پس از نهایی شدن توافق ژنو، تعدادی از سناتورهای دموکرات و جمهوری‌خواه کنگره آمریکا با زیرسؤال بردن توافق ژنو، خواستار تشدید تحریم‌ها بر ضد ایران شده‌اند.

گروه‌ بین‌الملل مشرق – شبکه خبری فاکس‌نیوز نزدیک به جمهوری‌خواهان آمریکا، از تردید سناتورهای تندروی کنگره نسبت به توافق هسته‌ای و احتمال فشار برای تحریم بیشتر ایران خبر داده است.

براساس این گزارش، سناتورهای هر دو جناح جمهوی‌خواه و دموکرات کنگره آمریکا پس از توافق هسته‌ای خود با ابراز تردید نسبت به مؤثر بودن این توافق در توقف برنامه هسته‌ای ایران، خواهان تحریم‌های بیشتر بر ضد ایران شده‌اند.

این گروه از سناتورها اعلام کرده‌اند، ایرانِ با قابلیت تولید سلاح هسته‌ای بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا و متحدانش است و ما متعهد به توقف این برنامه هستیم. این گروه از سناتورهای جمهوری‌خواه و دموکرات گفته‌اند: ما تلاش می‌کنیم تا نظراتمان را به هم نزدیک کنیم و در هفته‌های آینده طرحی مشترک برای وضع تحریم‌های جدید بر ضد ایران را تصویب کنیم.

این گروه 15 نفره متشکل از سناتورهای هر دو حزب از جمله سناتورهای دموکرات «بن کاردین از مریلند» و «باب منندز از نیوجرسی» و سناتورهای دموکرات «باب کروکر و جان کورنین» است.

سناتور «بن کاردین» و «باب کروکر»

باب کروکر سناتور بلندپایه جمهوری‌خواه عضو کمیته روابط خارجی سنا به این شبکه آمریکایی گفته است: ایران پس از توافق هسته‌ای با آمریکا و پنج کشور دیگر «جشن» گرفته است چرا که قدرت‌های جهانی به این کشور اجازه داده‌اند برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را ادامه دهد و با این حال، میلیاردها دلار از تحریم‌ها بر ضد این کشور را نیز رفع کرده‌اند.

کروکر افزود: بزرگترین نگرانی‌ ما این است که دولت اوباما براساس مفاد این توافق حرکت نکند – از جمله بازرسی‌های روزانه از تأسیسات هسته‌ای این کشور برای اطمینان از عدم حرکت دوباره این کشور به سمت غنی‌سازی بالا و احتمال رسیدن به نقطه «آستانه هسته‌ای».

کروکر تأکید کرد که نمی‌خواهد این توافق موقت به «قانون» تبدیل شود اظهار داشت که کنگره آماده است تا تهدید‌های بیشتری را بر ضد ایران وضع کند.

«باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنا از جمله سرسخت ترین موافقان دموکرات تشدید تحریم‌ها بر ضد ایران است و معتقد است: «دستیابی به این توافق موقت تنها آغاز راه و دستاورد سیاست وضع تحریم‌هاست. این توافق به اندازه کافی برنامه هسته‌ای ایران را به اندازه مشوق‌هایی که این کشور دریافت کرده‌ است، متوقف نمی‌کند.»

اما سناتور دایان فین‌اشتاین رئیس کمیته اطلاعات سنا می‌گوید: «من از این توافق حمایت می‌کنم. این توافق گامی به سوی حل بزرگترین چالش امنیتی در جهان است. اما براساس استانداردها، این توافق گامی بزرگ رو به جلو است و نباید با وضع تحریم‌های جدید آن را خراب کرد.»

پایگاه شبکه خبری راشاتودی نیز در گزارشی دیگر در همین زمینه، احتمال کارشکنی جمهوری‌خواهان در توافق هسته‌ای ایران و 1+5 را بررسی کرده است.

تحلیل‌گر راشاتودی می‌نویسد: با وجود توافق تاریخی ایران و قدرت‌های جهانی، برخی از تحلیل‌گران سیاسی هشدار می‌دهند که هنوز برای بازسازی اعتمادها، کار زیادی در پیش است.

ثریا سپه‌پور کارشناس روابط ایران و آمریکا هشدار داده است که آمریکا را تنها رئیس جمهور و دولت اداره نمی‌کنند و ارکان قدرت دیگری نیز در این کشور وجود دارد که ممکن است این پروسه دیپلماتیک را از مسیر منحرف کنند.

به گفته وی، لابی‌ها و اعضای کنگره، بویژه با توجه به روی کار بودن اوباما، قدرت و نفوذ بیشتری از رئیس‌جمهور اوباما دارند. بنابراین اینکه فکر کنیم با این توافق اولیه همه چیز تغییر خواهد کرد، بسیار خوشبینانه فکر کرده‌ایم. 34 سال طول کشیده است تا از ایران یک هیولا ساخته شود و این با یک توافق و یک شب حل نخواهد شد. لابی‌ها، رسانه‌ها و اندیشکده‌ها هنوز با دولت همراه نشده‌اند.

تحلیل‌گر راشاتودی در ادامه می‌نویسد: جناح راست کنگره آمریکا که دنباله‌رو مواضع نتانیاهو هستند، متشکل از سناتورهای دموکرات و جمهوری‌خواه در روزهای آینده بازهم بر مواضع خود – برای تحریم بیشتر ایران - پافشاری خواهند کرد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    0 0
    اجب!!!!!
  • ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    0 0
    تقسیم بندی جامعه سیاستمداان امریکا به افراطی و غیر افراطی ممنوع سیاستمدار آمریکایی آمریکائیه
  • ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    0 0
    پیشنهاد میکنم خیلی امیدوار نباشید چون دیگه هیچ تحریمی بر علیه ایران تصویب نمیشه. این سخنان سناتورهای آمریکایی فقط ماهیت تبلیغاتی داره و سعی دارند ایران را از نقض بندهای توافق نامه باز دارند. درسته که سناتورهای جمهوری خواه و برخی از دمکرات ها خواهان افزایش تحریم ها هستند اما لازمه بدونید که باراک اوباما علاوه بر رئیس جمهور فرمانده کل قوای ایالات متحده نیز هست و هیچیک از سناتورها دوست ندارند با اوباما در بیفتند.
  • ایرانی ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    عجب..!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس