به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، اختلافات در مورد جبل الطارق - منطقه تحت حاکمیت انگلیس که اسپانیا نیز مدعی مالکیت آن است- این ماه آشکار شد و اسپانیا شکایت کرد که صخره های مصنوعی در اطراف این منطقه مورد مناقشه، مانع از پهلو گرفتن شناورهای اسپانیایی می شود.
در همین راستا، منابع دیپلماتیک به روزنامه اسپانیایی «ال پاییس» اعلام کردند، احتمال می رود اسپانیا اختلاف خود با انگلیس در مورد منطقه جبل الطارق را در سازمان ملل متحد مطرح خواهد کرد.
اما این منابع مشخص نکردند آیا اسپانیا از سازمان ملل کمک خواهد کرد تا انگلیس را وادار به صرف نظر کردن از مالکیت جبل الطارق کند یا خیر.
این منابع به ال پاییس گفتند:« خوزه مانوئل گارسیا مارگایو، وزیر خارجه اسپانیا در سفر ماه سپتامبر به آرژانتین که هم اکنون ریاست دوری شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد، خواستار حمایت از کشورش در برابر انگلیس در بحران جبل طارق خواهد شد.»
لازم به ذکر است، آرژانتین خود نیز درخصوص مالکیت جزایر فالکلند با انگلیس اختلاف دارد.
منابع فوق افزودند:« احتمال می رود اسپانیا این اختلاف را علاوه بر شورای امنیت، در مجمع عمومی سازمان ملل یا دیوان بین المللی دادگستری مطرح کند.»
در این میان، «ماریانو راخوی» نخست وزیر اسپانیا، روز جمعه، در گفت وگو با خبرنگاران، نسبت به حل این اختلاف از طریق گفت وگو با مقامات انگلیس ابراز امیدواری کرد و در عین حال گفت:« دولتش برای انجام سریعتر این گفت وگو، انگلیس را تحت فشار قرار خواهد داد، در غیر این صورت تدابیر جداگانه ای را برای دفاع از منافع اسپانیا اتخاذ خواهد کرد.»
راخوی که این اظهارات را پس از دیدار با «خوان کارلوس» پادشاه اسپانیا در جزیره «مایورکا» در مجمع الجزایر بالئار در دریای مدیترانه بیان می کرد، افزود:« اگر این گام (گفت وگو) عملی نشود راهکارهای دیگری نیز هست و بدیهی است اسپانیا از منافع ملی خود دفاع می کند.»
دولت اسپانیا در روزهای اخیر اقدامات سختگیرانه خود را در منطقه مرزی با جبل الطارق تشدید کرده است، از جمله اینکه عوارض گمرکی برای هرگونه ورود و خروج افراد به جبل الطارق را تا 50 یورو افزایش داده است.
راخوی همچنین، چهارشنبه گذشته، با «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس درخصوص تلاش ها برای پایان دادن به اظهارات تند طرفین درباره جبل الطارق گفت وگوی تلفنی کرد.
جبل الطارق در نزدیکی تنگه ای به همین نام در جنوب اسپانیا که درپای مدیترانه و اقیانوس اطلس را به هم وصل می کند، قرار دارد و در حالی که براساس قرارداد «اوترخت»، این منطقه از سه قرن پیش در تصرف انگلستان است، اسپانیا همچنان بر مالکیت آن اصرار می ورزد.
منابع دیپلماتیک، روز یکشنبه، اعلام کردند، اسپانیا احتمالا پرونده اختلاف خود با انگلیس درخصوص منطقه مورد مناقشه جبل الطارق را به سازمان ملل ارجاع خواهد کرد.