کد خبر 234597
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۸

احمدی‌نژاد در طول دوران ریاست‌جمهوری‌اش در ۴ سال اول ۵۸ سفر بین‌المللی داشته است.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، محمود احمدی‌نژاد در 12 مرداد 1384 با اکثریت آرا به‌عنوان ششمین رئیس‌جمهور ایران در طول تاریخ انقلاب اسلامی انتخاب شد. او در 22 خرداد 88 نیز مجدداً با کسب حدود 24 میلیون رأی رئیس‌جمهور ایران شد و اکنون تا دو هفته دیگر باید کلید پاستور را تحویل رئیس جمهور منتخب بدهد.

موضع‌گیری‌ها نسبت به عملکرد وی در حوزه‌های داخلی و بین‌المللی، از انتقاد‌ تا تمجید‌ متفاوت است.

در این گزارش سعی بر آن است که نگاهی به سفرهای خارجی احمدی‌نژاد داشته باشیم تا مشخص شود که احمدی‌نژاد در رایزنی‌های دیپلماتیک بیشتر به‌سمت چه کشورهایی رفته و چه دستاوردهایی را برای نظام وانقلاب به‌همراه آورده است.

اولین سفر بین‌المللی احمدی نژاد در قامت ریاست‌جمهوری در تاریخ 22 شهریور 84 به نیویورک انجام شد.


احمدی‌نژاد در سازمان ملل

احمدی‌نژاد در طول 8 سال ریاست‌جمهوری خود 9 بار در قالب شرکت در کنفرانس مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا سفر کرده است که به‌گفته خودش در این سفرها وی فقط وقت کرده است مسیر هتل محل اقامت تا خیابان سازمان ملل در آمریکا را طی کند و وقت کارهای دیگر را نداشته است.

9 بار سفر به آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که دو کشور ایران و آمریکا هیچ رابطه دیپلماتیکی با هم ندارند، اما با این حال احمدی‌نژاد در هربار سفر به این کشور سعی کرده است مواضع و سخنان خود را در قالب مصاحبه‌های مختلف با شبکه‌های تلویزیونی آمریکا اعلام کند.


نمودار تعداد سفرهای خارجی احمدی‌نژاد در دولت نهم

منطقه خودمختار نخجوان در جمهوری آذربایجان را می‌توان دومین مقصد سفرهای خارجی احمدی نژاد به حساب آورد. او در تاریخ 29 آذرماه به این منطقه سفر کرد.

احمدی‌نژاد قرار بود در این سفر یک‌روزه به‌همراه "الهام علی‌اف" همتای آذربایجانی خود پروژه معاوضه (سواپ) گاز طبیعی ایران با گاز وارداتی از جمهوری آذربایجان برای تأمین انرژی مورد نیاز نخجوان را در این جمهوری خودمختار افتتاح کند.

رییس جمهوری اسلامی ایران همچنین در مراسم افتتاح پروژه انتقال گاز به نخجوان، اجرایی شدن این پروژه در مدت زمان کوتاه را نشانه عزم مقامات دو کشور برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی دانسته بود.

احمدی‌نژاد در سومین سفر بین‌المللی خود در تاریخ 29 دی ماه 84 بنا به دعوت رسمی بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه به این کشور سفر کرد.


او در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای سوری خود، عراق را یکی از محورهای گفت‌وگوی خود عنوان و اضافه کرده بود: "در مورد مسایل عراق با سوریه مواضع یکسانی داریم و از فرایند سیاسی برای به حاکمیت رسیدن اراده ملی و حکومت مردمی در عراق حمایت می‌کنیم و برپایی حکومت مردمی را تنها راه‌حل مشکلات و مسایل مردم عراق می‌دانیم".

وی گفته بود: از دشمنان ملت‌های منطقه نیز می‌خواهم، از توطئه دست کشند و اجازه دهند که مردم منطقه مسایل خود را حل و فصل کنند "منحنی حیات رژیم اشغالگر قدس و حامیان اصلی او رو به افول و انحطاط است. آنان برای ادامه حیات ننگین خود در منطقه، با مشکلات فراوانی دست به گریبانند و می‌خواهند مشکلات را به جبهه مقاومت منتقل سازند و از این طریق، راه گریزی برای خود بیابند".

