کد خبر 23033
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۸۹ - ۲۳:۳۸

اگر مبتلا به ديابت هستيد جالب است بدانيد آن چه در دهان مي ‌گذاريد، مي‌ تواند سبب بالارفتن يا پايين آمدن قند خون تان شود.

 به گزارش مشرق به نقل از سلامت نيوز، در اينجا 20 نوع ماده غذايي را به شما معرفي مي ‌کنيم که مي‌ تواند جلوي بالا رفتن قند خون تان را بگيرد.

سيب: اکثر متخصصان تغذيه توصيه مي‌ کنند حتما در رژيم غذايي خود سيب را بگنجانيد زيرا سيب کالري پاييني دارد و فيبر آن بسيار بالا است و جلوي گرسنگي را مي ‌گيرد.

سيب همچنين دشمن کلسترول بد است و ميزان قند خون را کاهش مي ‌دهد.

آووکادو: آووکادو غني از اسيدهاي چرب مونوي غير اشباع است که سبب کند شدن هضم و پيشگيري از افزايش قند خون بعد از صرف غذا مي ‌شود.

جو: مي‌ توانيد جو را جايگزين برنج سفيد کنيد تا ميزان قند خون تان بعد از صرف غذا حدود 70 درصد کاهش يابد و تا ساعت‌ ها ثابت بماند.

فيبرهاي حلال جو هضم را کند کرده و سبب جذب تدريجي قند مي ‌شود.

سبزيجات: فيبر حلال تمامي سبزيجات مي‌ تواند قند خون بالا را مهار کند.

گوشت گاو: مي ‌توانيد قسمت‌ هاي کم چرب گوشت گاو را انتخاب کنيد و يک ‌چهارم بشقاب ‌تان را در هر وعده غذايي به آن اختصاص دهيد. رساندن به اندازه ي پروتئين به بدن باعث مي ‌شود مدت طولاني‌ تري سير بمانيد و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهيچه ‌اي ‌تان کاهش نيابد. در ضمن مصرف پروتئين به افزايش متابوليسم کمک مي‌ کند.

ميوه‌ هاي گوشت ‌دار دانه‌ دار: انواع ميوه‌ هاي گوشتي حاوي يک يا چند دانه که به رنگ ‌هاي قرمز يا بنفش موجود است مانند انواع انگور حاوي ترکيبي طبيعي به نام آنتوسيانين هستند. محققان مي ‌گويند اين دانه‌ هاي رنگي مي ‌تواند سبب کاهش قند خون شده و در عين حال محرک توليد انسولين در بدن باشند.

بروکلي: بروکلي غني از کروم بوده که در درازمدت نقشي اساسي و مهم براي تنظيم قند خون دارد.

هويج: هويج يکي از منابع طبيعي غني از بتاکاروتن است که مي ‌تواند خطر ابتلا به ديابت را کاهش داده و قند خون را تنظيم کند.

گوشت مرغ: گوشت سينه مرغ در مقايسه با ران يا ساير قسمت‌ ها چربي کمتري دارد. توصيه ي ما به شما اين است که در هر شرايطي به هيچ عنوان پوست مرغ را به خاطر چربي بالايي که دارد نخوريد.

تخم مرغ: برخي از محققان معتقد هستند که خوردن يک عدد تخم ‌مرغ در روز کلسترول خون تان را بالا نمي ‌برد و در عوض ساعت ‌ها شما را سير نگه مي‌ دارد.

ماهي: يکي از دلايل فوت مبتلايان به ديابت ابتلا به ناراحتي ‌هاي قلبي – عروقي است. مصرف يک يا دو بار ماهي در هفته مي ‌تواند اين احتمال را حداقل 40 درصد کاهش دهد.

از سوي ديگر اسيدهاي چرب موجود در ماهي احتمال ابتلا به ديابت، مقاومت در برابر انسولين و التهاب را که از جمله فاکتورهاي اصلي ابتلا به ناراحتي‌ هاي قلبي – عروقي است کاهش مي ‌دهد.

دانه کتان: دانه‌ هاي کتان غني از پروتئين، فيبر، چربي ‌هاي خوب از نوعي که در ماهي موجود است و منيزيم است.

اين مواد قند خون را تنظيم کرده و به سلول‌ ها در جذب انسولين کمک مي ‌کنند.

شير و ماست: اين ها مواد غذايي غني از پروتئين و کلسيم هستند و مي ‌توانند به کاهش وزن کمک کنند. البته حتما اين را مي دانيد که بايد از نوع کم چرب شان استفاده نماييد.

از سوي ديگر اين مواد مقاومت در برابر انسولين را از بين مي ‌برند.

گردو: گردو حاوي مقادير بالايي فيبر و پروتئين بوده و سوخت کندي دارد که به تدريج به قند تبديل مي ‌شود.
از سوي ديگر غني از چربي‌ هاي مونوي غير اشباع است که براي سلامت مفيد هستند.

دانه‌ ها: تمامي انواع دانه ‌ها غني از چربي‌ هاي خوب، پروتئين و فيبر هستند که مي‌ توانند قند خون را پايين نگه داشته و از ابتلا به ناراحتي‌ هاي قلبي – عروقي پيشگيري کنند.

در ضمن اين مواد منابع طبيعي استرول است که چربي خون را کاهش مي ‌دهد.

جوي دو سر: جوي دوسر حاوي فيبرهاي حلالي است که در آب محلول بوده و يک خمير را تشکيل مي‌ دهد. مصرف آن باعث مي‌ شود بين آنزيم‌ هاي هضم ‌کننده در معده و مولکول‌ هاي آميدون(نشاسته) غذا، يک سد چسبناک به وجود بيايد. در نتيجه دستگاه گوارش مدت طولاني ‌تري غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدريج وارد خون مي ‌شوند.

روغن زيتون: روغن زيتون طلاي مايع ناميده مي‌ شود زيرا حاوي ترکيبات ضد التهابي و قوي است که محققان آن را با آسپيرين مقايسه مي‌ کنند.

افرادي که رژيم مديترانه ‌اي دارند و روغن زيتون، ميوه و سبزيجات، غلات و گوشت کم‌ چرب مي ‌خورند کمتر به ديابت و ناراحتي هاي قلبي و عروقي دچار مي ‌شوند. هر دوي اين بيماري‌ ها در پي التهاب در بدن به وجود مي ‌آيند.

بر خلاف کره، چربي خوب روغن زيتون سبب افزايش مقاومت بدن در برابر انسولين نشده و حتي اين مقاومت را کاهش مي ‌دهد.

روغن زيتون همچنين کند کننده ي هضم غذا است و باعث وارد شدن تدريجي قند به خون مي شود.

کره بادام زميني: تحقيقات اخير نشان داده است مصرف کره ي بادام زميني مي ‌تواند اشتها را کور کرده و سبب سيري بيشتر فرد در مقايسه با زماني شود که مواد قندي کم فيبر مصرف مي ‌کند.

در ضمن کره بادام زميني غني از چربي‌ هاي مونوي غيراشباع است که مي ‌تواند قند خون را تنظيم کند.

نان سبوس ‌دار: مصرف زياد نان سفيد مي ‌تواند حساسيت بدن به انسولين را کاهش داده و سبب افزايش قند خون شود در صورتي که نان سبوس ‌دار دقيقا برعکس عمل مي ‌کند.

سيب ‌زميني شيرين: يک سيب‌ زميني شيرين که در اجاق کبابي شده 30 درصد کمتر از سيب ‌زميني معمولي قند خون را افزايش مي ‌دهد زيرا حاوي فيبر بالا و ريزمغذي‌ هايي است که 40 درصد آن ها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندي هضم غذا مي ‌شوند.

در ضمن سيب ‌زميني شيرين غني از کاروتنوئيد و رنگ‌ دانه ‌هاي زرد و نارنجي است که به ارگانيسم‌ ها اجازه عکس ‌العمل در برابر انسولين را مي‌ دهد. سيب ‌زميني شيرين همچنين غني از اسيد کوروژنيک ((chorogenic acid است. اين ترکيب گياهي طبيعي مي ‌تواند به کاهش مقاومت در برابر انسولين کمک کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس