به گزارش مشرق، با وجود طرحها و برنامههای ضد چاقی، اپیدمی چاقی همچنان در حال گسترش است. چاقی با فقدان فعالیت بدنی و عادات بد غذایی ایجاد میشود. تحقیق جدید عادات غذایی و چاقی را با سرعت غذا خوردن در افراد بررسی میکند.
محققان بخش حرکت شناسی دانشگاه تگزاس از دو گروه برای بررسی سرعت غذا خوردن و چاقی استفاده کردند؛ گروه اول با وزن طبیعی و گروه دوم افراد با اضافه وزن یا چاق بودند. از هر دو گروه خواسته شد اولین وعده غذایی را به آرامی و با در نظر گرفتن قطعات کوچک و توقف قبل از خوردن مواد غذایی قاشق بعدی باشد. در دومین وعده غذایی از شرکت کنندگان خواسته شد با محدودیت زمانی، جویدن سریع و لقمههای بزرگ و بدون توقف غذا میل کنند.
دکتر مینا شاه، محقق این پژوهش و استاد بخش حرکت شناسی دانشگاه تگزاس اظهار کرد: کاهش سرعت در هنگام غذا خوردن منجر به کاهش قابل توجه مصرف انرژی در افراد با وزن طبیعی میشود.
محققان دریافتند: در افراد با وزن طبیعی در زمان آهسته غذا خوردن 88 کالری کمتر و در افراد دارای اضافه وزن 58 کالری کمتر مصرف میشود و همچنین میزان گرسنگی در هر دو گروه کمتر میشود و آب بیشتری مصرف میکنند.
وی در ادامه افزود: مصرف آب در زمان آهسته خوردن غذا در افراد با وزن طبیعی 27 درصد و در افراد دارای اضافه وزن 33 درصد افزایش مییابد و این مصرف بیشتر آب موجب نفخ شکم میشود که بر مصرف غذا تاثیر دارد.
نتایج این تحقیق در نشریه آکادمی تغذیه و رژیمهای غذایی منتشر شده است.
نتایج یک تحقیق جدید نشان داد: افرادی که با سرعت غذا میخورند، ممکن است به سیگنالهای حسی و روند غذایی آسیب برسانند که منجر به بینظمی در دریافت انرژی و سوخت غذایی و در نتیجه چاقی شود.
منبع: ایسنا