پس از سفر به سوریه احمدی‌نژاد سفر به کشورهای حوزه خلیج‌ فارس را آغاز کرد و کویت اولین مقصد وی و چهارمین سفر بین‌المللی‌اش بود. البته این سفر چند ساعت بیشتر به طول نینجامید؛ او در 8 اسفند 84 به این کشور سفر کرد و پس از بازگشت از کویت در فرودگاه مهرآباد در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از وی در مورد حل نشدن موضوع حوزه گازی "آرش" میان کویت و ایران سؤال کرده بود، گفت: کارهای مشترک نیازمند بررسی، کارشناسی و مطالعات است. رییس جمهوری در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اوضاع دشوار عراق، اظهار داشت: از وضعیت پیش‌آمده در عراق به‌لحاظ ناامنی برای مردم متأسف هستیم و معتقدیم در مورد مشکلات امروز عراق باید اشغالگران پاسخگو باشند.

سفر به کویت از سوی احمدی‌نژاد اولین سفر یک رییس جمهوری ایران به این کشور بود.

تنها دو روز پس از سفر به کویت، احمدی‌نژاد در پنجمین سفر بین‌‌المللی خود به کوالالامپور مالزی سفر کرد، هدف از این سفر سه‌روزه بهبود روابط دو کشور و بررسی مسایل فی‌مابین، منطقه‌ای و بین المللی عنوان شده بود.

امضای ‪ 16‬موافقت‌نامه و سند از دستاوردهای این سفر عنوان شده بود، مالزی ریاست دو سازمان بین‌المللی جنبش غیرمتعهد با ‪ 114‬کشور عضو و سازمان کنفرانس اسلامی با ‪ 57‬کشور عضو را در آن زمان به‌عهده داشت.

احمدی‌نژاد از زمان آغاز فعالیت‌های ریاست‌جمهوری‌اش از مرداد 84 تا پایان سال 84 پنج سفر بین‌المللی را داشته است که بیشتر سفرهای او محدود به کشورهای آسیایی شده بود.

ششمین سفر احمدی‌نژاد در سال 85 به اندونزی برای شرکت در اجلاس دی‪ 8‬بود.

هفتمین سفر رئیس‌جمهور به جمهوری آذربایجان بود، او برای شرکت در اجلاس سران اکو و با هدف بررسی نحوه اجرای قراردادهای پیشین به این کشور سفر کرده بود.

دیدار با نخست‌وزیر ترکیه، برگزاری دو نشست خبری، دیدار با رئیس‌جمهور افغانستان و دیدار با ایرانیان مقیم آذربایجان از جمله برنامه های احمدی‌نژاد در سفر با آذربایجان بود.

هشتمین سفر خارجی احمدی‌نژاد با دعوت رسمی رئیس‌جمهور چین در 24 خرداد 85 جهت شرکت در اجلاس سران شانگهای صورت گرفت.

سخنرانی در اجلاس، دیدار با رؤسای جمهور روسیه، پاکستان، قزاقستان، تاجیکستان، چین، مصاحبه با شبکه دولتی پاکستان، و مصاحبه تلویزیونی با شبکه فونیکس چین از برنامه‌های صورت گرفته احمدی‌نژاد در این مراسم بود.

احمدی نژاد در دیدار خود با رئیس‌جمهور روسیه درباره ابعاد مختلف همکاری‌های دوجانبه به‌ویژه انرژی، مسائل جهانی و بین المللی از جمله موضوع هسته‌ای، با بیان اینکه مجموعه شرایط جغرافیایی، تاریخی و سیاسی، ایران و روسیه را به یکدیگر پیوند داده است، گفت: ایران به رابطه خود با روسیه به‌صورت همه‌جانبه ، پایدار و بلندمدت می‌نگرد و علاقمند است این روابط در همه زمینه‌ها به‌خصوص زمینه‌های اقتصادی گسترش یابد.

نهمین مقصد سفرهای خارجی احمدی‌نژاد گامبیا کشوری در آفریقای جنوبی بود.

به‌گفته احمدی‌نژاد در این سفر سه توافق‌نامه جدید امضا و زمینه‌های جدیدتری نیز برای همکاری ایجاد شد.

دیدارهای‌ دوجانبه‌ و چندجانبه‌ و سخنرانی در نماز جمعه گامبیا از برنامه‌های احمدی نژاد در این مراسم بود.

دهمین و یازدهمین سفر خارجی احمدی‌نژاد  سفر سه‌روزه به دو کشور تاجیکستان و ترکمنستان بود. این سفر در مرداد سال 85 صورت گرفته بود.

سخنرانی در جمع نمازگزاران در شهر عشق‌آباد ترکمنستان، سخنرانی در جمع نمایندگان ترکمنستان، دیدار با کارکنان سفارت ایران در عشق‌آباد، افتتاح نمایشگاه تخصصی ایران در عشق‌آباد، سخنرانی در جمع اندیشمندان تاجیکستان، افتتاح پایانه مرزی باجگیران - هودان با حضور رئیس‌جمهور دو کشورر ایران و ترکمنستان، از جمله برنامه‌های احمدی نژاد در این مراسم بود.

شهریور 85 پرسفرترین ماه ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد بود؛ او در این ماه به 4 کشور کوبا، سنگال، ونزوئلا و آمریکا سفر کرد.

15 و دومین سفر خارجی احمدی نژاد برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک آمریکا صورت گرفته بود.

وی 28 تیر وارد نیویورک شد و فردای آن روز در صحن سازمان ملل به سخنرانی پرداخت. احمدی‌نژاد دومین سخنران شصت و پنجمین مجمع عمومی سران سازمان ملل متحد در نیویورک بود.

او در این جلسه چندین محور از جمله ضرورت خلع سلاح هسته‌ای، مبارزه با تروریسم، بررسی ابعاد 11 سپتامبر، همدردی با مردم پاکستان و محکوم کردن آتش‌زدن قرآن و ... داشت.

احمدی‌نژاد در سخنان خود هم‌چنین به پیشنهاد خود برای گفت‌وگو با اوباما در سازمان ملل متحد و در حضور اصحاب رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: مناسب است که مناظره‌هایی در صحن سازمان ملل متحد در ارتباط با مسائل بین‌المللی برگزار شود.

دیدار با دبیرکل سازمان ملل، دیدار با رئیس‌جمهور کومور، دیدار با رؤسای جمهور گرجستان، افغانستان، دیدار با اعضای کلیسای طرفدار صلح در نیویورک، دیدار با نخست‌وزیر ایتالیا، دیدار با رئیس‌جمهور آفریقا و دیدار با جمعی از روشنفکران و نویسندگان آمریکایی از جمله برنامه‌های احمدی نژاد در دومین سفر خود به نیویورک بود.

رئس‌‌جمهور در شانزدهمین سفر بین المللی خود برای نخستین بار به قطر سفر کرد و در طول این سفر ضمن دیدار با مقامات رسمی این کشور در زمینه‌های میدان نفتی مشترک قراردادهای جدیدی را با امیر قطر امضا کرد.

هفدهمین، هجدهمین و نوزدهمین سفر خارجی احمدی‌نژاد به‌صورت دوره‌ای به آمریکای لاتین و سه کشور ونزوئلا، نیکاراگوئه و اکوادور در دی ماه 85 صورت گرفت.


احمدی‌نژاد در اکوادور

بیستمین سفر خارجی احمدی‌نژاد به سودان صورت گرفته بود.

بیست و یکمین سفر خارجی احمدی‌نژاد به عربستان سعودی صورت گرفته بود، گفت‌و‌گوبا پادشاه عربستان، از اهداف سفر احمدی‌نژاد به عربستان بود.

بیست‌و‌دومین و بیست‌و‌سومین سفر احمدی‌نژاد سفر سه‌روزه به کشورهای امارات متحده عربی و عمان در 23 اردیبهشت 86 صورت گرفت، سخنرانی در جمع نخبگان و فرهیختگان ایرانی مقیم امارات، سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم امارات، سخنرانی در اجتماع ایرانیان مقیم دوبی، سخنرانی در جمع تجار ایرانی و عمانی در مسقط، مصاحبه با روزنامه‌های تایمز و الشبیه لبنان، بخشی از برنامه‌های احمدی‌نژاد به عمان و امارات بود.

