به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، طبق جدیدترین گزارش شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران، پروژه ایران LNG به عنوان تنها پروژه در حال ساخت ایران در صورت رفع تحریم و تامین مالی تا دو سال دیگر به بهره برداری می رسد.
در این گزارش که در واکنش به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ در خصوص اینکه "ایران در صورت رفع تحریم ها نیز نمی تواند تا 10 سال دیگر به تولید LNG بپردازد" منتشر شده، آمده است: این گزارش پایگاه خبری بلومبرگ بر مبنای واقعیت های موجود تنظیم نشده و عاری از حقیقت است.
طبق این گزارش، بلومبرگ در گزارش خود با نگاهی منفی به پروژه های نفت و گاز تلاش دارد تا نشان دهد پروژه های نفت و گاز و از جمله پروژه های LNGتوفیقی در رسیدن به اهداف خود به دست نیاورده اند. در این گزارش همه تلاش نویسنده به این امر معطوف است که ایران در تولید 40 میلیون تن LNG به هیچ نتیجه ای نرسیده است که حکایت از کم اطلاعی نویسنده دارد.
در ایران از سال 2008 تنها یک پروژه دردست ساخت و راه اندازی برای تولید LNGفعالیت دارد و در صورت رفع تحریم ها و تامین مالی می تواند تا دو سال دیگر با ظرفیت تولید 10 میلیون تن LNGدر 2 خط تولید به عرضه این محصول بپردازد.
نویسنده گزارش بلومبرگ ادعا دارد که آمریکا و کانادا تا سال 2018 با راه اندازی پروژه های در دست ساخت خود با تولید 77 میلیو ن تن بازار LNG را از آن خود خواهند کرد که با توجه به مطالب ارائه شده در کنفرانس گاز و LNG آمریکای شمالی که سال گذشته درهیوستن تگزاس برگزار شد، چنین امری دور از دسترس به نظر می رسد.
دولت آمریکا با توجه به مشکلات کنونی تنها توانسته است مجوز ساخت و راه اندازی تنها یک پروژه LNG را صادر کند و اعلام کرده است که با توجه به شرایط صنعتی آن کشور و با وجود سود کمتر بخش نفت و گاز در صورت عدم صدور مجوز صادرات، سایر بخش های صنعتی مخصوصا تولید اتومبیل، سایر وسایل حمل ونقل، ساخت تجهیزات مختلف و صنایع نظامی توانایی بالاتری را در اختیار آن کشورقرار خواهد داد و بنابراین با صدور مجوز صادرات گاز- بعد از پروژه مذکور- مخالفت کرده است.
نویسنده گزارش پیش بینی کرده است که قیمت LNG تا آن روز از 17 دلار کنونی به حدود 11 دلار برای هر میلیون بی تی یو کاهش می یابد که این امر هم با توجه به فرض نادرست اولیه مبنی بر صدور 77 میلیون تن از آمریکای شمالی، درست نیست.
به باور شرکت ایران LNG، با توجه به ساخت پروژه های تولید LNG از یکسو و تقاضای فزاینده واردات از سوی دیگر و از همه مهمتر پروژه های در دست ساخت دوباره گاز سازی(REGASIFICATION) که ظرفیت و تعداد آنها بیشتر از تعداد پروژه های در دست ساخت تولید LNG در جهان است، کاهش قیمت LNG در صورتی رخ خواهد داد که همه حامل های انرژی دچارافت قیمت شوند که چنین امری تا حد زیادی بعید به نظر می رسد.
به باور مدیران تنها پروژه LNG ایران، استفاده از یک کارشناس در سنگاپور و تعمیم دادن این نظرات این کارشناس به وضعیت LNG جهان و ایران قدر مسلم خدشه ای به جایگاه رسانه ای است که داعیه جهانی بودن دارد.
شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران، رفع تحریم و تامین مالی را دو شرط بهره برداری از پروژه ایران LNG به عنوان تنها پروژه در حال ساخت ایران در حوزه مایع سازی گاز طبیعی تا دو سال آینده اعلام کرد.