به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق، آرین روبن سرانجام توانست طلسم فینالهای خود را بشکند. او با گل دقایق پایانیاش بایرن مونیخ را به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا رساند. به این ترتیب بایرن در انگلیس فاتح اروپا شد، همانگونه که فصل پیش چلسی انگلیسی در آلمان قهرمان شده بود!
تیمهای بایرن مونیخ و بروسیا دورتموند آلمان از ساعت 23:15 روز شنبه در ورزشگاه ومبلی شهر لندن به مصاف هم رفتند که دیدارشان در پایان به برتری 2 بریک تیم بایرن و قهرمانی این تیم در فصل 13-2012 لیگ قهرمانان اروپا انجامید. نتایج تمامی مسابقات لیگ قهرمانان اروپا با جزئیات کامل را در اینجا ببینید.
تیمهای بایرن مونیخ و بروسیا دورتموند آلمان از ساعت 23:15 روز شنبه در ورزشگاه ومبلی شهر لندن به مصاف هم رفتند که دیدارشان در پایان به برتری 2 بریک تیم بایرن و قهرمانی این تیم در فصل 13-2012 لیگ قهرمانان اروپا انجامید. نتایج تمامی مسابقات لیگ قهرمانان اروپا با جزئیات کامل را در اینجا ببینید.
در نیمه نخست بروسیا دورتموند با انجام یک بازی هجومی بایرن مونیخ را تحت فشار شدیدی قرار داد. شاگردان یورگن کلوپ در 5 دقیقه نخست فشار زیادی روی دروازه باواریاییها آوردند و توسط روبرت لواندوفسکی، مهاجم لهستانی خود که یکی، دو موقعیت نصفه و نیمه داشت، دروازه حریف پرآوازه خود را تهدید کردند.
برتری دورتموند در جدال درگیرانه و فیزیکی 2 تیم در دقایق ابتدایی باز هم ادامه پیدا کرد تا اینکه در دقیقه 10 سرانجام توسط یاکوب بلاژیکوفسکی، اولین موقعیت و شوت به سمت چارچوب بایرن مونیخ رقم خورد، هرچند که شوت هافبک لهستانی زردپوشان به بیرون رفت.
بازی از دقیقه 12 کمی حالت متعادلتر به خود گرفت اما خیلی طول نکشید که لواندوفسکی با شوتی از بیرون محوطه جریمه بایرن مونیخ، بار دیگر نویر را وادار به واکنش کرد. این بار نویر با کف دست توپ را از روی سقف دروازهاش عبور داد تا سومین کرنر برای دورتموند رقم بخورد. این کرنر با ثبت موقعی خطرناک دیگری برای دورتموند همراه بود. در واقع مهمترین موقعیت دورتموند در همین صحنه رقم خورد و آن زمانی بود که یاکوب بلاژیکوفسکی توپ را به داخل دروازه شلیک کرد و نویر به شیوهای ماهرانه آن را با پا به بیرون فرستاد.
دفع شتاب زده بازیکنان بایرن مونیخ و زیرتوپ زدنهای آنها در شبی که حمایت سر و صدای هواداران دورتموند جو ومبلی را برای درخشش زردپوشان وستفالن مساعد کرده بود ادامه داشت اما از دقیقه 20 عملکرد باواریایها بهتر شد و آنها بر بازی سوار شدند. هر چه گذشت فشار حملات باواریاییها بیشتر شد و چه بسا اگر آرین روبن قدر دو موقعیتهای تک به تکی که در دقایق 31 و 42 به دست آورد را بهتر میدانست، بایرن پیروز راهی رختکن میشد. بایرنیها در دقایق میانی نیمه اول نیز با ضربه سر ماریو ماندزوکیچ تیر افقی دروازه دورتموند را به لرزه درآوردند.
در نیمه دوم برخلاف نیمه نخست دو تیم بازی محتاطانه را در دستور کار قرار دادند هرچند بایرن مونیخ تمایل بیشتری برای فشار آوردن به حریف نشان میداد و متعادلتر بازی میکرد. در 10 دقیقه نخست نیمه دوم بیشتر در یک سوم میانی زمین دنبال شد اگرچه باواریایها همچون نیمه اول نیم نگاهی به حمله از جناحین توسط آرین روبن و فرانک ریبری داشتند.
یکی از این موقعیتها منجر به کرنری شد که در یک کش و قوس به گل نخست بازی برای بایرن مونیخ تبدیل شد. فرانک ریبری با پاسی فوقالعاده سه مدافع پیش رویش را محو کرد تا توپ را به روبن برساند. روبن هم با ارسال عرضی ماریو ماندزوکیچ را با دروازه خالی دورتموند تنها گذاشت تا او باواریاییها را پیش بیندازد. اگرچه پاس گل به نام روبن ثبت شد اما کار اصلی را در رقم خوردن این گل ریبری انجام داد.
پس از این گل بایرن یکی دو موقعیت جدی داشت تا دروازه دورتموند را تهدید کند اما جریان بازی به یکباره به سود دورتموند تغییر کرد و در جریان یک ضد حمله مارکو رویس صاحب توپ شد اما با خطای شدیدی که دانته، مدافع برزیلی بایرن مونیخ در محوطه جریمه باواریاییها انجام داد نقش بر زمین شد تا نیکلا ریتزولی، داور ایتالیایی بازی را مجبور کند به نشانه اعلام خطای پنالتی در سوت خود بدمد. این پنالتی را ایلکای گوندوگان، هافبک ترکتبار دورتموندیها به گل تبدیل کرد تا کار به تساوی کشیده شود.
این گل دورتموند را به بازی برگرداند و به شاگردان یورگن کلوپ انگیزهای مضاعف برای شدیدتر کردن دامنه حملاتشان کرد هرچند این حملات مقطعی بود و بایرن پس از مدت کوتاهی دوباره کنترل بازی را به دست گرفت و با حملات زهردار از جناحین دروازه حریف را تهدید کرد. یکی از جدیترین موقعیتها، در صحنهای رقم خورد که روبن در آن فرصت باز کردن دروازه خالی دورتموند را از دست داد.
بازی در ده دقیقه پایانی حالت متعادلتری به خود گرفت هرچند که باز هم بایرن مونیخ دو سه موقعیت خطرناک به دست آورد و در یکی از همین موقعیتها بود که توسط آرین روبن به گل دوم خود رسید.باز هم همکاری فرانک ریبری و روبن ثمر داد تا بال هلندی باواریایها در سومین موقعیت تک به تکی که با وایدنفلر داشت، توپ را درون دروازه بفرستد و زمینهساز پیروزی تیمش شود.
دو تیم در وقتهای تلفشده چندین تعویض انجام دادند و در نهایت بازی با همان نتیجه دو بر یک به پایان رسید. به این ترتیب بایرن که سه فینال را در چهار سال اخیر تجربه کرده به قهرمانی دست یافت. این اولین قهرمانی آنها پس از فصل 01-2000 لیگ قهرمانان است.
این پنجمین قهرمانی باواریایی ها پس از 5 نایب قهرمانی بود و یوپ هاینکس با خاطرهای خوش با دنیای فوتبال وداع کرد. البته او یک فینال دیگر در جام حذفی آلمان پیش رو دارد.
هاینکس نوزدهمین مربی ای لقب گرفت که دو قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را درکارنامه اش می بیند و چهارمین سرمربی شد که بعد از هاپل، هیتسفلد و مورینیو، با دو تیم متفاوت قهرمانی در اروپا را تجربه کرده است. او در سال 1998 و زمانی که سرمربی رئال مادرید بود، هفتمین قهرمانی اروپایی تیم مادریدی را کسب کرد.
ترکیب بایرن مونیخ :
مانوئل نویر- فیلیپ لام – دانته- جروم بواتنگ-دیوید آلابا- باستین شوان اشتایگر- ژاوی مارتینز – آرین روبن- توماس مولر – فرانک ریبری – ماریو ماندژوکیچ
ترکیب بروسیا دورتموند :
رومن وایدن فالر – توماس پیزچک- سوبوتیچ – ماتس هوملس- اشملزر- بندر- گوندوگان – بلاژکوفسکی- مارکو رویس – گروبکروتز – روبرت لواندوفسکی