رییس جمهور در پایان سفر خود به امارات با اشاره به دیدار با نخست‌وزیر امارات، تبادلات اقتصادی و روابط فی‌مابین دو کشور در حال حاضر را در بالاترین حد خود دانست و گفت: طرف اماراتی نیز معتقد است که ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد و می‌توان این روابط را گسترش داد و در همین راستا در زمینه انرژی، گاز و پالایشگاه نیز توافقاتی صورت گرفت.

بیست‌و‌چهارمین سفر خارجی احمدی‌نژاد به بلاروس در اردیبهشت 86 صورت گرفت.

بیست‌وپنجمین سفر خارجی احمدی نژاد با دومین سفرش به سوریه همراه شد، احمدی‌نژاد برای دومین بار با دعوت رسمی رئیس‌جمهور سوریه پنج‌شنبه 28 تیر به سوریه رفت.
ایران و سوریه در بیانیه مشترک به‌مناسبت سفر محمود احمدی نژاد به دمشق، بر دیدگاه‌های هماهنگ تهران و دمشق درباره گسترش مناسبات و همکاری‌های دوجانبه و مهمترین مسایل منطقه‌ای و بین المللی تأکید کردند.

دیدار با سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان و خالد مشعل رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" از برنامه‌های مهم احمدی‌نژاد در سفر به سوریه بود.


احمدی‌نژاد در 8 سال اخیر فقط یک بار به لبنان سفر کرد

احمدی نژاد در دیدار با سیدحسن نصرالله  با اشاره به آگاهی مردم منطقه و بیشتر مناطق جهان نسبت به توطئه‌های جنگ افروزانه‌ آمریکا و رژیم صهیونیستی تأکید کرد: امروز موج بیداری در جهان شکل گرفته و تبلیغات دشمنان برای جلوگیری از این امر بی‌تأثیر است.

سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز در این دیدار گزارشی از اوضاع لبنان ارایه‌ کرد و با بیان  "با هر نوع فتنه‌گری در لبنان مخالفیم" تصریح کرد: امروز به‌مدد پایداری و مقاومت هوشمندانه‌ جوانان لبنانی، شاهد وحدت و ثبات در این کشور هستیم و آنان هوشمندانه مراقب توطئه‌‌های دشمنان به‌ویژه رژیم صهیونیستی هستند.

سفر به الجزایر بیست‌و‌ششمین سفر بین‌المللی احمدی نژاد بود که در 14 مرداد 86 انجام شد. دیدار با مقامات ارشد، سخنرانی در جمع بازرگانان و فعالان اقتصادی الجزایر و شرکت در ضیافت شام رییس مجلس مردمی از اهم برنامه‌های رئیس جمهور در سفر به الجزایر بود.

بیست‌و‌هفتمین، بیست‌و‌هشتمین و بیست‌و‌نهمین سفر خارجی احمدی‌نژاد به ‌سه کشور افغانستان، ترکمنستان و قرقیزستان صورت گرفت.

سفر به آذربایجان برای دومین بار سی‌امین سفر بین‌المللی احمدی نژاد محسوب می‌شد که در تاریخ 30 مرداد 86 انجام شد.

این دیدار و سفر با دعوت رسمی رئیس‌جمهور آذربایجان صورت گرفته بود و گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی میان تهران و باکو دستاورد این سفر عنوان شده بود.

سومین سفر احمدی‌نژاد به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در تاریخ 1 مهر 86 انجام شد.این سفر سی‌و‌یکمین سفر وی محسوب می‌شد.

این سفر جنجالی‌ترین سفر احمدی‌نژاد محسوب می‌شد؛‌ او در سفر خود به نیویورک علاوه بر سخنرانی در اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل با تنی چند از رؤسای جمهور دیگر کشورها و نیز ایرانیان مقیم آمریکا دیدار و گفت‌وگو کرد.

سخنرانی در دانشگاه کلمبیا از دیگر برنامه‌های محمود احمدی نژاد در سفر به نیویورک بود که حاشیه‌های زیادی را به‌همراه داشت. سخنان ناشایست رئیس دانشگاه کلمبیا که میزبان احمدی نژاد بود موجب عذرخواهی بسیاری از دانشجویان و اساتید این دانشگاه از احمدی نژاد و ایرانیان شد.

"لی بولینگر" رئیس دانشگاه کلمبیا با انتقاد شدید از نظرات احمدی نژاد، وی را یک دیکتاتور کوچک و بی‌رحم توصیف کرده بود.

سی‌و‌دومین و سی‌و‌سومین سفر خارجی احمدی‌نژاد به کشورهای بولیوی و ونزوئلا صورت گرفت.

سی‌و‌چهارمین سفر رئیس‌جمهور به ارمنستان صورت گرفت؛ اعطای دکترای افتخاری و مدال یادبود به رییس جمهور کشورمان در دانشگاه دولتی ایروان و سخنرانی وی  در این دانشگاه از دیگر برنامه‌های سفر احمدی نژاد به ارمنستان بود.

سی‌و‌پنجمین و سی‌و‌ششمین سفر خارجی احمدی‌نژاد به بحرین و عربستان بود؛ حضور در سومین اجلاس سران کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از برنامه‌های سفر به ریاض بود.

کشورهای ایران، عربستان سعودی، الجزایر، اندونزی، عراق، کویت، آنگولا، لیبی، نیجریه، قطر، امارات متحده عربی و ونزوئلا عضو اوپک هستند. کشور اکوادور هم که در سال 1992 از اوپک خارج شده بود، در اجلاس سوم سران اوپک حضور خواهد داشت.

سی‌و‌هفتمین سفر بین‌المللی احمدی‌نژاد در 12 آذر 86 به قطر صورت گرفت. این دومین سفر احمدی‌نژاد به قطر بود.

رییس‌جمهور پیش از این سفر در فرودگاه مهرآباد گفه بود که بنا به دعوت رسمی امیر قطر به آنجا سفر می‌کند. احمدی نژاد در این سفر در اجلاس سران کشورهای شورای همکاری خلیج شرکت کرده بود و 12 پیشنهاد را برای تقویت روابط کشورهای منطقه خلیج فارس پیشنهاد کرد.

از دیگر سفرهای خارجی مهم احمدی‌نژاد سفر وی به عراق در 12 اسفند بود که سی‌و‌هشتمن سفر خارجی وی محسوب می‌شد. این اولین سفر رسمی رئیس‌جمهور یک کشور به عراق پس از سقوط رژیم بعثی صدام و استقرار دولت مردمی است.

رییس جمهور سفر خود به بغداد را گام بلندی در جهت تقویت روابط گسترده دو ملت ایران و عراق دانست و تصریح کرده بود: این سفر فصل جدیدی در روابط دو کشور و منطقه خواهد بود.

ماجرای ربوده شدن و اسکورت وی توسط نیروهای آمریکایی از نکات جالب سفر به عراق بود.

در پایان این سفر دوروزه عنوان شد که هفت سند همکاری بین مقام‌های عالی‌رتبه دو کشور به امضا رسیده است.

احمدی‌نژاد در جریان سفر خود در گفت‌و‌گویی به جزییاتی درباره ربوده شدنش اشاره کرد.

وی با بیان اینکه دولت آمریکا که طرف اصلی این موضوع بوده، نتوانسته آن را تکذیب کند، افزوده بود: به‌دلیل آنکه طراحی این نقشه از سوی آمریکایی‌ها صورت گرفته بود، اینکه بعضی افراد عراقی وارد جریان شده موضوع را تکذیب کردند، معنا نداشته و علی القاعده آنها در جریان هم نبوده‌اند.

مضحک‌تر آن که برخی در داخل نیز با ناشی‌گری موضوع را تکذیب کردند و باید از آنها پرسید: این تکذیب شما به‌نمایندگی از چه‌کسی صورت گرفت؟ متأسفانه گویی عده‌ای در داخل سخنگوی دولت آمریکا شده و با داستان سرایی، مقاله نویسی و ارائه شواهد غیرواقعی، اقدام به چنین تکذیبی کردند واگر آنان به این سؤال پاسخ دهند که با چه هدفی این سخنگویی را به‌عهده گرفتند، حتی ریشه بسیاری از اختلافات سیاسی داخلی نیز روشن می‌شود. شما چه‌کاره هستید که به‌نمایندگی از آمریکا، نقشه آنها را تکذیب و از آنان دفاع می‌کنید؟

به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به عده‌ای نمایندگی داده برخی افراد حاشیه‌نشین را به صحنه آوردند که موضوع را لوث کنند. البته آنها خودشان می‌دانند چه کرده و آثار و تبعات این نقشه طراحی شده، مشخص است. ضمن آنکه نمی‌توانند مطلب را لوث کنند. اما سراسیمه عمل کردن و تکذیب آن از سوی برخی در داخل، به‌هرحال جای سؤال جدی دارد.

سی‌و‌نهمین سفر خارجی احمدی نژاد در 21 اسفند ماه 86 جهت شرکت در اجلاس سران سازمان کنفرانس اسلامی به سنگال صورت گرفت.

چهلمین، چهل‌و‌یکمین و چهل‌و‌دومین سفرهای احمدی‌نژاد سفر دوره‌ای به سه کشور پاکستان، سریلانکا و هند بود. بررسی مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی و  دیدار و رایزنی با مقامات عالی این کشورها و امضای چند سند همکاری بین کشورها از دستاوردهای این سفر عنوان شده بود.

احمدی‌نژاد از مرداد 84 تا اردیبهشت 87 موفق نشده بود به قاره اروپا سفر کند، اما در تاریخ 14 خرداد 87 برای شرکت در اجلاس اضطراری سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به رم ایتالیا رفت.

این اولین سفر اروپایی احمدی‌نژاد محسوب می‌شد. رییس جمهور شرکت در اجلاس فائو را دلیل اصلی سفر خود به ایتالیا عنوان کرده و گفته بود: به‌خاطر شرایط سختی که در وضعیت اقتصادی و غذایی مردم جهان حاکم شده، فائو اقدام به برگزاری اجلاسی اضطراری برای برون‌رفت از این وضعیت کرد و از چندین ماه قبل از سران برخی کشورها از جمله ایران دعوت نمود.

چهل‌و‌چهارمین سفر بین‌المللی احمدی‌نژاد برای شرکت در اجلاس دی8 در 16 تیر ماه 87 به مالزی صورت گرفته بود.

ملاقات با سران شماری از کشورهای عضو اجلاس دی8 و گفت‌و‌گو با عبدالله احمد بداوی نخست وزیر مالزی از برنامه‌های صورت گرفته در این سفر بود.

چهل‌و‌پنجمین سفر خارجی احمدی‌نژاد در قامت ریاست‌جمهوری پنج‌شنبه 24 مرداد بنا به دعوت رسمی عبدالله گل، به ترکیه صورت گرفت.

دیدار با رییس جمهور، نخست وزیر و وزیر امور خارجه ترکیه و گفت‌و‌گو و تبادل نظر درباره مهمترین مسائل دوجانبه، منطقه‌ای، بین المللی و جهان اسلام، ملاقات با جمعی از نخبگان، نویسندگان و اصحاب رسانه ترکیه، سخنرانی در جمع شماری از تجار و صنعتگران دو کشور و دیدار با جمعی از ایرانیان مقیم از دیگر برنامه‌های رییس جمهور در این سفر بود.

همچنین در جریان سفر رییس جمهور به ترکیه عنوان شد که چندین سند همکاری میان مقام‌های عالی دو کشور امضا شده است.

چهل‌و‌ششمین سفر خارجی احمدی‌نژاد در قامت رئیس‌جمهوری چهارشنبه 5 شهریور برای شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان بود.

سخنرانی در اجلاس شانگهای، دیدار با شماری از رؤسای‌جمهور حاضر در این اجلاس، گفت‌و‌گو و تبادل نظر در زمینه تقویت و گسترش مناسبات دوجانبه، مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی از محورهای این سفر عنوان شده بود.

چهل‌و‌هفتمین سفر خارجی احمدی‌نژاد به چین و برای همراهی تیم پارالمپیک به این کشور بود که در این سفر نیز با رئیس‌جمهور چین دیدار و گفت‌وگو کرد.

چهارمین سفر رئیس‌جمهور به نیویورک جهت شرکت و سخنرانی د ر مجمع عمومی سازمان ملل در 31 شهریور ماه صورت گرفت. این چهل‌و‌هشتمین سفر احمدی‌نژاد به حساب می‌آمد.

قطر مقصد چهل‌و‌نهمین سفر خارجی احمدی‌نژاد بود که به‌منظور حضور در اجلاس"تأمین مالی توسعه" عازم دوحه پایتخت قطر شد.

پنجاهمین سفر خارجی احمدی‌نژاد برای شرکت در اجلاس فوق العاده سران اتحادیه عرب بود که  27 دی ماه 87 به قطر انجام شد.

احمدی‌نژاد در این سفر طی سخنانی با بیان اینکه امروز همه ملت‌های منطقه و جهان به جنایات رژیم صهیونیستی و حامیان صهیونیست‌ها معترض هستند، تصریح کرده بود: امروز تجدیدنظر کشورها در برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی و قطع ارتباط با این رژیم جعلی کمترین خواسته ملتهای منطقه و جهان است.

پنجاه‌ویکمین، پنجاه‌ودومین و پنجاه‌‌وسومین سفر خارجی احمدی‌نژاد در قالب سفرهای دوره‌ای در اسفند ماه 87 به سه کشور آفریقایی کنیا، کومور و جیبوتی صورت گرفته بود.

پنجاه‌وچهارمین سفر بین‌المللی احمدی‌نژاد بنا به دعوت رسمی نورسلطان نظربایف همتای قزاقستانی خود به  قزاقستان صورت گرفت.

دیدار با مقامات قزاق و گفت‌وگو در خصوص گسترش روابط دوجانبه و تحولات بین المللی و امضای 5 سند همکاری صنعتی و فرهنگی میان ایران و قزاقستان از دستاوردهای سفر عنوان شده بود.


حضور احمدی‌نژاد در اجلاس دوربان2

پنجاه‌وپنجمین و دومین سفر اروپایی احمدی‌نژاد در آخرین روزهای پایان دوره ریاست‌جمهور‌ی  4 ساله‌اش به سوئیس صورت گرفت. این سفر در فروردین 88 به‌منظور شرکت در اجلاس ضدنژادپرستی "دوربان-2" انجام شده بود.

احمدی‌نژاد در این سفر با رئیس جمهور سوئیس نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

پنجاه‌وششمین سفر احمدی‌نژاد به سوریه بود؛ رییس جمهوری اسلامی ایران به دعوت رسمی بشار اسد رییس جمهوری سوریه در 15 اردیبهشت به این کشور سفر کرده بود.

پنجاه‌وهفتمین سفر احمدی‌نژاد پس از انتخابات ریاست‌جمهوری 88 برای شرکت در اجلاس شانگهای به روسیه صورت گرفته بود.

البته احمدی‌نژاد به جزیره‌ای 800 هزار نفری در آفریقای جنوبی با نام قمر نیز سفر کرده است که اگر در قالب سفرهای خارجی به حساب بیاوریم، تعداد سفرهای خارجی آقای رئیس‌جمهور به 58  می‌رسد.

آمار سفرهای ارائه شده بر اساس آنچه پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری منتشر کرده صورت گرفته است.

بر این اساس احمدی‌نژاد به کشورهای کویت، اندونزی، گامبیا، کوبا، نیکاراگوئه، اکوادور، سودان، امارات، عمان، بلاروس، الجزایر،افغانستان، قرقیزستان، بولیوی، ارمنستان، بحرین، عراق، پاکستان، سریلانکا، ایتالیا، ترکیه، کنیا، کومور، جیبوتی، قزاقستان، سوئیس و روسیه تنها یک بار در دور اول ریاست‌جمهوری‌اش سفر کرده است که در این بین وی 4 بار به نیویورک 3 بار به آذربایجان، 3 بار به سوریه، دو بار به مالزی، دوبار به چین، دوبار به تاجیکستان، دوبار به ترکمنستان، دو بار به سنگال، سه بار به ونزوئلا، چهار بار به قطر و دو بار به عربستان سفر کرده است.

سهم کل قاره اروپا نیز در دولت نخست احمدی‌نژاد تنها 6 سفر بود.این سهم در قاره آسیا 18 سهم، در قاره آمریکا 8 کشور و در قاره آفریقا با احتساب جزیره قمر، 7 کشور بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس