بعدها در اخباری اعلام شد فرهادی توحیدی که پیش از این در پروژه شهید عباس بابایی با بسیج و البته جواد نوروزبیگی به عنوان سرپرست نویسندگان همکاری داشته نقش مشاور را در این پروژه نیز ایفا میکند. همچنین حسین تراب نژاد که جزو نویسندگان "شوق پرواز" بوده نیز نویسنده "مسیح کردستان" است. نوروزبیگی نیز پیش از این سریالهای "جنگ بازی" و "بالهای خیس" را با همکاری بسیج تولید کرده بود.
به کارگیری تجربه ساخت "شوق پرواز" برای روایت زندگی شهید بروجردی
با گذشت مدت زمانی از خبر تولید پروژه بود که برای خبر گرفتن از تازهترین پیشرفتهای آن با تراب نژاد تماس گرفته شد و او اعلام کرد: این روزها را به رفت و آمد، تحقیق و قرار با آدمهای مختلف میگذرانیم تا تحقیقاتمان را کامل کنیم و نگارش فیلمنامه با دقت انجام شود. سریال از دوران کودکی شهید بروجردی آغاز میشود و به چهار پنج سالگی او در دهه 30 میپردازد، بعد از آن به انقلاب و سالهای 50 تا 57 میرسد و فصل سوم کار نیز مختص سال 58 تا زمان شهادت بروجردی است. برای ساخت این سریال باید تهران قدیم دهه 30 و 50 را بازسازی کنیم و بخشهایی که به جبهه کردستان مربوط میشود نیز در شهرک دفاع مقدس تصویربرداری خواهد شد.
وی در ادامه این گفتگو درباره دومین تجربهاش برای نگارش سریالی درباره یک شهید افزود: این سابقه برایمان خوب بود و این بار تصمیم گرفتیم مدل روایت خطی را انتخاب کنیم. خلاف تجربهای که در "شوق پرواز" داشتیم و در حال و گذشته رفت و آمد میکردیم این بار احساس کردیم قصه خطی بیشتر جواب میدهد. در واقع تجربه به تصویر کشیدن شخصیت شهید بابایی در این پروژه به ما کمک زیادی کرد. این بار از آیتمهای موفقی که برای شهید بابایی استفاده کرده بودیم و جواب داده بود بیشتر بهره میبریم و سمت نکاتی که بازخورد منفی داشتهاند نمیرویم.
در جریان بودن فرزند شهید بروجردی از فعالیتهای "مسیح کردستان"
نکته جالب اینکه نویسنده "مسیح کردستان" در این گفتگو از صحبت با همرزمان و ارتباط با خانواده شهید خبر داده بود و اعلام کرده بود جلسهای با پسر شهید بروجردی داشتهاند. وی همچنین مدت زمان نگارش را 7 ماه پیش بینی کرده و از تحویل یک نسخه سینابس 150 صفحهای به بسیج خبر داده بود.
با انتشار این گفتگو طولی نکشید که یکی از سایتها، با محوریت تکذیب خبر خبرگزاری مهر، با تهیهکنندهای به نام محمود غلامی گفتگو کرد که حضور نوروزبیگی در این پروژه را منتفی و کارگردان آن را جمال شورجه معرفی کرده بود. پروژهای که به گفته غلامی آخرین مراحل بازنویسی فیلمنامه را پشت سر میگذارد.
جمال شورجه کارگردان و نوروزبیگی اشتباه تایپی است!
غلامی در این گفتگو همچنین خود را تهیهکننده قطعی از همان دو سال پیش که اولین حرفها درباره پروژه به میان آمد، معرفی کرد و حضور نوروزبیگی را در حد حرف خواند و خبر خبرگزاری مهر را دچار اشتباه تایپی دانست.
به گفته این تهیهکننده در آن گفتگو، پروژه "مسیح کردستان" از سال 93 به کارگردانی جمال شورجه کلید خواهد خورد.
پس از این بود که با علیاصغر جعفری رییس بسیج صدا و سیما گفتگوی دیگری انجام دادیم که وی خبر مهر درباره سریال "مسیح کردستان" را تأیید کرد و گفت: خبر متناقض یکی از سایتها را خواندم. داستان پروژه "مسیح کردستان" درباره شهید عزیز محمد بروجردی مفصل است و چند سالی میشود که در دست تحقیق و بررسی قرار دارد. تا به حال دو بار فیلمنامه توسط تیمهای مختلفی نوشته شده اما مورد تایید قرار نگرفته است. اکنون نیز فعالیت همه آن تیمها منتفی شده است. آخرین گروه به تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی مشغول فعالیت هستند و با آنها قرارداد بسته شده است.
نوروزبیگی از سال 89 متولی پروژه شهید بروجردی است
جعفری تأکید کرد: سال 89 بسیج صدا و سیما با نوروزبیگی به عنوان تهیه
کننده "مسیح کردستان" قرارداد بست. در سال 92 نیز سیناپس فیلمنامه از سوی
گروه ارائه شد و در دست بررسی است. البته برخی از همرزمان شهید بروجردی
علاقمند بودند کسان دیگری سریال را تهیه کنند. حتی جلسهای با حضور همرزمان
شهید و محمود غلامی گذاشتیم و برای آنها توضیح دادیم با وجود اینکه او
نیروی خوبی است اما ما با گروه دیگری قرارداد داریم.
رییس بسیج صدا و سیما تصریح کرد: "مسیح کردستان" متولی دارد و قریب به دو سال است آنها برای این پروژه کار میکنند. بنابراین حذف آنها نه اخلاقی است و نه قانونی. بلکه زمانی میشود تهیهکننده را تغییر داد که تخلفی در قرارداد صورت گرفته باشد. تهیهکننده از نظر ما جواد نوروزبیگی است و او مسئولیت قانونی در قبال این سریال دارد. دیگر افراد جدا از این پروژه "مسیح کردستان" هستند که در بسیج صدا و سیما و با همکاری شبکه یک سیما تولید میشود.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد با انجام نگارش سریال، تصویربرداری آن در اواخر سال 92 آغاز شود.
ما اصلا با بسیج کار نمیکنیم
گفتگو با یک مسئول عالی رتبه در سازمان صدا و سیما و تایید خبر توسط او
میتوانست پایاندهنده چنین غائلهای باشد اما با ادامه انتشار اخبار
متناقض مشخص شد گویا این بخشهای مختلف صدا و سیما هستند که فعالیتهایی
متناقض یا موازی با یکدیگر انجام میدهند. چرا که جمال شورجه به عنوان یک
کارگردان شناخته شده در گفتگو با همان سایت اعلام کرد محمود غلامی را به
عنوان تهیه کننده پروژه شهید بروجردی میشناسد.
غلامی نیز در این زمینه رسانهها را از اظهارنظرهای خود بی نصیب نگذاشت و
با تأیید خبر عدم همکاری با بسیج صدا و سیما، پروژهاش را سریالی در رده
الف ویژه و متعلق به معاونت سیما دانست که معاون سیما، مدیر شبکه یک و مدیر
اطلاعات و برنامه ریزی سیما در جریان مستقیم فعالیتهای آن هستند.
پروژه شهید بروجردی "مردان دره گرگ" است نه "مسیح کردستان"
در گفتگوی دیگر غلامی با یکی از خبرگزاریها نیز اعلام شد عنوان این سریال "مردان دره گرگ" است که معاونت اشراف فرماندهی کل قوا، مرکز مطالعات و امنیت پایدار شمال غرب کشور و هیات رزمندگان غرب و شمال غرب کشور حامی آن هستند و امیر جهددوست و امیرعباس ترابی نگارش متن را انجام میدهند.
نارضایتی خانواده شهید از چند نسخه فیلمنامه
ارائه این اطلاعات تازه از آنجایی سوال برانگیزتر میشود که طبق برخی آمار به دست آمده از منابع آگاه، یکی از دلایل به سرانجام نرسیدن پروژهای که غلامی اصرار به تهیهکنندگیاش دارد، نگارش دو فیلمنامه توسط نویسندگان و مورد تایید قرار نگرفتن هر دو توسط خانواده شهید بوده است اما گویا برخی همرزمان شهید به حضور غلامی علاقمند هستند.
از طرفی سپاه پاسداران طبیعتا برای مشارکت با صدا و سیما، گروه بسیج را در اولویت میداند و بودجه مدنظر خود را در اختیار پروژهای که در این بخش ساخته میشود، قرار میدهد. حتی گویا مقادیری از این بودجه نیز به عنوان پیش پرداخت به عوامل داده شده و با این حساب اگر "مسیح کردستان" حذف شود، تکلیف هزینهای که برای آن شده نیز مشخص نیست.
با این حال در نخستین زمانی که فرصتی برای گفتگو با مدیر شبکه اول فراهم شد، از او نیز به عنوان یک مسئول دیگر در صدا و سیما، کم و کیف ماجرای پروژه تلویزیونی شهید بروجردی را جویا شدیم.
محمود غلامی تهیهکننده ما است
مهدی فرجی مدیر شبکه اول در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه آیا گفته رییس بسیج صدا و سیما مبنی بر داشتن قرارداد مشارکت با شبکه یک برای تولید پروژه شهید بروجردی صحیح است و در این صورت آیا شبکه یک دو پروژه درباره این شهید میسازد؟ اظهار کرد: آقای جعفری درباره پروژه "بسیج" توضیح دادهاند. سریال شهید بروجردی که ما جلو میبریم با محمود غلامی به عنوان تهیهکننده پیگیری میشود. گروه نویسندگان نیز مشغول نگارش هستند.
وی در خصوص قرارداد مشارکت توضیح داد: ما تلاش میکنیم این دو پروژه را یکسان کنیم. طبیعتا بسیج در جریان پروژهای که غلامی تهیهکنندگیاش را برعهده دارد، قرار ندارد، گرچه جلسهای نیز برگزار شد تا این هماهنگی صورت بگیرد. به هر حال این دو پروژه هیچ کدام نافی یکدیگر نیستند. بسیج کاری را با جواد نوروزبیگی شروع کرده بودند که ظاهرا همچنان در دستور کارشان قرار دارد. ما هم با غلامی به عنوان تهیهکننده کار دیگری را شروع کردهایم.
قطعا یکی از دو پروژه حذف میشود
مدیر شبکه یک در پاسخ به اینکه سرانجام این ماجرا چه میشود، تصریح کرد: طبیعتا یکی از این دو پروژه به سرانجام میرسد. رسانه که دو کار در خصوص یک شهید نمیسازد. اینکه کدام کار و چطور به سرانجام برسد، در آینده معلوم میشود.
با این حساب میتوان گفت رسانه ملی بار دیگر از آن طرف بوم افتاده و در حالی که جای خالی آثاری درباره زندگی دراماتیک 10ها شهید و قهرمان ملی در آن دیده میشود، این بار دو گروه را به صورت همزمان برای ساخت پروژهای درباره یک شهید به کار گمارده است. موضوعی که میتوان از آن به عنوان بیشفعالی سیما نام برد.
برخی نقاط مبهم دیگر نیز از جمله صحت عقد قرارداد مشارکت با بسیج با شبکه یک یا کذب آن، نظر نهایی خانواده شهید بروجردی، نقش همرزمان او در پیشبرد پروژه، حتی نام این دو پروژه، و... وجود دارد.
سردار سرلشكر پاسدار محمّد بروجردی یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شرکت کننده در جنگ ایران و عراق بود که در کردستان کشته شد. محمد بروجردی در بازگرداندن کنترل کردستان به دست نیروهای دولتی نقش کلیدی داشت از این رو در ایران از وی با عنوان مسیح کردستان نیز یاد میشود. همچنین وی معلم و فرمانده محبوب موسسان تیپ ۲۷ محمد رسول الله محسوب میشود.