نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در نقد باید نقاط قوت نیز در نظر گرفته شود، افزود: لازم است گفتمان مسلط بر کشور گفتمان امام، رهبری و انقلاب اسلامی باشد.
وی با اشاره به اینکه امروز نیز باید بر شعارهای ارزشی گذشته خود پای بفشاریم، تصریح کرد: برای تحقق این گفتمان باید عالیترین سطوح عقلانیت، دانش، علم و تخصص را به کار گرفت چرا که نمیتوان بدون پشتوانه علمی و کارشناسی لازم تصمیم صحیحی اتخاذ کرد.
ابوترابیفرد با تأکید بر اینکه هر اقدامی باید مبتنی بر علم و معرفت باشد، ادامه داد: در تصمیمات کلان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی که با سرنوشت یک ملت و ملتهای مسلمان در رابطه است، این پشتوانه را باید ارتقا داد که این به معنای استفاده از خرد جمعی، اعتماد و احترام به نگاه کارشناسی است.
وی با توجه به اینکه تحریمها در ایجاد چالشها و تنگناهای اقتصادی موثر بوده است، گفت: البته مدیریت مبتنی بر علم و نگاه کارشناسانه میتوانست مشکلات امروز ما را به حداقل ممکن کاهش دهد.
عضو هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه با بیان اینکه ما به مراتب میتوانستیم بیش از امروز ذخایر ارزی مورد نیاز را در اختیار خود داشته باشیم، افزود: سالانه حدود 270 میلیارد دلار از درآمدهای حاصل از نفت، گاز و فراوردهها به اقتصاد ما تزریق شده و بیش از یک هزار میلیارد دلار نفت و فراوردههای نفتی فروختهایم که نشانگر ثروتمندی سرزمین ما است اما ذخایر ارزی ما با صرفه جویی میتوانست به مراتب بیش از این باشد.
وی تأکید کرد: باید گفتمان دولت در عرصههای گوناگون سیاسی و فرهنگی با گفتمان اسلام و انقلاب تطابق کامل داشته باشد.
ابوترابیفرد در پاسخ به نقدی مبنی بر اینکه امروز برخی از نامزدها برای رسیدن به منصب به صورت میلیاردی خرج میکنند، تصریح کرد: یکی از مسائل مهمی که باید همواره به آن توجه داشت این است که در این هزینهها و حوزههای کاری به معنای دقیق کلمه دقیق باشیم تا هزینههای انبوه مادی و بیانضباطیهای مالی نتواند سرنوشت سیاسی و انتخاباتی ما را تعیین کند، چرا که موجب آسیب زدن به روند مدیریتی کشور میشود.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در حال حاضر حتی ساکتین فتنه نیز از گفتمان امام(ره) دم میزنند، مردم با وجود این تعدد نامزدها برای انتخاب فرد اصلح در راستای این گفتمان چه کنند، افزود: در این مورد باید کارنامه افراد در قبل و بعد از انقلاب مورد توجه قرار گیرد و بر اساس این کارنامه تصمیم به انتخاب نامزد مطلوب گرفت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید بر اساس مصلحت نظام اسلامی حرکت کرد، گفت: من به هیچ وجه جزئی حرکت نمیکنم و در جهتی که راه را برای موفقیت گفتمان انقلاب که امروزه در کلام و منش رهبری تجلی یافته، هموار کند، عمل خواهم کرد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نظر شما در به کار گیری نیروی متخصص و کار آمد در پیشبرد سند چشم انداز چیست اظهار کرد: یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی تربیت نیروی انسانی عالم، متخصص و کارآمد است که این سرمایه امروز در عالیترین سطح در اختیار ما است و میتواند ارتقا پیدا کند.
ابوترابیفرد تاکید کرد: باید از این بدنه علمی و کارشناسی تربیت شده به ویژه کسانی که علاوه بر دانش و تخصص دستی نیز در حوزه اجرا داشتهاند و از نزدیک مشکلات و چالشها را لمس کردهاند برای مدیرت کشور بهره ببریم.
تصمیم من برای ورود به عرصه انتخابات جدی است
ابوترابیفرد در جلسه پرسش و پاسخ در جمع اعضای تشکل رویش درباره ویژگیهای مثبت و منفی دولت فعلی اظهار کرد: شعارهای انقلابی مطرح شده مانند ارزشهای اسلامی و انقلابی، عدالتمحوری و پاسداری از ارزشهای شهدای انقلاب و دفاع مقدس از سوی دولت را میتوان از جمله ویژگیهای مثبت این دولت برشمرد.
وی افزود: باید دقت کنیم که این شعارها که مبتنی بر اصول دینی و قول سدید یعنی بر اساس مبانی عقلانی و وحیانی است، در جامعه کمرنگ نشود.
نائبرئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه گفتمان مبتنی بر هوا و هوس و تمایلات شرق و غرب با نخستین موج فرو میشکند، تاکید کرد: گفتمان انقلاب مبتنی بر اصولی است که باید آنها را برجسته کرد و بر تحقق این شعارها در مقام عمل در عرصه مدیریت پای فشرد.
وی ادامه داد: در کنار تبیین این شعارها باید بر سبک مدیریت زندگی پای بفشاریم چرا که اگر سبک زندگی مسئولان و به ویژه دولتمردان بر این گفتمان قرار بگیرد سبک زندگی مردم نیز تغییر میکند.
ابوترابیفرد با اشاره به اینکه پرکاری دولت و وقت گذاشتن برای پیشبرد امور از دیگر ویژگیهای مثبت آن بود، تصریح کرد: این مسئلهای است که باید به یک فرهنگ ماندگار در عرصه فعالیت کشور تبدیل شود چرا که وقت مدیران ارشد و حتی میانی کشور نباید به ساعات اداری خلاصه شود و لازم است جامعه اقتصادی و مدیران کشور وقت بیشتری برای جامعه بگذارند.
وی با بیان اینکه این وقتگذاری باید مبتنی بر عقلانیت، خردورزی و دانش باشد، ادامه داد: لازم است سطح خردورزی و نگاه کارشناسانه به مسایل را ارتقاء ببخشیم تا تصمیمات مهم مقطعی اتخاذ نشود بلکه تصمیمات کشوری با نگاهی بلند و مبتنی بر مبانی علمی، کارشناسی و رایزنی دقیق با صاحبنظران همراه باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سئوال که رویکرد شما درباره کانونهای قدرت و ثروت در دولت دهم چگونه است، تاکید کرد: کلید برونرفت از چنین مشکلاتی شایستهسالاری است به این معنا که مسئولیتهای مهم کشور را به دست کارآمدترین نیروها بسپاریم.
وی اضافه کرد: اگر سکان مدیریت کشور را به دست افرادی که به واقع صالح، متعهد، کارآمد، با انگیزه، دارای تجربه مدیریتی و پرتلاش هستند بسپاریم به یقین کانونهای قدرت و ثروت فرو میریزند.
ابوترابیفرد در پاسخ به این پرسش که آیا حضورش در انتخابات قطعی است و یا اینکه ممکن است با توجه به شرایط تغییر کند، گفت: حضور من در عرصه انتخابات با توجه به رصد شرایط کشور جدی است اما با هدف فراهم کردن بستر ورود صالحترین فرد در عرصه اجرایی کشور حضور پیدا کردهام.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چالشهای فراروی انتخابات آینده با توجه به احتمال حضور اصلاحطلبان و جریانهای انحرافی را چگونه ارزیابی میکنید، تاکید کرد: چالش فراروی انتخابات در سال 88 پس از اعلام نتایج انتخابات بود اما اگر در این دوره مشکلی ایجاد شد با پایان اعلام نظر شورای نگهبان است.
نائبرئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا شورای نگهبان برای تایید صلاحیت مشایی تحت فشار است، تاکید کرد: گمان نمیکنم، شورای نگهبان تنها بر اساس قانون عمل میکند.
وی در پاسخ به این سوال که رهبر انقلاب یکی از ویژگیهای رئیسجمهور را توان کار اجرایی در حد و اندازه مسئولیت ریاستجهوری بیان کردند، آیا منظور از توان بالفعل اجرایی کاندیدها است یا خیر، گفت: به یقین رئیسجمهور در هیچ حوزهای نباید داری توانایی بالقوه باشد بلکه منظور توانایی بالفعل در تمام این حوزهها است.
ابوترابیفرد تصریح کرد: البته باید به این نکته دقت کنیم که توانایی بالفعل یک فرد نیز میتواند ارتقاء پیدا کند چرا که هیچ انسانی در نهایت توان خود نیست.
وی با بیان اینکه عرصه مدیریت نیز ردههای مختلفی دارد، ادامه داد: هر چه عرصه مدیریت جزئیتر شود یک مدیر نیازمند تخصص بیشتری است اما هر چه این عرصه کلانتر باشد تخصصهای مختلف رنگ میبازد.
نائبرئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یک مدیر در عرصه کلان کشور باید به تمام مسائل کشور اشراف کلی داشته باشد تا بتواند آنها را هدایت و رهبری کند.
وی اضافه کرد: بنابراین دانش هدایت و سازماندهی نیروها برای انجام کارهای تخصصی از دیگر مواردی است که یک مدیر باید بر آن تسلط داشته باشد.
ابوترابیفرد در پاسخ به اظهار نظری مبنی بر اینکه مجلس کوچکترین دغدغهای برای مردم ندارد به گونهای که مدام شاهد چرخه باطل افزایش 25 درصدی حقوق مردم و افزایش 50 درصدی کالاها و به تبع آن شاهد ضعیف شدن قشر حقوق بگیر و قدرتمندتر شدن قشر سرمایهدار هستیم، گفت: یکی از مهمترین دلایل مشکلات و چالشهای کشور رشد بیرویه نقدینگی است که به سمت تولید هدایت نمیشود.
وی با بیان اینکه دولت به خوبی میتواند این قضیه را مدیریت کند، گفت: اگر مطابق برنامه چهارم و پنجم توسعه کار کرده بودیم وابستگی ما به درآمدهای نفتی در سه سال پیش تمام شده بود.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سالهاست میگویم که اقتصاد کشور ما باید به سمت بودجه منهای نفت برود و حتی بودجههای عمرانی کشور نباید از درآمدهای نفتی بیشتر باشد و باید بدانیم که دولت در این زمینه نقش محوری دارد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر عملکرد خانواده آیتالله هاشمی گفت: عملکرد این افراد قابل دفاع نیست و باید در همه حوزهها و نه فقط عرصه سیاسی اصلاح شود.
ابوترابیفرد اضافه کرد: هیچ انتصابی در نظام نباید خارج از ضوابط شکل بگیرد، من با هیچ جریانی بده بستان ندارم، چرا که منطبق بر شایستهسالاری نیست و با اصول مدیریت اسلامی ارتباط ندارد.
منبع: فارس