به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، عیسی موسوی نسب با تشریح فعالیت دفاتر کفالت، گفت: این دفاتر در راستای سیاست کوچکسازی دولت و واگذاری خدمات به بخش خصوصی راهاندازی میشود و با مصوبه شورای عالی امنیت مقرر شده بخشی از مدیریت ساماندهی اتباع به ویژه پناهندگان از طریق دفاتر کفالت انجام شود.
وی افزود: در اکثر استانها دفاتر کفالت راهاندازی شده و در تهران نیز با توجه به موقعیت ویژهای که دارد، مقدمات راهاندازی این دفاتر فراهم شده و تا چهار ماه آینده اولین دفتر کفالت ویژه خدماترسانی به اتباع پناهنده راهاندازی خواهد شد.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استان تهران با بیان اینکه یک سوم پناهندگان افغان مشمول طرح در تهران هستند، گفت: با توجه به این حجم تعداد پناهندگان، ایجاد دفاتر کفالت در تهران کمی زمانبر است به همین دلیل پس از انتخابات مقدمات راهاندازی این دفاتر را در تهران در دستور کار قرار خواهیم داد.
به گفته موسوی نسب، در این دفاتر خدماتی همچون اسکان، اقامت، تحصیل، تردد، ازدواج و سایر خدمات مربوط به پناهندگان ارائه میشود و این دفاتر به عنوان یک رابط بین دستگاه حاکمیتی و اتباع خارجی فعالیت خواهند کرد.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استان تهران با بیان اینکه هدف از ایجاد دفاتر کفالت، تسهیل فرآیند خدماترسانی به مهاجرین و همچنین کوچکسازی دولت است، درباره تعداد اتباعی که به صورت داوطلبانه متقاضی بازگشت به کشورشان بودند نیز گفت: با توجه به اینکه امنیت کافی و لازم در حال حاضر در کشور افغانستان حاکم نیست، تعداد متقاضیان بسیار کم است و علیرغم اینکه ایران هزینه حمل و نقل تا مرز را در قالب سیاستهای تشویقی به مهاجران ارائه میکند، اما استقبال بسیار کم است.
وی ابراز امیدواری کرد که دولتهای اشغالگر افغانستان و همچنین کشور افغانستان تدابیری اتخاذ کنند تا مهاجران این کشور که سالهای سال است در ایران به عنوان اتباع افغان سکونت دارند، به کشورشان بازگردند.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استان تهران با تشریح فعالیتهای دفاتر کفالت پناهندگان، گفت: تا چهار ماه آینده دفاتر کفالت برای ارائه خدمات به پناهندگان راهاندازی میشود.