مشرق: بخش عمده ای از گزارش امروز اخبار ایران در رسانه های صهیونیستی را خبرها و گزارشهای مرتبط با ادعای صهیونیست ها در خصوص توقیف کشتی حامل سلاح های ایرانی به مقصد غزه به خود اختصاص داده بود. در میان گزارش ها اشاره دبکا فایل به دلایل ساختگی بودن همکاری آمریکا و اسرائیل در این عملیات جالب توجه بود.
هاآرتص/عالم ایرانی: آلبرت انیشتین مسلمان شیعه بود
رادیو اسرائیل روز شنبه گزارش داد: "آیتالله مهدوی کنی" رئیس مجلس خبرگان جمهوری اسلامی ایران مدعی شده که آلبرت انیشتین دانشمند بزرگ قرن بیستم که تئوری نسبیت را مطرح کرد، مسلمان و شیعه بوده است. وی میگوید مدارکی وجود دارد که اثبات میکند این دانشمند یهودی اسلام شیعی را پذیرفته و از پیروان وفادار جعفر صادق از امامان شیعه در قرن هشتم بوده است.
طی ویدیویی که در رسانههای اجتماعی پخش شده، مهدوی کنی از قول انیشتین میگوید وی زمانی که درباره معراج حضرت محمد شنید "که سریعتر از سرعت نور اتفاق افتاده است" متوجه شد که "این همان جنبش نسبیتی بود که انیشتین فهمیده بود. " مهدوی کنی همچنین افزود: "انیشتن گفت: وقتی درباره حضرت محمد و اهل بیت شنیدم، فهمیدم که آنها این چیزها را بسیار زودتر از ما فهمیده بودهاند."
در سال 2012 هم گزارشهایی مبنی بر گرایش انیشتین به اسلام پخش شده بود. در آن زمان نوه آیتالله حسین بروجردی مدعی شده بود که این دانشمند "با این عالم در ارتباط بوده و اعتراف کرده بود که اسلام علمیترین و عادلانهترین دین در دنیاست."
دبکافایل/رئیس اطلاعات اسرائیل: سپاه پاسداران کنترل کشتی حامل موشکها را به عهده داشت
سرتیپ "آویو کوخاوی" رئیس اطلاعات ارتش اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد سپاه پاسداران ایران مسئول محموله موشکی بوده که کماندوهای اسرائیلی در دریای سرخ توقیف کردند. وی همچنین گفت انتظار ندارد سپاه پاسداران از این اقدام ارتش اسرائیل انتقامجویی کند، بلکه انتظار میرود از شکست این عملیات به دقت برنامهریزی شده درس بگیرد.
تایمز اسرائیل/بحث شدید در اتحادیه آکسفورد درباره ایران
"اتحادیه آکسفورد" یکی از مهمترین تریبونهای جهان برای بحث درباره مسائل مختلف است. این روزها یکی از بحثهای فوقالعاده مهم و جنجالی این اتحادیه درباره ایران است. موضوع بحث هم چنین عنوان میشود: "این انجمن معتقد است ایران گرگی در لباس گوسفند است."
در یکی از جلسات این بحث، طرفهای موافق ایران از این قرار بودند: سخنگویی که مترجم آقای احمدینژاد بوده است. و"شلومو ساند" تاریخنگار مشهور اسرائیلی و عضو دانشگاه تلآویو که کتاب پرفروش "اختراع ملت یهودی، و من چگونه دیگر یهودی نیستم" را نوشته و معتقد است: اسرائیل "به یک ملت تجاوز کرد. و نه تنها یک ملت، ما در ساختن دولت اسرائیلی این جامعه را نابود کردیم."
طرف موافق اسرائیل نیز"شمولی بوتیک"یک خاخام آمریکایی از نژاد یهودی ایرانی، حامی شدید اسرائیل و منقد سیاست آمریکا در قبال تلآویو بود که سابقه زیادی در شرکت و پیروزی در بحثهای این چنینی در جامعه آکسفورد داشت. این خاخام یهودی مینویسد: دانشجویان آکسفورد به من گفته بودند که احتمال پیروزیم در مقابل موافقان ایران تقریباً صفر است. اما من گفتم هر چه میشود بشود. مخالفت با ایران بیش از اینها مهم است. این کشور بسیار خطرناک است. چه ببرم و چه ببازم، صدایم را در یکی از مؤثرترین تریبونهای دنیا میشنوند.
وی تصریح میکند: اگرچه همانطور که پیشبینی میشد در این بحث شکست خوردیم، اما دلایلی که آوردیم بسیار قویتر بود. ضمن اینکه من تمام تلاش خودم را در این بحث انجام دادم. وقتی مثل همیشه این بحث مطرح شد که چرا به جای تمرکز بر ایران، به جنایتهای رژیم صهیونیستی نمیپردازیم، من وارد بحث شدم. گفتم تنها فردی که اخلاق را فراموش کرده باشد میتواند اسرائیل را با رژیمی مقایسه کند که بودجه بمبهای حزبالله و حماس را تأمین میکند که بر سر اتوبوسها و مهدکودکها فرود میآیند.
بوتیک همچنین میگوید: هفتاد سال پیش هم بریتانیا با تردید به هیتلر نگاه میکرد، در حالی که او قوانین نژادپرستانه"نورمبرگ"را علیه یهودیان تصویب و یهودیان را محاکمه کرد. اکنون هم با رژیم نسلکش دیگری مواجه هستیم. میتوانیم وحشیگریهای این رژیم را نادیده بگیریم، یا میتوانیم برخیزیم و به آنها اجازه ندهیم سلاحهای کشتار جمعی را بسازند و وحشیگری خود را به تمام دنیا تحمیل کنند.
بوتیک در انتها هم عنوان میکند: من آنقدر سادهلوح نیستم که بگویم ما همه منتقدین اسرائیل را ساکت کردهایم و یا تصور کنم این منتقدان از این پس ناسزاهای خود را به جای ملت بیگناه یهود، به حکومت فاسد ایران نسبت میدهند. اما میدانم که امروزه پیروزی در دانشگاههای اروپایی به معنای پیروزی در همه بحثها نیست، اما ایستادن، دفاع از اصول، شنیده شدن و دادن غرور به دانشجویان یهودی خود پیروزی بزرگی است.
دبکافایل/توقیف کشتی حامل موشکهای ایرانی دومین ضربه اسرائیل به سرلشکر سلیمانی بود
توقیف کشتی Klos Cحامل موشکهای ایرانی دومین ضربه طی ده روز بود که ارتش اسرائیل به قاسم سلیمانی رئیس نیروهای قدس، شاخه جاسوسی-تروریستی سپاه پاسداران، وارد کرده است. اولین ضربه حمله هوایی اسرائیل در تاریخ 24 فوریه علیه محمولههای تسلیحاتی و موشکی حزبالله در مرز لبنان و سوریه بود.
سرتیپ"آویو کوخاوی"رئیس اطلاعات ارتش اسرائیل در اینباره میگوید: "ما میدانیم چه کسی پشت این عملیات بوده و چه کسی از ابتدا تا انتهای آن را کنترل میکرده است: سپاه پاسداران و نیروی قدس." عوامل زیر دست سلیمانی به شدت در جبهه جنگ سوریه و سازمان حزبالله در لبنان نفوذ دارند.
دبکافایل گزارش میدهد: اسرائیل در ماجرای این هفته فرصت پیدا کرد تا دورویی ایران و همچنین بازوی مخفی این کشور را با رویداد بسیار چشمگیری افشا کند که به خوبی در آمریکا و صحنه جهانی بازتاب داشت.
سرلشکر سلیمانی مدتهاست مورد مطالعه رؤسای ارتش و آژانسهای امنیتی اسرائیل است. متخصصین اطلاعاتی اسرائیل نتیجه گرفته اند که رئیس نیروهای قدس در کوتاهمدت فرصت انتقام گرفتن از اسرائیل را نخواهد داشت.
با این وجود، منابع امنیتی دبکافایل نظر متفاوتی دارند: سرلشکر سلیمانی مشهور است به اینکه در عملیاتهای مخفی، طراحی هوشیار و محتاط است. وی تنها چند روز پس از حمله هوایی اسرائیل به مرزهای لبنان و سوریه توانست حملههای بیسر و صدا اما مهمی را علیه اسرائیل پیاده کند: شلیک چندین راکت و اقدام به بمبگذاری در حصار مرزی اسرائیل که هر دو از طرف سوریه انجام شد، هرچند حزبالله مسئول آنها شناخته شد. منابع دبکافایل این احتمال را نیز رد میکنند که موفقیت ارتش اسرائیل در توقیف کشتی حامل چند ده موشک ام-302 ساخت سوریه جان چهار میلیون اسرائیلی را از حمله نجات داده باشد.
دو سؤال بسیار مهم درباره پرونده توقیف کشتی حامل موشکهای ایرانی وجود دارد که نشان میدهد قضیه با آنچه به نظر میرسد تفاوت دارد. اولاً برای توقیف کشتی کوچکی با 17 نفر دریانورد غیر مسلح نیازی به اعزام آن همه کماندوی نیروی دریایی نداشت، به ویژه که این کشتی توسط نیروهای دریایی ایران هم اسکورت نمیشده است. و حتی هیچ نشانی از تلاش نیروهای دریایی ایران در بندر سودان برای نجات این کشتی وجود ندارد.
دوماً عجیب است که نه موشه یعلون وزیر دفاع و نه هیچ یک از فرماندهان نظامی اسرائیل تشکری از واشینگتن و همکاریاش در این عملیات نکردند. حتی پس از آنکه"جی کارنی"سخنگوی کاخ سفید خبر داد که ارتش و اطلاعات آمریکا با اسرائیل برای ردیابی کشتی حامل موشکها همکاری کرده و حتی دستور داشتهاند در صورت لزوم وارد عمل شوند. آیا این نشان میدهد که همکاری آمریکا بینتیجه بوده و یا حتی پس از عملیات ماجرای همکاری را ساختهاند؟
هاآرتص/ نتانیاهو: هیچ اسرائیلی را تحت عنوان قرارداد صلح بیدفاع نمیگذارم
نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل درباره توقیف کشتی حامل موشکهای ایرانی گفت اعلام این پیروزی برای آن زمانبندی شده بود که آمریکا را تحت تأثیر قرار دهیم. وی عنوان کرد: "من دستور عملیات را قبلاً داده بودم. ما زمانمان را با ایران تنظیم نمیکنیم. ملزومات عملیات مهمتر از هر چیزی است. دستور داده بودم سکوت کامل برقرار باشد تا زمانی که کشتی را توقیف کنیم. و از آن لحظه که کشتی را توقیف کردیم، بلافاصله حقیقت را بگوییم. چون بر سر حقیقت دعوا است."
نتانیاهو در پاسخ به اینکه کشتی حامل موشکها درباره اهداف هستهای تهران چه چیز را ثابت میکند، تصریح کرد: "چهره واقعی ایران" را نشان میدهد. وی افزود: "ایرانیهای چه میگویند؟ روحانی و ظریف را می فرستند تا به آرامی لبخند بزنند و به زبان انگلیسی خوب، حداقل بهتر از قبل، بگویند: ما دنیای جدیدی هستیم. و از این طرف میبینیم ایران همه قوانین بینالمللی را نقض میکنند."
یدیعوت آحارانوت/ سربازان ارتش اسرائیل پیش از توقیف کشتی موشکهای ایرانی روز تعطیل"شبات"را جشن میگیرند
ارتش اسرائیل فیلمی را منتشر کرده که در آن سربازان اسرائیلی چند روز قبل از توقیف کشتیKlos Cترانههای روز"شبات"را دور میز شام میخوانند. شبات روز تعطیل یهودیان است که آیینهای خاصی دارد. یگان سخنگوی ارتش اسرائیل فیلمهای زیادی را از عملیات بزرگ در آبهای آزاد علیه کشتی حامل سلاحهای ایران منتشر کرده است. اما یکی از این فیلمها با بقیه تفاوت دارد.
این فیلم که جمعه دو هفته قبل گرفته شده، سربازان اسرائیلی را در حالی نشان میدهد که در طول مأموریت شجاعانهشان دور میز شام ایستادهاند و ترانههای روز شبات را میخوانند. این سربازان چند روز بعد در عملیاتی موفقیتآمیز توانستند کشتیKlos Cرا که حامل موشکهای ساخت سوریه بود در دریای سرخ توقیف کنند.
تایمز اسرائیل/ تهران: مذاکرات هستهای "مفید" است اما مذاکرات بیشتری لازم است
"حمید بعیدینژاد" سرپرست تیم مذاکرهکننده ایران، به وبسایت صدا وسیمای ایران گفت: مذاکرات هستهای بین متخصصین این کشور و قدرتهای جهان که روز جمعه به پایان رسید، مفید بود اما مذاکرات بیشتر قبل از رسیدن به توافق دائم لازم است. وی عنوان کرد: "خوشبختانه موضوعات بسیاری را درباره مسئله هستهای بررسی کردیم، اما تنها آغاز کار بود و جلسات بیشتری نیاز است."
اسرائیل و کشورهای غربی مدتهاست که مشکوک هستند ایران در کنار برنامه هستهای مدنی خود به دنبال رسیدن به ظرفیت سلاحهای هستهای نیز هست. این در حالی است که تهران این اتهامها را رد میکند. به عنوان مثال، رآکتور نیمهساخته اراک موضوع نگرانی غربیهاست چرا که تهران اگر یک تأسیسات بازفراوری بسازد، روی کاغذ میتواند از سوخت استفاده شده این رآکتور پلوتونیومی تهیه کند که برای ساخت سلاح کاربرد دارد.
تایمز اسرائیل/ "هیگل" وزیر دفاع آمریکا به خاطر توقیف کشتی سلاحهای ایرانی به اسرائیل تبریک گفت
پنتاگون روز جمعه اعلام کرد "چاک هیگل" وزیر دفاع آمریکا به خاطر توقیف کشتی حامل سلاحهای ایران به مقامات اسرائیل تبریک گفته است. "جان کربی" سخنگوی پنتاگون میگوید: هیگل همچنین تأکید کرد که آمریکا متعهد است از حضور ایران در فعالیتهایی جلوگیری کند که باعث بیثباتی منطقه میشود "حتی در زمانی که به تلاشهایمان ادامه میدهیم تا نگرانیهای خود درباره برنامه هستهای ایران را از راه دیپلماسی حل و فصل کنیم."
کربی همچنین عنوان کرد: "هیگل به وضوح اعلام کرد که اقدامات غیرقانونی ایران برای جامعه بینالملل غیرقابل قبول و کاملاً متناقض با تعهدات ایران به شورای امنیت سازمان ملل است." وی با اشاره به اینکه اسرائیل و آمریکا قبل از عملیات ارتش اسرائیل در زمینههای اطلاعاتی همکاری کرده بودند، ادامه داد: اینگونه همکاریها در آینده هم ادامه خواهد داشت. "وزیر دفاع و نخستوزیر اسرائیل متعهد شدند تا این مشاوره نزدیک را در بازدید نهایی اسرائیل از کشتی هم ادامه دهند. هر دو مقام بر روابط نزدیک دفاعی بین آمریکا و اسرائیل تأکید کردند."
تایمز اسرائیل/ رئیسجمهور ایران سرکوب رسانهها توسط محافظهکاران را محکوم کرد
رئیسجمهور میانهروی ایران از مقامات محافظهکار کشور به خاطر صدور دستور تعطیلی روزنامههای اصلاحطلب به شدت انتقاد کرد. مقامات قضایی در ماههای اخیر دستور تعطیلی دو روزنامه اصلاحگرای "آسمان" و "بهار" را به اتهام زیر سؤال بردن اصول اسلامی صادر کردهاند.
حسن روحانی رئیسجمهور ایران روز شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت اشتباه است که روزنامهای را به خاطر اولین اشتباهش و به خاطر این که اظهارات یک نویسنده را درست نمیدانیم، تعطیل کنیم. وی عنوان کرد: "تعطیل کردن یک روزنامه باید آخرین راهحل باشد، نه اولین. اگر یک نفر خلاف قانون همل کرد، باید با خود او یا مدیر مسئول روزنامه برخورد کنیم."
روحانی در ادامه نیز تصریح کرد که مخالفانش آزاد هستند به او حمله کنند. این در حالی است که رسانههای محافظهکار توافق هستهای تاریخی را که دولت او در ژنو با قدرتهای جهانی امضا کرد زیر سؤال برده و آن را "جام زهر" نامیدهاند.