به گزارش مشرق به نقل از فارس، علی غلامی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مناظره با صادق زیباکلام عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در موضوع «رابطه با آمریکا» حضور یافت.
وی در ابتدای سخنان خود خطاب به زیباکلام گفت: شما بعد از آنکه دانشجویان پیرو خط امام سفارت آمریکا را تسخیر کردند چه نامهای نوشتید؟
زیباکلام در پاسخ گفت: در کیهان نوشتم چرا بعد از شاه نوبت آمریکاست؟ و در آن زمان به جز مهدی بازرگان تسخیر سفارت را محکوم نکرد.
غلامی گفت: ما از کجا مطمئن باشیم که شما 10 سال دیگر نگویید که در سال 92 هم اشتباه کردم؟ در سال 58 شما از جهت نظری به این نتیجه نرسیده بودید که کار درستی کردهاید یا نه حال بعد از 30 سال اینطور ابراز پشیمانی میکنیم.
غلامی ادامه داد: هیچ دلیلی وجود ندارد از اینکه دانشجویان در جو عقاید مارکسیستها قرار گرفته بودند و بعد اقدام به تسخیر سفارت کردند.
این استاد دانشگاه در ادامه پیرامون اولین اعلامیه دانشجویان مسلمان پیرو خط امام پس از تسخیر سفارت گفت: تبری از کمونیست در این اعلامیه کاملا نمایان است و در حقیقت دانشجویان میخواستند بیان کنند که سلطه غرب و شرق را نمیخواهند و بنده نیز عرض میکنم که از قبل از انقلاب تا به امروز آمریکا جز دشمنی اقدام دیگری علیه ما نکرده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق در ادامه سخنان خود خطاب به زیباکلام گفت: رابطه شاه با آمریکا چگونه بود؟
زیباکلام بیان داشت: رادیکالهای آمریکا معتقد بودند که شاه باید در مقابل معترضین محکم بایستد و عدهای دیگر خلاف این نظر را داشتند و دولت آمریکا نیز متحیر بین این دو نظر بود.
غلامی افزود: در بیان ظلمهای آمریکا نسبت به ایران باید بگویم که نه دروغی و نه تحریفی صورت نگرفته است. آقای زیباکلام شما معتقدید که دشمنی آمریکا با ایران پس از تسخیر سفارت آمریکا شروع شد در حالیکه تاریخ نشان میدهد دشمنی آمریکا از کودتای 28 مرداد تا امروز ادامه داشته. کارتر قبل از انقلاب به امام خمینی پیام داد که اگر امام از بختیار حمایت نکند آمریکا در ایران خون به پا میکند.
علی غلامی در ادامه تاکید کرد: فایده آمریکا ستیزی در این 35 سال این بود که کشور ما به جهت سیاسی به یک آرامشی رسید و مانند ترکیه نشد که سفیر آمریکا رسما علیه اردوغان توطئه بکند در حقیقت امنیت سیاسی با آمریکاستیزی محقق شد.
«کارتر یک دموکرات بود که تا آخر به دنبال کودتا در ایران بود و حرف عجیبی است که ما نسبت به دموکراتها خوشبین باشیم».
غلامی در ادامه تاکید کرد: آمریکاییها فقط یک زبان را متوجه میشوند و آن اینکه بفهمند طرف مقابل ضعف ندارد همانطور که چینیها در مقابل آمریکا ایستادند و وقتی باید با آمریکا مذاکره کنیم که برای آزادی مقدار کمی از پولهای کشورمان از آمریکا درخواست نکنیم.
این استاد دانشگاه امام صادق در ادامه سخنان خود گفت: مذاکرات الجزایر در زمان ریاست جمهوری ریگان در آمریکا اتفاق افتاد در حالیکه وی ادعا میکرد من اصلا با ایران مذاکره نخواهم کرد و اشکال مذاکرات الجزایر این بود که ما کار را به دست کاردان نسپردیم و نماینده ایران بهزاد نبوی بود.
وی در ادامه تصریح کرد: آقای زیباکلام طوری از آمریکاییها سخن میگوید که انگار آنان اگر سرشان برود قولشان نمیرود. ای کاش وی یک دهم که اوباما را دوست دارد ما را دوست میداشت.
غلامی تاکید کرد: اگر آمریکاستیزی باعث شده ما منافعمان را از دست دهیم مگر الان در بحث روسیه و اوکراین آمریکا وسط میدان نیامده است؟ همین منش را نیز در رابطه با گاز و نفت ایران در پیش گرفت.
وی پیرامون تعامل دولت اصلاحات با آمریکا نیز گفت: در دوران اصلاحات آقای خاتمی آبراهام لینکلن را شهید خواند اما همانطور که همه میدانند آمریکا با پررویی تمام ایران را محور شرارت دانست.
این مدرس دانشگاه افزود: در دو سال اصلاحات که مسئله هستهایمان داوطلبانه تعلیق شد و از منظر آقای زیباکلام آمریکاستیزی نکردیم آمریکاییها چندین تحریم و قطعنامه علیه ما صادر کردند.
غلامی با تاکید بر اینکه حفظ منافع ملی لازم است گفت: وقتی دولت موقت در 18 اسفند 57 اعلام کرد هیئت دولت میخواهد آب و گاز مجانی به خانوادههای مستضعف بدهد امام فرمودند چنین کاری خوب است اما ما باید بدانیم که ما برای شکم انقلاب نکردیم. پس ما نتیجه میگیریم که منافع ملی ما در چه دایرهای میچرخد.
این استاد دانشگاه امام صادق در ادامه سخنان خود خطاب به زیباکلام گفت: شما برای اینکه ما با آمریکا رابطه برقرار کنیم و کشورمان گلستان شود چه برنامهای دارید؟
زیباکلام گفت: نه من و نه هیچ اصلاحطلبی که مخالف اصولگرایان است معتقد نیستیم که رابطه با آمریکا باعث بهبود در شرایط اقتصادی میشود.
غلامی در سئوال عنوان کرد: ما چه کنیم که آمریکاستیز نباشیم؟
زیباکلام گفت: همانطور که با روسیه رابطه داریم با آمریکا نیز رابطه عادی داشته باشیم و محکم از منافعمان نیز مراقبت کنیم.
غلامی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی کشور ما در حوزه کار و بهرهوری، الگوی مصرف و خرید کالاهای خارجی است و اگر این مشکلات برطرف شود قطعا مشکلات اقتصادی کشور ما نیز برطرف خواهد شد.
وی افزود: آمریکاییها خودشان را بالاتر از بقیه کشورها میبینند و این روحیه است که تعامل ما را با آنان با مشکل مواجه میکند. در حقیقت کار آمریکاییها خیانت است.
علی غلامی در ادامه سخنان خود با انتقاد از هاشمی رفسنجانی پیرامون بیان خاطرات وی از امام (ره) گفت: موسسه نشر و آثار امام (ره) که در قبال بسیاری از سخنان افراد در قبال امام سکوت میکرد که این سکوت و این ظلم در تاریخ خواهد ماند اما در قضیه خاطره آیتالله هاشمی از امام درباره رابطه با آمریکا موضع گرفت.
این استاد دانشگاه افزود: ما میگوییم هاشمی آنچه را که میخواهد مطرح کند از امام خرج نکند بلکه از خودش بگوید.
علی غلامی در پایان سخنان خود پیرامون مذاکرات هستهای نیز گفت: اگرچه روند مذاکرات هستهای را نمیپذیریم اما به خاطر فرمایشات مقام معظم رهبری از تیم مذاکرهکننده حمایت میکنیم. اگر امام (ره) الان حاضر شدهاند همان موضع مقام معظم رهبری را میگرفتند چرا که آمریکای 30 سال گذشته نسبت به امروز هیچ تغییری نکرده است.