درست چند روز پس از مطرح شدن طرح «وام مسکن ۶ برابری ودیعه» و انتقادات اعضای کمیسیون عمران مجلس، حال می‌بینیم که این نمایندگان به دیگر طرح عباس آخوندی هم انتقاد دارند‌.

گروه اقتصادی مشرق-طرح مسکن اجتماعی که قرار است جایگزین مسکن مهر شود در شرایطی مورد انتقاد قرار گرفته که بنا به گفته وزیر راه‌و‌شهرسازی این طرح تلفیقی خواهد بود از مسکن استیجاری و اصلاح بافت‌های فرسوده که در برنامه چهارم تدوین شده بود، اما در دولت‌های نهم و دهم معلق شد.

محمد فیروزی، عضو کمیسیون عمران گفت: آقای آخوندی، وزیر راه‌و‌شهرسازی، خود را مکلف به برآورده کردن تعهدات دولت قبل در مورد مسکن مهر می‌داند اما در عین حال نسبت به تامین مسکن دارای رویکرد جدید تحت عنوان «مسکن اجتماعی» است.

در خصوص مسکن اجتماعی بحث صندوق پس‌انداز مسکن مطرح شده به طوری که سپرده‌گذار پنج یا شش برابر سپرده خود را از بانک وام بگیرد که البته در این خصوص هنوز راهکار روشنی توسط وزارتخانه ابلاغ نشده است.

وی در گفت و گو با فارس افزود: در جلسه‌ای که بین اعضای کمیسیون عمران و وزارتخانه راه‌و‌شهرسازی برگزار شد طرح مسکن اجتماعی مطرح شد اما در خصوص جزییات آن و اینکه این طرح چه راهکار و رویکردی برای تامین مسکن دارد موضوع خاصی گفته نشد.

وی افزود: در خصوص تامین مسکن باید کارشناسی دقیقی انجام شود تا عرضه و تقاضا متناسب شود و افراد کم درآمد هم بتوانند صاحب مسکن شوند.

عضو کمیسیون عمران اظهار داشت: رویکرد دولت در زمینه تامین مسکن باید تبیین شود نه اینکه بدون کار کارشناسی، گذشته به طور کامل از بین برود و طرح جدیدی ارایه شود. فیروزی گفت: بخش مسکن بخش عظیمی است و باید از بخش‌خصوصی، دولتی و کارشناسان نظرخواهی جامعی انجام شود تا کسانی که مدعی هستند که مسکن مهر به اقتصاد آسیب رسانده است، نظرات خود را بیان کنند و مانع از تکرار اشتباهات در آینده شوند.

تغییر رویکرد دولت نیازمند اصلاح قانون

همچنین محمد حسین فرهنگی‌، عضو کمیسیون عمران مجلس، ضمن ابراز بی‌اطلاعی از جزییات مسکن اجتماعی گفت: در صورتی که دولت قصد تغییر سیاست مسکن مهر به مسکن اجتماعی را دارد باید از طریق مجلس، قانون را اصلاح کند.

مسکن مهر مبتنی بر اجرای قانون دائمی است و اگر اراده دولت بر روش دیگری است باید قانون را اصلاح کند یا مسکن مهر را ادامه دهد.

وی ادامه داد: به طور کلی در مسکن اجتماعی دولت می‌خواهد امکان زندگی خانواده را در مسکن به وجود بیاورد تا با بیشتر شدن خانوارها نیاز به مسکن وجود نداشته باشد یا کمتر باشد؛ تا پدر و مادرها هم بتوانند با فرزندان خود در یک مسکن زندگی کنند.

فرهنگی خاطر‌نشان کرد: اما جزییات بیشتر را باید از زبان آخوندی، وزیر راه‌و‌شهرسازی، بپرسید.

اگر کاستی‌ داشته باشد نمی‌پذیریم

از سوی دیگر عباس فلاحی باباجان، نماینده مردم اهر و‌‌‌  عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه اگر مسکن اجتماعی کاستی‌های مسکن مهر را داشته باشد نمایندگان مجلس آن را نمی‌پذیرند، گفت: در مسکن اجتماعی نیز همانند مسکن مهر زمین و تسهیلات بانکی از سوی دولت تامین می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که در جلسه نمایندگان مجلس با آخوندی آیا از جزییات مسکن اجتماعی رونمایی شد یا خیر افزود: در جلسه‌ای که میان نمایندگان کمیسیون عمران مجلس با وزیر راه‌و‌شهرسازی و معاونان آخوندی تشکیل شد، بحث جایگزینی مسکن مهر نیز مطرح شد.

وی ادامه داد: وزیر راه‌و‌شهرسازی در جلسه یادشده با نمایندگان مجلس در خصوص جزییات مسکن مهر و میزان پیشرفت آن، افزایش قیمت انشعاب آب و برق و افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن توضیحاتی ارایه کرد.

فلاحی باباجان خاطرنشان کرد: آخوندی در این جلسه برای اینکه تنشی در خصوص توقف مسکن مهر در بازار ایجاد نشود از نمایندگان درخواست کرد که خیلی روی این موضوع تاکید نشود یا روی طرح جدیدی که هنوز کار کارشناسی روی آن انجام نشده است علنی‌تر نشود تا تاثیر منفی بر بازار مسکن ایجاد نکند.

وی ادامه داد: در این جلسه که صورتجلسه هم شد، وزیر راه‌و‌شهرسازی عنوان کرد که حمایت خود را برای تکمیل واحدهای مسکن مهر ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: کلیات این موضوع را قبول داریم اما مقرر شد کمیسیون عمران علاوه بر اینکه جوانب‌، حاشیه و جزییات مسکن اجتماعی را بررسی می‌کند با آخوندی جلسه‌ای در این خصوص داشته باشد تا به تفاهمی برسد.

وی اضافه کرد: اگر این طرح مورد توافق نمایندگان مجلس و وزیر راه‌و‌شهرسازی قرار گیرد تا این طرح اجرایی شود تمام موارد بررسی می‌شود تا کاستی‌هایی که در مسکن مهر داشتیم در مسکن اجتماعی نداشته باشیم.

نماینده مردم اهر در پاسخ به این سوال که آیا در مسکن اجتماعی نیز همانند مسکن مهر قرار است ساخت واحدهای مسکونی در اطراف شهرها باشد، گفت: نه به هیچ‌وجه؛ نظر ما این است که این مشکلات را نداشته باشد.

وی ادامه داد: وزیر راه‌و‌شهرسازی مدعی است که مسکن مهر را قبل از دولت نهم در قالب طرح و نام دیگری مطرح کرده بود.

وی گفت: نظر ما این است که این طرح مسکن اجتماعی بهتر از مسکن مهر باشد و بحث کارشناسی و حمایت آن بیشتر باشد، اگر این موضوع اتفاق بیفتد نمایندگان مجلس روی آن به توافق می‌رسند و اگر کاستی‌هایی بیشتر از مسکن مهر داشته باشد، نمایندگان مجلس آن را نمی‌پذیرند.

چارچوب و مسیر مشخص نیست

از طرفی علیرضا خسروی، عضو کمیسیون عمران مجلس با نامشخص دانستن ابعاد طرح مسکن اجتماعی‌ گفت: اگر تغییر سیاست دولت در خصوص تامین مسکن باعث شود سالانه دو میلیون مسکن تولید شود، کاری درست و در غیر این صورت اشتباه است.

خسروی گفت: قانون تولید و عرضه مسکن قانون مشخصی است و دولت قبل هم به تبع آن به تولید «مسکن مهر» اقدام کرد و این‌طور نبود که بگوییم «مسکن مهر» ابتکار دولت احمدی‌نژاد بوده است.

وی افزود: دولت فعلی برای تامین مسکن قصد انجام طرح دیگری دارد که تفاوت‌هایی با مسکن مهر دارد به طوری که در جلسه مشترک بین دولت و کمیسیون عمران از سوی کمیسیون عمران تذکراتی به دولت مبنی بر اینکه باید در زمینه تامین مسکن در راستای قانون عمل کند، داده شد.

خسروی در پاسخ به این سوال که تفاوت بین طرح «مسکن مهر» و «مسکن اجتماعی» چیست، گفت: در مسکن اجتماعی دولت قصد دارد تا متقاضی مسکن سپرده‌ای را در بانک بگذارد و پس از گذشت مدتی و با کمک بانک در نهایت سپرده‌گذار صاحب خانه شود.

وی افزود: هنوز دولت برای طرح «مسکن اجتماعی» چارچوب و مسیر مشخصی ارایه نکرده و دارای ابهام است و حتی نتوانسته‌اند کمیسیون عمران را بابت این طرح راضی کنند.

واگذاری طرح به بخش‌خصوصی

در آخر محمد دامادی، عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: دولت بهتر است خود وارد ساخت‌و‌ساز مسکن نشود و طرح‌هایی همچون مسکن اجتماعی و... را به بخش‌های خصوصی کشور واگذار کند، امری که در مسکن مهر نیز اتفاق نیفتاد و مشکلاتی را برای این طرح ایجاد کرد.

وی با اشاره به اینکه وزارت راه‌و‌شهرسازی هنوز  جایگزینی جامع و کامل برای طرح مسکن مهر انتخاب نکرده است، گفت: وزارت راه‌و‌شهرسازی باید آثار مثبت و منفی طرح مسکن مهر را ارایه دهد و همچنین مشخص کند که به جای این طرح چه برنامه‌ای برای خانه‌دار کردن اقشار فاقد مسکن دارد.

نماینده مردم ساری افزود: وزیر راه‌و‌شهرسازی مسکن اجتماعی را جایگزینی برای طرح مسکن مهر می‌داند‌ اما مشخص نکرده که آیا این طرح نیز آثار تورمی در کشور ایجاد خواهد کرد یا خیر، یا به تولید کشور آسیب وارد می‌کند یا خیر، از این رو وزارت راه‌و‌شهرسازی باید تمام جوانب موجود را در نظر بگیرد.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی تنها نام مسکن مهر تبدیل به مسکن اجتماعی شده و هنوز مشخص نیست منظور از مسکن اجتماعی چه نوع ساخت‌و‌سازی در کشور است و چه افرادی می‌توانند از این نوع مسکن استفاده کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • میترا1 ۰۰:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
    0 0
    این‌طور نبود که بگوییم «مسکن مهر» ابتکار دولت احمدی‌نژاد بوده است. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! بقول فامیل دور من دیگه حرفی ندارم !!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس