به گزارش سرویس فرهنگی مشرق به نقل از فارس، نشست تخصصی «الگوی پوشش بانوان در رسانه ملی» شب گذشته 29 تیرماه به همت بخش عفاف و حجاب و با حضور «مریم حاجی عبدالباقی» استاد دانشگاه و کارشناس مسائل قرآنی برگزار شد.
امنیت زن در گرو حفظ حجاب
حاجی عبدالباقی با اشاره به اهمیت جامعیت بخشی به حجاب گفت: پوشش زن در برخورد با نامحرم باعث حفظ حرمتها و امنیت زن خواهد شد.
وی با بیان اینکه رعایت پوشش برای حفظ حرمتها واجب شده است، ادامه داد: متأسفانه در رسانه ملی شوخی زن و مرد در موارد غیر معمول باعث شده است که مردم و به ویژه جوانان با هر پوششی در شوخی با نامحرم آزاد عمل کنند و تجلی عفاف در گفتار و رفتار فراموش شود.
برنامه جامعی برای حفظ عفاف و حجاب در رسانه ملی وجود ندارد
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اگر حفظ حرمتها رعایت نشود پوشش فقط یک مسأله ظاهری تلقی میشود، اظهار داشت: در روابط بین زن و مرد باید حریمها را نگه داشت که در این راستا صدا و سیما نقش قابل توجهی دارد، اما متأسفانه برنامه جامعی برای حفظ عفاف و حجاب در رسانه ملی وجود ندارد.
حاجی عبدالباقی با بیان اینکه ما با آنچه که اسلام در نوع روابط با نامحرم میپسندد فاصله داریم، تصریح کرد: برای نهادینه کردن فرهنگ حجاب در جامعه باید فیلمهایی ساخته شود که موفقیتهای بانوان باحجاب را به نمایش بگذارد، اما متأسفانه اکنون در بیشتر فیلمها افرادی که در زندگی به بن بست رسیدهاند با حجاب و پوشش به مخاطب معرفی میشوند؛ در صورتی که باید نشان دهیم که چطور میشود هم حجاب کامل داشت و هم در شغل و اجتماع موفق بود.
این کارشناس امور قرآنی با اشاره به اینکه باید در فضایی غیرآموزشی به جامعه مسائل آموزشی را تزریق کرد، ادامه داد: حجابی که در رسانه ملی باید آموش داده شود، در عین شیک و خوش فرم بودن نباید تقویت کننده فرهنگ اشرافی در جامعه باشد.
وظیفه هنرمندان در ترویج فرهنگ اسلامی بیشتر از سایر افراد است
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی سلیقه و حکم الهی در قضاوتهای ما با هم مخلوط شده است، خاطرنشان کرد: جایگاه افراد مختلف پوششهای متفاوتی را اقتضا میکند؛ مثلا وظیفه شرعی در پوشش برای یک هنرپیشه یا مجری در مقایسه با کسی که در خیابان راه میرود یکسان نیست، چرا که هنرمندان نفوذ بیشتری بر افکار جامعه دارند، بنابراین وظیفه هنرمندان در ترویج فرهنگ اسلامی بیشتر از سایر افراد است.
در نقشهای مذهبی باید حسن فاعلی هنرمند لحاظ شود
حاجی عبدالباقی با اشاره به بیتوجهی مسئولان هنری برای سرمایهگذاری در بخش عفاف و حجاب، گفت: ناهماهنگی فیلمهای مذهبی با شخصیت برخی از هنرمندان باعث ساختن فیلمهای شعاری و عدم رغبت مخاطب به دیدن آن میشود که در این امر صدا و سیما با نشان دادن اجتماعات مذهبی میتواند نقش بسزایی داشته باشد.
کارشناس امور قرآنی با اشاره به اینکه باید فیلمهایی ساخته شود که موفقیتهای بانوان باحجاب را به نمایش بگذارد، گفت: متأسفانه در بیشتر فیلمها افرادی که در زندگی به بن بست رسیدهاند، با حجاب و پوشش به مخاطب معرفی میشوند.