کد خبر 244937
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۶

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان طرح جدید نوشت‌افزارهای خود را با نام «اسطوره‌ها» با پرداختن به اسطوره‌هایی نظیر سهراب، محمدحسین فهمیده، مهدی باکری، کاوه آهنگر، رستم و محمدعلی جهان‌آرا و.. را روانه بازار لوازم‌التحریر کرد.

به گزارش سرویس فرهنگی مشرق به نقل از فارس، چندی پیش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان برای مقابله با تهاجم و شبیخون فرهنگی به ویژه در بحث نوشت‌افزارها و لوازم‌التحریر اقدام به تولید این محصولات فرهنگی در بیش از 37 طرح کرد که اکنون تازه‌ترین طرح‌های آن با عنوان «اسطوره‌ها» منتشر شده است.

تصاویر طرح‌های جدید اسطوره‌ها با عناوینی نظیر «سهراب، محمدحسین فهمیده»، «مهدی باکری، کاوه آهنگر»، «رستم، محمدعلی جهان‌آرا»، «مهدی باکری، کاوه آهنگر»، «آریو برزن، محمد ابراهیم همت»، «سیمرغ، عباس بابایی» و «آرش کمانگیر» نامگذاری شده است.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پشت جلد هر یک از دفاتر درباره اسطوره‌های ایرانی به توضیحاتی پرداخته است که در پشت دفتر «مهدی باکری، کاوه آهنگر» آمده است: کاوه آهنگر شخصیت اسطوره‌ای ایران باستان است. در شاهنامه فردوسی آمده که او قیامی مردمی علیه فرمانروایی به نام ضحاک (اژی دهاک) را پی می‌ریزد. نشان جنبش او، درفش کاویانی، پیشبند چرمی‌اش است که بر سر نیزه‌ای می‌آویزد.

مهدی باکری (1333 در میاندوآب _ 25 بهمن 1363 در جزیره مجنون) فرمانده لشکر 31 عاشورا بود. او پیش از انقلاب نقش مهمی در برپایی تظاهرات شهر تبریز در 15 خرداد 1354 و 1355 داشت. پس از انقلاب در طول جنگ در عملیات‌هایی چون بیت‌المقدس، رمضان، مسلم‌بن عقیل، والفجر مقدماتی، والفجر یک تا چهار و عملیات خیبر با مسئولیت‌های مختلف شرکت کرد. مهدی باکری یکسال بعد از برادرش حمید باکری، در عملیات بدر به شهادت رسید.

 

در پشت جلد دفتر تصاویر «سهراب، محمدحسین فهمیده» درباره این اسطوره‌ها آمده است: سهراب از اساطیر شاهنامه، فرزند رستم و تهمینه است. در جنگ ایرانیان و تورانیان با نیرنگ افراسیاب همه چیز دست به دست هم می‌دهد تا اینکه پدر و پسر رو در روی یکدیگر قرار گیرند. پس از سه روز نبرد رستم بعد از فرو کردن خنجر در پهلوی سهراب مهره را بر بازوی فرزند می‌بیند و همان دم، آه و فغان می‌کند که چرا خنجر بر پهلوی پسر فرو کرده است. در همان حال پیکی به سوی کیکاووس می‌فرستد تا برایش نوش‌دارو ارسال کند. کیکاووس که از زنده ماندن سهراب بیم داشت آنقدر در ارسال نوش‌دارو تعلل می‌کند تا سهراب جان می‌دهد.

شهید محمدحسین فهمیده در اول اردیبهشت 1346 در روستای سراجه قم زاده شد. وی در شهریور 1359 یک هفته پیش از اعلام رسمی آغاز جنگ همراه نیروی مقومت بسیج (3) به جبهه خرمشهر اعزام شد. یکی از رزمندگان به نام جنگ ایران و عراق است که در حمله انتحاری به تانک‌های عراقی در سن 13 سالگی شهید شد.

 

در پشت جلد دفتر تصاویر «رستم، محمدعلی جهان‌آرا» می‌خوانیم: رستم نام آورترین چهره اسطوره‌ای در شاهنامه و به تبع آن برترین چهره اسطوره‌ای ادبیات فارسی است. او فرزند زال و رودابه است. مهمترین رشادت‌های رستم که در شاهنامه به نظم آمده است عبارت است از: کشتن پیل سپید، فتح دژ سپند کوه، نجات دادن کیکاووس و سایر پهلوانان در بند دیو سپید در مازندران با گذشتن از هفت‌خوان، بیرون راندن افراسیاب از ایران، جنگ با سهراب، حضور در جنگ با خاقان چین رستم در سن شصت سالگی به نیرنگ نابرادریش شغاد درون چاه افتاد و به همراه اسب خود رخش کشته شد.

سردار سرلشکر پاسدار سید محمدعلی جهان‌آرا (9 شهریور 1333 خرمشهر _ 7 مهر 1360) یکی از فرماندهان دلیر سپاه پاسداران در جنگ ایران و عراق بود. در فرماندهی سپاه خرمشهر اولین گام او شکستن محاصره آبادان بود. این پیروزی در مهر 1360 روی داد. وی بر اثر سانحه هوایی به شهادت رسید.

نوحه معروف «ممد نبودی ببینی» پس از آزادسازی خرمشهر اولین‌بار توسط حسین فخری هم‌رزم او بر سر مزارش خوانده شد.

 

در پشت جلد دفتر تصویر «آرش کمانگیر» نوشته شده است: آرش کمانگیر نام یکی از اسطوره‌های کهن ایران است. آرش، از اهالی طبرستان و از سپاهیان منوچهر بود که پس از پایان جنگ ایرانیان و تورانیان جهت تعیین مرز دو کشور تیری را از نقطه شکست پرتاب کرد، تیر آرش بر قله‌ای در شرق کوه‌های خراسان فرود آمد.

مطابق با برخی روایت‌ها اسپندارمذ تیر و کمان را به آرش داده بود و گفته بود که تیر آن دور دست اصابت می‌کند، ولی هر کسی که از آن استفاده کند، خواهد مرد. با این وجود آرش با فداکاری حاضر شد که از آن تیر و کمان استفاده کند.

 

در پشت جلد دفتر تصاویر «سیمرغ، عباس بابایی» آمده است: سیمرغ نام یک پرنده اسطوره‌ای افسانه‌ای ایرانی است. نشان سیمرغ نگاره‌ایست با ساختاری پیچیده؛ مرغی افسانه‌ای با دُم طاووس، بدن عقاب و پنجه‌های شیر. او نقش مهمی در داستان‌های شاهنامه دارد. کنامش کوه اسطوره‌ای قاف است. دانا و خردمند است و به رازهای نهان آگاهی دارد.

شهید عباس بابایی (1329 _ 1366) سرلشکر خلبان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. او در جنگ ایران و عراق، معاون عملیات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که در سن 37 سالگی و پس از 60 مأموریت جنگی مؤفق و پس از یک عملیات برون مرزی در منطقه عملیاتی سردشت در تاریخ 15 مرداد 1366 شهید شد.

 

در پشت جلد دفتر تصاویر «آریو برزن، محمدابراهیم همت» می‌خوانیم: آریو برزن سردار ایرانی که در کوه‌های پارس در برابر سپاه اسکندر مقدونی ایستادگی کرد و 40 سوار و 5000 پیاده خود را بی‌پروا به سپاه مقدونی رسانده و شمار بسیاری از یونانیان را کشت. ایستادگی آریو برزن یکی از چند ایستادگی انگشت شمار در برابر سپاه اسکندر بوده است. وی و سربازانش در برابر سپاه عظیم اسکندر تا آخرین نفس مبارزه کردند.

شهید محمدابراهیم همت (12 فروردین 1334 در شهر رضا _ 17 اسفند 1362 در جزیره مجنون) از فرماندهان سپاه پاسداران ایران در جنگ ایران و عراق بود. او پیش از پیروزی انقلاب از فعالان ضد حکومت پهلوی بود. پس از انقلاب در جبهه‌های جنگ ایران و عراق در عملیات‌های مهمی همچون فتح‌المبین، بیت‌المقدس، رمضان و خیبر مسئولیت‌های مهمی را عهده‌دار بود. او در اسفند 1362 در طول عملیات خیبر به شهادت رسید.

 

علاقه‌مندان برای تهیه این دفترها می‌توانند به مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نشانی ذیل مراجعه کنند:

1: فروشگاه انقلاب: خیابان انقلاب، روبروی دانشگاه تهران، پاساژ فروزنده، تلفن: 66632549

2: فروشگاه مرکزی: خیابان شهید بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی، تلفن: 88714644

3: فروشگاه آفرینش‌های فرهنگی هنری: خیابان حجاب، بازارچه کودک کانون، تلفن: 88971287

4: فروشگاه 32 کانون: شهرک قدس، خیابان شهید فرحزادی، روبروی بیمارستان آتیه، تلفن: 88087868

5: فروشگاه مرکزی کانون زبان: خیابان استاد مطهری، خیابان جم، تلفن: 88492240

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمدحسین ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    0 4
    حاج ابراهیم همت کجا و آریو برزن کجا .... ! یک تارموی حاج ابراهیم به ده ها آریو برزن ارزشش بیشتر است . هرکس این مقایسه را کرده شهید خیبر حاج ابراهیم همت را نشناخته است ....
  • ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    0 0
    بسيار مفهومي و مناسب .. در ضمن ممد نبودي توسط كويتي پور خوانده شده
  • محسن ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    0 1
    شخصيت والا و مومن شهدا را نبايد با مقايسه معرفي كرد هريك از اسطوره ها را جداگانه معرفي كنيم عمليات انتحاري براي بزدلاني است كه مردم بي گناه را از بين مي برند عمليات شهادت طلبانه كاري بود كه شهيد فهميده با شجاعت انجام داد و دشمن را از بين برد
  • sina ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    0 0
    آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟! چقدر دیر؟!
  • ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    1 0
    عجب کار زیبائی درود و سلام بر بانیان اینکار خوب و مفید .
  • ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    0 1
    oh my god این ها با هم فرق دارن یکی شون افسانس یکی دیگه واقعی
  • amin ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    0 0
    اقا خدایی قشنگ شده بی غیرت اونه نخره و یا تولید نکنه حیف نیست؟
  • علیا ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    2 0
    من خودم از طرفدارای پرو پا قرص بزرانی مثل همت و بابایی و باکری و ... هستم. اما متاسفانه این برداشت های کور کورانه و از روی بی خردی امسال شما باعث میشه ما نتونیم به گذشته ی خودمون افتخار کنیم. تاریخ میگه این افراد اونقدر بزرگ بودند که بعد از ذشت هزاران سال نامشون باقی مونده. شما چرا میخوای بین گذشته و حال ما فاصله بیفته؟ هم آریو برزن و هم ابراهیم همت هردو از فرزندان پاک و نجیب این مرز و بوم بودند و احترام به هر دوی واجبه چن هردو برای این مرز و بوم خونشون رو دا کردند.
  • ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    1 0
    مقایسه نشده...فقط دو قهرمان و اسطوره ی ایرانی کنار هم قرار گرفتند
  • علیا ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    1 0
    کدومشون افسانه هست؟ اولا توی اینجا من فقط سیمرغ رو دیدم که افسانه هست. اما به فرض افسانه بودن اینها در فرهنگ ما سیمرغ و کاوه و رستم اسطوره هایی در حد نزدیک به کمال هستند. در ضمن مقایسه که قرار نیست بشند. مصلا اگه بیم شهید بابایی مثل سیمرغ در آسمان ایران پرواز میکرد شخصیت و بزرگی شهید بابایی رو آوردیم پایین؟
  • ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    0 0
    برو بچه!! اتفاقا این همان پیوند بین تاریخ است که موجب پیروزی میشود!!
  • ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    0 0
    بازهم از هیچی بهتره
  • ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    0 0
    آریو برزن افسانه است؟!کاوه آهنگر افسانه است؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس