به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، رهبران شورشیان در شهر حلب واقع در شمال سوریه در گفتوگو با روزنامه دیلی تلگراف اظهار داشتند، برخی از نیروهای جبهه النصرة از خط مقدم مبارزات علیه حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در شهر حلب کنار رفتهاند و ظاهرا به رهبر سوری خود پشت کردهاند.
بسیاری از نیروهای جبهه النصرة از سوی دیگر گروههای شبهنظامی رقیب با وعده پول و سازماندهی بهتر و نه به دلایل انگیزههای ایدئولوژیکی به خدمت گرفته شدهاند، اما گفته شده که این نیروها از زمانی که ابو محمد الجولانی، رهبر سوری آنها وفاداری خود به القاعده را تایید کرده، سرخورده شدهاند. این اتفاق پس از تملک رهبری جبهه النصرة از سوی افراطگرایان تندروی عراقی رخ داد.
محمد نجیب بنان، رئیس شاخه نظامی کمیته قضایی حلب عنوان داشت: جبهه النصرة از هم جدا شده است. این کمیته از سوی گردانهای شورشی اصلی در سوریه حمایت شده و دادگاههای غیرنظامی و جنایی را در شهر حلب در کنار دادگاه شریعت این شهر اداره میکنند.
بنان گفت: برخی از نیروهی جبهه النصرة از اظهارات الجولانی حمایت کرده و برخی از آنها با آن مخالفند.
جبهه النصرة از زمانی که آمریکا آن را یک سازمان تروریستی اعلام کرد و دیپلماتها در سازمان ملل به دنبال اعمال تحریمهای مشابه با دیگر گروههای القاعده علیه آن هستند، تحت فشار فزاینده قرار گرفته است.
نیروهای جبهه النصرة در شرق سوریه اخیرا خود را در ویدئوهایی که به روی اینترنت منتشر میکنند، «دولت اسلامی عراق و سوریه» خواندهاند. این نامی است که رهبران بینالمللی القاعده برای این گروه ترجیح دادهاند.
همچنین نیروهای این گروه شامل گروهی هستند که اخیرا در میدان شهر «رقة» اقدام به اعدام سه تن از افسران حکومت سوریه کردند. این گروه تروریستی همچنین اقدام به انتشار فیلمهایی از کشتارهای خود علیه نیروهای وفادار به بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه کرده است که با محکومیت جهانی روبرو شده است.
ایمن الظواهری، رهبر القاعده، ابوبکر البغدادی، رهبر سابق گروه دولت اسلامی عراق را به عنوان رئیس گروه در هم ادغام شده جدید منصوب کردند. الجولانی ظاهرا در ابتدا با این اقدام الظواهری مخالفت کرده اما چندی بعد تسلیم آن شده است.
البغدادی کسی است که متعهد به استفاده از خشونت شدید برای اهداف فرقهای بوده و به دنبال درهم شکستن جامعه به شیوهای است که فضا را برای رشد افراطگرایان فراهم خواهد کرد. وی خواهان خلیفهگری بینالمللی و پایان دادن به مرزهای ملی شده است.
بسیاری از نیروهای جبهه النصرة عنوان میدارند که آنها سوریهایی هستند که ابتدا به جبهه النصرة پرداختند تا بشار اسد را سرنگون کنند زیرا از نظر آنها این جبهه مذهبیتر بوده و فساد کمتری داشته است.
چند دستگی در جبهه النصرة از سوی دیگر فعالان و مقامهای متعلق به گردانهای نظامی و همچنین واحدهای غیرنظامی در شهر حلب تایید شده است.
عبدالعزیز ابو جمعه السلامه، رهبر سیاسی بزرگترین گردان شهر حلب یعنی گردان توحید اظهار داشت که پس از آن که چندین تن از افراد فراری به جبهه النصرة پیوستند، اکنون این روند برعکس شده است و در روزهای اخیر یک واحد 120 نفری از جبهه النصرة جدا شدند تا به گردان توحید ملحق شوند. وی تاکید کرد که روابط نظامی با جبهه النصرة ادامه دارد اما روابط غیر نظامی با آن قطع شده است.
وی عنوان داشت: پیش از آنکه آنها پیوستن خود به الظواهری را اعلام کنند، ما با یکدیگر نزدیک بودیم. اکنون همه چیز تغییر کرده است. کشورهای غربی نگران هستند که درگیری سوریه به صحنه کشتارهای فرقهای خشونتآمیز عراق پس از حمله آمریکا تبدیل شود.
در اکثر مناطق شمال شهر سوریه تا مرز عراق، جبهه النصرة و یک گروه افراطگر دیگر موسوم به «احرار الشام» بر جنبش شورشیان تسلط داشته و رهبران گردانهای رقیب را دستگیر کردهاند.
اخیرا این افراد سه مرد که صورتشان پوشیده شده بود را در ویدئویی نشان دادند و گفتند که اینها سربازان بشار اسد هستند. سپس با شلیک گلوله به سر آنها را به قتل رساندند. فرد اعدام کننده اظهار داشت که نماینده گروه دولت اسلامی عراق و سوریه است.