البته این تعهد، نافی ضرورت تشدید فشارها بر دولت آمریکا برای عمل به تعهد خود مبنی بر امحای جنگافزارهای شیمیاییاش نیست چرا که طبق امضای دولت آمریکا زیر کنوانسیون منع استفاده از سلاحهای شیمیایی، اکنون میبایست بیش از یک سال میبود که آمریکا، سلاحهای شیمیاییاش را امحا کرده بود؛ تعهدی که تا این لحظه به آن عمل نشده است و متأسفانه سازمان ملل به جای پافشاری بر عمل به این تعهد، اکنون دولت سوریه را برای عمل به آن زیر فشار گذاشته است.
این در حالی است که تازهترین اسناد منتشرشده از سوی سازمان سیا نشان میدهد رژیم اسرائیل از دهه 60 میلادی به دنبال ساخت سلاحهای شیمیایی بوده است و اکنون زرادخانهای سری و احتمالاً متنوعی از سلاحهای شیمیایی در اختیار دارد.
"عامل نارنجی" نوعی سلاح شیمیایی است که ارتش آمریکا در جنگ ویتنام و برای از بین بردن جنگلهای پناهگاه ویت کنگ به کار برد. در این حملات 4.8 میلیون ویتنامی در معرض مسمومیت با عامل نارنجی قرار گرفتند که باعث کشته و معلولشدن 400 هزار نفر، ناقص به دنیا آمدن 500 هزار نوزاد، و آلودگی 10 میلیون هکتار زمین کشاورزی شد.
قربانی شدن ملت ایران با سلاحهای شیمیایی ساخت غرب نیز با شروع دفاع مقدس در برابر ارتش تا دندان مسلح عراق
آغاز شد. در طول اين جنگ (1980-1988) رژيم بعث عراق 252 مورد از عوامل شيميايي عليه
ايران استفاده كرد.
اقدامات در جهت منع استفاده از سلاحهای شیمیایی
در ادامه روند مذاكرات خلع سلاح در سال 1960 با توافق آمريكا و اتحاد شوروي (سابق) كميته اي متشكل از 10 كشور تحت عنوان كميتهي ده مليتي خلاع سلاح در ژنو تشكيل شد. اين كميته با افزايش اعضا به 18 كشور طي سالهاي 1970-1979 میلادی و سپس افزايش اعضا به 26 كشور طي سالهاي 1979-1984 میلادی به كنفرانس خلع سلاح تغيير عنوان داد
نقشه پراکندگی تأسیسات تولید جنگافزارهای شیمیایی در آمریکا
(ماده 4 و 5 كنوانسيون) تسليحات شيميايي و تأسيسات توليد تسليحات شيميايي :