امارات به اسم خودش ثبت کنه
  • ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
    0 0
    با خودم گفتم بنویسم؟ ننویسم؟ گفتم ولش کن بنویسیم چه فایده! امسال هم مثل پارسال! البته با مراقبتهای بیشتر!
  • همایون ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
    0 0
    یه +25 چیزی حالمون به هم خورد
  • محمد ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۴
    0 0
    بابا رییس اورژانس کشور پزشک متخصص هستش،بگید دکتر غلامرضا معصومی
  • محمدرضا ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
    0 0
    مو خودوم معدن ترقه هستوم××××× و امسال مشهدو می لرزونم××××
  • ۲۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۳۰
    0 0
    دمت گرم
  • علیرضا ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    حق شانه که بسوزن
  • ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۵
    0 0
    مقصر اصلی دولت هست قبلا از این رسم و رسوم های طرقه و نارنجک ما نداشتیم یه جشن و پایکوبی و رقصی بود و نهایتا یه آتیشی هم درست میکردن از روش میپریدن خیلی هم خوب بود اما امان از این گشت ارشاد و این مسخره بازی ها امثال مشرق حاظر هستند دختر پسر های مردم با هم منفجر بشند اما خدا نکنه یه جشنی باهم بگیرند! جمع کنید این مسخره بازی ها رو شما ها باعث شدید مردم برن سمت این تیر و طرقه های اشغال و چینی و خطر ناک مگه نه ما همچین رسومی نداشتیم اینا همش 10 یا12 سال نیست که اومده اما جالبه این نوجوون ها و بچه ها فکر میکنن این از زمان قدیم بوده! نه عزیزان ما همچین رسومی نداشتیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس