در چند روز گذشته استا‌های شرقی کشور شاهد بارش شدید باران بودند که این بارش شدید طغیان رودخانه‌ها، سیل، تخریب برخی خانه ها و بسته شدن برخی جاده‌ها را به همراه داشت.

جنوب کشور ونیز شد/ دو روز بارندگی یک هفته قایقسواری درخیابانبه گزارش مشرق، استان هاي هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبي، سيستان وبلوچستان، کردستان، مرکزي، خوزستان، گيلان، مازندران و اصفهان در شبانه روز جمعه شاهد بارش برف و باران بودند که در استان هرمزگان، کرمان، سيستان و بلوچستان موجب بروز سيل و وارد آمدن خسارت هايي شد.

آبگرفتگي بندر عباس و تعطيلي مدارس

سرپرست مديريت بحران هرمزگان گفت: به دليل شدت باران و ميزان زياد بارندگي در جلسه روز گذشته ستاد بحران شهرستان بندرعباس تصميم به تعطيل شدن تمامي مقاطع تحصيلي اين شهرستان گرفته شد.

ارسلان بهاري ميمندي در گفت وگو با ايسنا افزود: بارندگي به غير از اراضي کشاورزي و باغات به معابر، تجهيزات شهري و منازل مردم دو شهرستان بندرعباس و رودان خسارت وارد کرد.

وي افزود: گروه هايي از جمعيت هلال احمر در حال کمک رساني به قسمت هايي از شهر که دچار آب گرفتگي شدند هستند.

بهاري ميمندي اضافه کرد: ميزان بارندگي در بندرعباس ۹۰ميليمتر بوده که اين ميزان حتي موجب آب گرفتگي برخي از آپارتمان هاي منطقه گلشهر اين شهر شده است و بيشترين خسارت به زمين هاي کشاورزي و باغ هاي روستاهاي شهرستان بندرعباس و رودان وارد شده است. وي افزود: ميزان خسارت در دست بررسي است. شرفي مدير راهداري اداره کل راه و شهرسازي هرمزگان نيز گفت: ۴محور اصلي و فرعي در استان به دنبال بارندگي ۲ روز اخير مسدود شد.

۵ مفقود در عنبرآباد کرمان

گزارش توکلي خبرنگار ما در کرمان حاکي است بارش باران در استان کرمان و به ويژه مناطق جنوبي موجب جاري شدن سيل شد. مديرعامل جمعيت هلال احمر استان کرمان نيز گفت: ۵تن در شهرستان عنبرآباد بر اثر بارندگي هاي شديد و جاري شدن سيلاب مفقود شدند.

محمودي افزود: نيروهاي هلال احمر در تلاش براي پيداکردن آنها هستند. معاون عمراني استاندار کرمان نيز گفت: راه ۶۰روستا در استان کرمان براثر بارندگي ها بسته شده و آب ۱۷روستا و برق ۴ روستاي ديگر در جنوب استان قطع است.

کامياب افزود: در پي طغيان رودخانه ها مسير رودبار جنوب- ايرانشهر تا اطلاع ثانوي مسدود است و براساس گزارش ها راه ۴۰روستا در شهرستان رودبار نيز قطع است.

وي گفت: در پي طغيان رودخانه فصلي در عنبرآباد مزارع و منازل مسکوني دچار آبگرفتگي شدند و راه ۱۰روستا نيز قطع شد.

وي تصريح کرد: در قلعه گنج نيز بر اثر طغيان رودخانه راه ۱۰روستا قطع است وي بيان کرد در کهنوج نيز منازل شهري به صورت پراکنده دچار آب گرفتگي شده اند معاون فرماندار ريگان نيز گفت: بر اثر بارش شديد باران ۲۰روستا در محاصره سيل قرار دارند دادا... پور افزود: سيل ۱۰۰کيلومتر از راه هاي روستايي اين شهرستان را تخريب کرد.

آب گرفتگي منازل مسکوني در خوسف

بارش باران در خراسان جنوبي نيز موجب آب گرفتگي منازل مسکوني در شهرستان خوسف شد. مديرکل مديريت بحران استانداري خراسان جنوبي گفت: آبگرفتگي با تمهيدات مديريت بحران در حال برطرف شدن است.

به گزارش واحد مرکزي خبر وي افزود: تخريب ۶واحد مسکوني روستايي در خوسف گزارش شده است. کريم پور مدير راهداري اداره کل مسکن و شهرسازي خراسان جنوبي نيز گفت: ترميم محورهاي خسارت ديده به ۳ و نيم ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.

گزارش خبرگزاري ها از ساير استان ها حاکي از آبگرفتگي معابر و مسدود شدن برخي محورها و کندي ترافيک در ساعاتي از روز گذشته بود.

مسئولان براي امدادرساني بيشتر تلاش کنند

دهيار روستاي کهنو از وضعيت امدادرساني به خبرنگار ما گفت:«سيل ساعت 12 ظهر روز جمعه به اين روستا رسيد و همه چيز را نابود کرد و همان روز 3 نفر از اهالي مفقود و در سيل گرفتار شدند اما با کمک نيروهاي امدادي هلال احمر توانستيم بعد از چند ساعت آن ها را در کنار درختي پيدا کنيم.»

محسن رامش افزود: از لحظه اي که سيل آمده تاکنون مردم فقط به دنبال دام هاي گم شده خود حتي در تاريکي شب مي گردند، در همان شب براي ما مقداري نان و غذاي کنسروي آوردند و امروز هم کمک هاي امدادي بيشتر شد.به گفته وي، غذا، پتو، چراغ والور، چراغ قوه، چادر و نفت هم توسط ستاد بحران نهبندان براي اهالي اين روستا آورده اند ولي باز هم کافي نيست و بايد مسئولان بيشتر تلاش کنند.

يکي از اهالي اين روستا هم گفت: امدادرساني از ساعت هاي اوليه به اين روستا آغاز شده و تاکنون خدمات خوبي ارائه کرده اند، مشکل اساسي ما مسکن است، جايي براي خواب نداريم، مسئولان فکري بردارند.استاندار، معاون وي و ديگر مسئولان مديريت بحران استان براي سرکشي از روستاهاي سيل زده به نهبندان آمده بودند.با يکي از خودروهاي امدادي به روستاي سيل زده طبسين سفلي مي رويم، در ورودي روستا پلي که خودروها از آن مي گذشتند فرو ريخته بود، بايد پياده به داخل روستا مي رفتيم.

روستاييان آتش درست کرده اند تا گرم شوند، در اين روستا وضعيت مردم بسيار وخيم تر از کهنو است.تقريبا 90 درصد خانه ها و حتي منازل نوساز تخريب شده بود. سقف يکي از خانه ها حين بازديد فرو ريخت و تنها خانه اي که از گزند سيل در امان مانده، خانه يکي از مددجويان کميته امداد بود و ديگر اهالي سرپناه خود را از دست داده اند.«جمالزهي»، يکي از معتمدان روستاي طبسين سفلي دليل اصلي اين خسارت را ساخت غير اصولي سد در بالاي اين روستا دانست.

رئيس شوراي طبسين هم با تاييد گفته هاي اين روستايي به خبرنگار ما گفت: از زمان وقوع اين حادثه برخي از مردم به روستاهاي اطراف و برخي هم به نهبندان رفته و ديگر اهالي هم در کنار آتش وقت خود را مي گذرانند.

حاج نواب جمالزهي افزود: يک نفر از اهالي بر اثر شدت سيل در آب غرق شد و جان باخت.وي ادامه داد: براي نجات افراد و جست وجو درخواست بالگرد کرديم ولي بالگردي به منطقه اعزام نشد، مسئولان به منطقه آمدند و مقداري چادر و غذا بين مردم توزيع کردند ولي اين مقدار نياز اهالي را تامين نمي کند، از مسئولان براي امدادرساني بيش از اين انتظار مي رفت.

اميدي به زنده ماندن نداريم

پيرمردي که در کوچه هاي روستا سرگردان به دنبال گوسفندان خود مي گشت، به خبرنگار ما گفت: از ديشب حتي يک فنجان چاي هم نخورده ام و فقط به دنبال دام ها و به فکر بيرون آوردن وسايل زندگي ام بوده ام.

وي افزود: نمي دانم بايد چه بخورم و کجا بخوابم و جواب شکم گرسنه فرزندانم را چه بدهم، گوسفندانم تلف و مزارع ما نابود شده و ديگر اميدي به زنده ماندن نداريم و فقط از مسئولان مي خواهم به فکر ما باشند.استاندار به چادرهاي اهالي رفته است و مشکلات را مي داند.

او گفت: براي خدمات رساني به سيل زدگان نهبندان يک ميليارد تومان اختصاص مي دهيم تا فعلا بخشي از خسارت ها جبران شود.«وجه ا...خدمتگزار» همچنين افزود : تاکنون مقاديري آب شرب، نان، چراغ خوراک پزي، پتو، چادر، بسته غذايي و ديگر ملزومات بحراني بين مردم روستاهايي که در کانون سيل بوده اند توزيع شده و پيگير ديگر اقدام ها هستيم.

استاندار؛ خسارت ها جبران مي شود

وي با ابراز همدردي با مردم سيل زده ادامه داد: خسارت هاي ناشي از سيل به اهالي اين روستاها پرداخت خواهد شد و استاندار از مردم خواست تا با نيروهاي امدادرسان همکاري کنند.

وي در مورد برآورد خسارت افزود: در جلسه ستاد بحران استان در فرمانداري نهبندان مقرر شد بنياد مسکن نهبندان براي برآورد خسارت بناها و منازل روستاييان اقدام و نتيجه را براي جبران خسارت به ستاد بحران استان اعلام کند.

وي همچنين از پرداخت 50 ميليون تسهيلات بلاعوض به خانواده هاي آسيب ديده و 20 ميليون ريال به خانواده هاي آسيب ديده مددجوي بهزيستي و کميته امداد خبر داد و گفت: اين مبالغ براي ساخت مسکن به مردم داده مي شود و در صورت نياز به مبلغ بيشتر تا سقف 150 ميليون ريال هم تسهيلات کم بهره به سيل زدگان پرداخت خواهد شد ولي بايد مردم هم در ساخت منازل خود همکاري کنند.

وي عنوان کرد: بسته غذايي و کنسروجات تا 72 ساعت آينده بين مردم توزيع مي شود و بعد از 72 ساعت با دادن ظروف و لوازم آشپزي، بسته هاي مواد غذايي خام مثل برنج، حبوبات و ... بين مردم به آن ها تحويل خواهد شد.

کشاورزان نگران نباشند

مديرکل جهاد کشاورزي هم گفت: از هم اکنون خسارت کشاورزان سيل زده برآورد و مبالغ آن ها تا قبل از سال 93 کاملا پرداخت مي شود.دکتر «هادربادي» افزود: در صورت امکان مکاني را براي نگهداري دام ها فراهم کرده و به دامداران نيز علوفه يارانه اي و رايگان داده مي شود.

وضعيت در روستاي طبسين عليا کمي بهتر است اما اهالي در آستانه نوروز چشم به دستان پرمهر مردم و مسئولان استان دوخته اند تا با کمک آن ها خاطره تلخ سيل را از ذهن خود پاک و سال خوبي را در کنار خانواده خود شروع کنند.

آمار اسکان داده شدگان سيل نهبندان به هزار نفر رسيد

 به گفته «شهرياري»، امدادگران و نجاتگران جمعيت هلال احمر به هزار و 500 نفر امدادرساني کرده اند.

وي به روند امدادرساني به سيل زدگان و بازگشايي مسيرهاي ارتباطي و دسترسي به افراد سيل زده اشاره کرد و از برپايي اردوگاه اسکان اضطراري در روستاي حسين آباد بندان و کهنو خبر داد. کار ايجاد اين اردوگاه ها از همان ساعت هاي اوليه سيل آغاز شد.

وي ناوگان خودرويي به کارگيري شده در اين عمليات را شامل 4 دستگاه آمبولانس، 2 دستگاه خودروي نجات، 15 دستگاه خودروي کمک دار سبک و 6 دستگاه خودروي کمک دار سنگين عنوان کرد.

به گفته مدير عامل جمعيت هلال احمر خراسان جنوبي 800 قوطي کنسروجات، 3000 قرص نان، هزار و 400 تخته پتو، 170 تخته موکت، 170 دستگاه والر،170 عدد زيرانداز و 160 دست ظروف از جمله اقلام زيستي است که ساعت 16 ديروز بين سيل زدگان توزيع شده است.

آغاز عملیات امدادوهوایی به منطقه سیل زده سیستان

مرتضی مرادی پور مدیر کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امدادونجات با اشاره به ریزش نزولات آسمانی در استان‌های جنوبی کشور گفت: طی بارش باران 48 ساعت گذشته در استان‌های جنوبی کشور به ویژه خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان با توجه به بافت منطقه و غیرقابل نفوذ بودن آب به بافت خاک و همچنین طغیان رودخانه‌ها، منجر به سیل و آبگرفتگی در این مناطق شد.
 
وی تصریح کرد: سیل و آبگرفتگی در برخی از مناطق از جمله "نهبندان" و روستای طبسین استان سیستان و بلوچستان به حدی بود که بسیاری از روستاها دچار خسارت شدند و امدادرسانی امدادگران نیاز پیدا کردند.
 
مرادی پور با بیان اینکه امدادگران استان خراسان جنوبی با تمام تجهیزات وارد عملیات امدادرسانی شدند بیان کرد: تاکنون 230 دستگاه چادر امدادی و 2 اردوگاه در منطقه سیل زده برپا شده است و هزار و 25 نفر از حادثه دیدگان اسکان اضطراری یافتند.
 
وی با بیان اینکه هم اکنون امداد هوایی استان‌های خراسان رضوی و کرمان در حال حاضر ارسال اقلام امدادی به منطقه حادثه دیده هستند افزود: همچنین هزار و 950 تخته پتو، 230 شعله والر، هزار و 800 نایلون در بین مردم توزیع شده است.
 
مرادی پور در پایان به وضعیت مفقودین نیز اشاره کرد و خاطرنشان کرد: سیل و آبگرفتگی 48 ساعت گذشته 5 مفقودی به جای گذاشته که امدادگران همچنان در حال جست و جو هستند.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس