به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، اسحاق جهانگیری در حاشیه همایش روز ملی
استاندارد با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مبنی بر
اینکه روشهای شناسایی حذف 3 دهک درآمدی در دولت چیست؟ اظهار داشت: حذف
دهکهای درآمدی مطالعاتی است و نباید ابهامات مختلفی در رابطه با این امر
در جامعه بوجود آید چراکه حذف دهکهای درآمدی جو نامناسبی را در جامعه
ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: در پی اعلام این سیاست نگرانی در جامعه ایجاد شده و خانوارها نگران هستند که یارانه ماهانه آنها حذف خواهد شد یا خیر؟ ما با حذف 3 دهک درآمدی بالا در صددیم یارانه نقدی را در اختیار خانوادههای نیازمند قرار دهیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه گروهی در دولت مسئول شناسایی دهکهای درآمدی هستند، ادامه داد: اخیراً در ستاد هدفمندی یارانهها کمیتههایی تحت عنوان کمیتههای انرژی با مسئولیت وزیر نفت به منظور شناسایی مشکلات بنگاههای تولید انرژی و بررسی قیمتهای جهانی و همچنین تعادل انرژی تشکیل شده است.
جهانگیری با بیان اینکه کمیته حمایت از خانوار هم به مسئولیت وزیر رفاه، کار و تعاون احتماعی در ستاد هدفمندی یارانهها تشکیل خواهد شد، گفت: این ستاد مسئول شناسایی دهکهای بالای درآمدی است. در این کمیته میزان توجه به سایر دهکهای درآمدی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی همچنین از تشکیل کمیته اقتصاد کلان در ستاد هدفمندی یارانهها به منظور کنترل شاخصهای کلان اقتصادی در ماههای باقی مانده اجرای فاز اول هدفمندی یارانهها خبر داد و گفت: البته در این کمیته قرار است سیاستهایی برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها تدوین شود تا اثر تورمی واریز یارانه های نقدی در فاز دوم کاهش پیدا کند.
جهانگیری چهارمین کمیته تشکیل شده در ستاد هدفمندی یارانهها را کمیته تولید اعلام کرد و ادامه داد: در این کمیته آثار مرحله اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها در تولید کشور بررسی خواهد شد. پیشنهادات 4 کمیته تشکیل شده در ستاد در قالب لایحه بودجه 93 به مجلس ارائه خواهد شد تا مشکلات فعلی اقتصاد رفع شود.
به گفته وی، مهمترین موضوعی که در حال حاضر در دستور کار دولت قرار دارد تولید است، در واقع باید فعالیتهایی را برای حمایت از تولید و جلوگیری از شتاب تورم و نقدینگی انجام داد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه نگرانی اصلی دولت افزایش تورم است، تصریح کرد: برای آنکه بتوانیم تورم را کنترل کنیم باید عوامل افزایش دهنده و ایجاد کننده تورم را شناسایی کرد و در ادامه کنترلهای لازم را انجام داد.
وی یکی از راههای مدیریت تورم را بالا بردن عرضه کالا در کشور دانست و گفت: در صورت افزایش عرضه موانع تولید نیز برطرف خواهد شد؛ مصوبهای دولت در اوایل آغاز به کار خود مبنی بر شناسایی رکود تورم در جامعه و مشکلات واحدهای تولیدی داشت و در پی اجرا این مصوبه تا حدودی مشکلات این بخش رفع خواهد شد.
جهانگیری البته باید بگوییم این مصوبات برای خروج تولید از وضعیت فعلی کافی نیست و باید مصوبات دیگری را با شناسایی مشکلات در دستور کار خود قرار دهیم، تصریح کرد: به تدریج برنامه 100 روزه دولت اعلام خواهد شد؛ امیدواریم با تصمیمات موثر دولت مشکلات فعلی کشور که بسیار نا مناسب است برطرف گردد.