کد خبر 266707
تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۹

هنوز یک هفته از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای ۱+۵ و از جمله آمریکا نگذشته ‌که مقامات کاخ سفید، ‌رسما از ایران درخواست کمک کرده‌اند تا یکی از طولانی‌ترین پرونده‌های خود را با کمک ایران حل کنند.

به گزارش مشرق به نقل از تابناک، هنوز یک هفته از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای ۱+۵ و از جمله آمریکا نگذشته ‌که مقامات کاخ سفید، ‌رسما از ایران درخواست کمک کرده‌اند تا یکی از طولانی‌ترین پرونده‌های خود را با کمک ایران حل کنند.

کاخ سفید رسما از ایران درخواست کمک کرده ‌تا بتوانند یکی از مأموران سابق «اف‌بی‌آی» را که نزدیک شش سال پیش گم شده است، پیدا کنند؛ «روبرت لوینسون» از مأموران سابق اف‌بی‌ای در سال ۲۰۰۷ در جزیره کیش در ایران ناپدید شده است.

بر پایه بیانیه رسمی کاخ سفید که در ‌بیست و ششم نوامبر صادر شده، آمده است، ما با احترام از مقامات ایرانی می‌خواهیم ‌برای حفظ امنیت و سلامتی آقای لوینسون به ما کمک کنند تا وی به کشورش برگردد. در بیانیه کاخ سفید آمده است که لوینسون از جمله آمریکایی‌هایی است که زمان زیادی است دستگیر شده و خبری از او نیست. ایران بار‌ها اعلام کرده ‌که اطلاعاتی از سرنوشت آقای لوینسون در دست ندارد.
 
رابرت لوینسون و یا آن طور که خانواده‌ و دوستان می‌خوانندش «باب»، کار‌شناس بازنشسته فعالیت‌های مافیا در بخش مبارزه با جرایم سازمان یافته پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) است که در اسفند ۱۳۸۵ در جزیره کیش ناپدید شد. باب که از سال ۱۹۹۸ میلادی باز‌نشسته شده پس از ‌بازنشستگی به عنوان کار‌شناس مافیای روسیه و ایتالیا و همچنین باندهای زیرزمینی اقتصادی، فعالیت آزاد خود را در قالب کارآگاه خصوصی برای کمپانی‌های خصوصی در آمریکا و اروپا فعالیت آغاز کرده است.

در خلال این شغل، باب پرونده‌ای ‌با موضوعیت تجارت قاچاق سیگار ـ به ظاهر ـ از دفتر نمایندگی کمپانی گروه آلتریا در دوبی دریافت می‌دارد که بر سر همین پرونده، وی اواسط اسفند‌‌ ۱۳۸۵ برای تحقیق بر سر قاچاق ‌سیگار به ایران و پاکستان وارد جزیره کیش شده و چندی بعد نیز ناپدید می‌شود؛ سفر به جزیره کیش حتی برای شهروندان آمریکایی نیازی به گرفتن روادید از کنسولگری ایران ندارد.

در‌‌ همان زمان، غلامحسین محسنی اژه‌ای، وزیر وقت اطلاعات ایران اعلام کرد، ایران از سرنوشت مأمور سابق اف‌بی‌آی سرنخی ‌‌ندارد. غلامحسین الهام هم که در آن زمان سخنگوی دولت ایران بود، گزارش‌ها در مورد دستگیری رابرت لوینسون از سوی دولت ایران را تکذیب کرد و گفت، مقامات ایرانی همچنان به دنبال یافتن سرنخ‌ها و اطلاعاتی درباره این شهروند آمریکایی هستند.

سرانجام در اردیبهشت ماه ‌۱۳۸۶ چند مقام ایرانی از جمله وزیر اطلاعات و فرمانده نیروی انتظامی با اذعان و تأیید اینکه رابرت لوینسون در اسفند ۱۳۸۵ وارد خاک ایران شده است اعلام کردند، هیچ اطلاعی از سرنوشت وی در دست‌ نداریم.

پس از این موضعگیری بود که همسر وی، کریستین لوینسون، همراه با پسرش در دسامبر ۲۰۰۷ (دی ماه ۱۳۸۶) برای کسب اطلاع از سرنوشت لوینسون به ایران آمدند و در طول اقامت خود با مقام‌های وزارت امور خارجه ایران دیدار ‌و به جزیره کیش نیز سفر کردند؛ اما در آخرین روز اقامتشان در ایران به خبرنگاران گفت: «ما به ایران آمدیم تا تلاش کنیم باب را پیدا کنیم و به خانه برگردانیم. سفر ما تقریبا به پایان رسیده، ولی معجزه‌ای که به آن دل بسته بودیم اتفاق نیفتاد‌».

اکنون پس از گذشت این سال‌ها، بار دیگر دولت آمریکا دستش را به سوی ایران دراز کرده ‌و از ایران کمک می‌خواهد؛ آیا ایران خواهد توانست در پیدا کردن این شهروند آمریکایی به دولت این کشور کمک کند؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • مهدی ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    0 0
    چرا ما نیز در برابر درخواست آنها مقابله به مثل نمیکنیم تا آنها هم از دیپلمات های ربوده شده ایرانی در بیروت که چندین سال است از آنها بیخبریم برای ما اطلاعاتی بدهند؛ نکند که بنا به خط مشی رئیس جمهور عزیز باید تامل از ما باشدو زیاده روی از آنها!؟
  • ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    ایران اگر ادعا می کنه که دنبال صلح و کمک هست باید در عمل ثابت کنه.........

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس