روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه امروزسه شنبه خود نوشت: عضو بازداشتی حزب کارگزاران در فتنه 88 ضمن مقالهای در روزنامه اعتماد به تحریف راهبرد اقتصاد مقاومتی پرداخت و مدعی شد اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد آزاد است.
اعتماد به قلم لیلاز نوشت اقتصاد مقاومتی معنای مجزایی از اقتصاد آزاد ندارد و یک اقتصاد آزاد مقرراتزدایی شده است.
وی میافزاید: البته ناگفته نماند که آزادسازی یا خصوصیسازی در تمام دنیا از بریتانیا و آمریکا گرفته تا چین و روسیه، تا زمانی که تبدیل به یک نیاز نشده باشد امکان تحقق ندارد. بنابراین خصوصیسازی باید به یک نیاز ضروری و گریزناپذیر تبدیل شود.
اعتماد ادامه میدهد: از سوی دیگر نباید از پیامدهای اجتماعی آن غافل شد چرا که در اقتصاد آزاد، وقوع نابرابری امری اجتنابناپذیر است و این نابرابری چیزی است که گروههای اجتماعی را ناراضی میکند اما در هر صورت و با وجود روبهرو شدن با این مسائل باز هم باید به اقتصاد مقاومتی تن داد(!) اقتصادی که به واسطه آن، چشمانداز روشنی برای کشور ترسیم خواهد شد.
این تعریف وارونه از اقتصاد مقاومتی و خلط عامدانه آن با اقتصاد آزاد یا همان سرمایهسالار در حالی است که تکانهها و بیثباتیهای شدید در اقتصاد جهانی و عبرتهای نهفته در اقتصاد متلاطم سرمایهسالار، یکی از علل در پیش گرفتن اقتصاد مقاومتی اعلام شده است. در حقیقت اگر نسخه اقتصاد آزاد (لیبرال) شفابخش بود در اروپا و آمریکا شفا میداد نه اینکه در اروپا کشورهایی مانند یونان و اسپانیا و ایتالیا و حتی فرانسه را به ورشکستگی کامل یا نیمه ورشکستگی و بحرانهای بزرگ اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بکشاند و در آمریکا به عنوان قله و مدل اقتصاد آزاد، بدهکارترین دولت- ملت دنیا را با 17 هزار میلیارد دلار بدهی برجای بگذارد.
در عین حال جا دارد از عضو حزب کارگزاران پرسیده شود که آیا با بر جای گذاشتن رکورد تورمی 49 درصد- در سال 1374- و تعمیق نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی رویتان میشود که همچنان از اقتصاد آزاد سرمایه سالار جانبداری کنید؟! همچنین باید پرسید این چه اقتصاد مقاوم و مقاومتی است که خمیر مایه آن را نابرابری و بیعدالتی معرفی میکنید؟ آیا میتوان به بیعدالتی دامن زد و توقع استحکام و دوام از چنین سیستم اقتصادی داشت؟!
نگرانی روزنامه سعودی از پیوند عمیق ایران و عراق
یک روزنامه وابسته به رژیم سعودی از پیوند عمیق مذهبی و اعتقادی میان جمهوری اسلامی و دولت عراق ابراز نگرانی کرد! شرق الاوسط مینویسد: نفوذ ایران در عراق در حال حاضر به بالاترین سطح در دوران پس از حکومت صدام رسیده و تا زمانی که احزاب شیعی بر دولت مرکزی عراق سلطه دارند چنین نفوذی همچنان حفظ خواهد شد.
این روزنامه تصریح کرد: با گذشت حدود دو سال از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، ایران هم چنان با نفوذترین نیروهای خارجی در عراق است. اکنون روابط ژئوپلتیکی، ژئو اقتصادی و ژئواستراتژیک بین عراق و ایران برقرار است. ایران همچنین روابط گسترده و عمیقی با گروههای قدرتمند و با نفوذ عراقی از جمله مجلس اعلای اسلامی عراق دارد.
روزنامه سعودی میافزاید: نفوذ چشمگیر ایران در عراق همچنین ناشی از روابط مذهبی، اقتصادی و اجتماعی بین دو کشور است. به لحاظ اقتصادی، سازمان توسعه تجاری ایران اعلام کرده که 72 درصد از صادرات ایران در سال 2013 به عراق بوده است. گزارش این سازمان هم چنین نشان میدهد که واردات عراق از ایران سال گذشته 15 درصد افزایش یافت. مقامات عراق تأیید کردند تلاش میکنند با همکاری همتایان ایرانیشان در تهران صادرات نفت را با هدف افزایش سه برابری تولید نفت عراق به 9 میلیون بشکه نفت تا سال 2020 افزایش دهند.
الشرق الاوسط خاطرنشان کرد: از لحاظ مذهبی، هزاران شخصیت مذهبی، محققان و طلاب ایرانی در شهرهای عراق از جمله نجف و کربلا زندگی میکنند و نقش بسزایی در شکلدهی به افکار عمومی عراق دارند. بعلاوه، برخی از مقامات شیعی عراقی و احزاب سیاسی قبلاً در جمهوری اسلامی مستقر بوده یا آموزش دیدهاند. با توجه به تحولات اخیر، نفوذ ایران در دوران پس از حکومت صدام در عراق ظاهراً به اوج خود رسیده است.
روایت سایت عارف از توهم اصلاحطلبان
دختر هاشمیرفسنجانی، اصلاحطلبان را تمامیتخواه توصیف کرد.
فاطمه هاشمی در مصاحبه با روزنامه آرمان درباره علت پناه آوردن اصلاحطلبان به پدرش در دو سه سال اخیر با وجود انتقادهای قبلی گفت: دلیلش این است که اصلاحطلبان خودشان مشکل داشتند. اصلاحطلبان دوست داشتند به قدرت برسند و زمانی هم که از طریق آقای هاشمی به قدرت رسیدند، موضعگیری کردند. آنها تمامیتطلب هستند و دوست دارند تا همهچیز در اختیارشان قرار بگیرد که این موارد از اشکالات بزرگ اصلاحطلبان است. تمامیتطلبی خصلت بسیار بدی است.
وی افزود: اصلاحطلبان همیشه به شکل سلیقهای و به خواستههای خودشان توجه داشتند. اوج فعالیت نادرست آنها را در سالهای نخست دولت آقای خاتمی دیدیم که تازه بر سر کارآمده بودند.
در همین حال وبسایت امید که زیر نظر تیم حامی محمدرضا عارف فعالیت میکند، از قول هادی حیدری (همکار نشریات زنجیرهای) به انتقاد از عملکرد افراطیون مدعی اصلاحات پرداخت. وی میگوید: نمیتوان در چارچوب قانون اساسی در یک انتخابات، رای مردم را به دست آورد و سپس به مقابله با اصول اساسی همان قانون اساسی پرداخت. همین عوامل سبب ایجاد بیاعتمادی نظام در تعامل با اصلاحطلبان شد.
ضعف دیگر اصلاحطلبان، بالا بردن سطح انتظار مردم از رئیسجمهور و مجلس اصلاحطلب بود. انتظاری که متناسب با اختیار و توان آنها نبود.
همچنین از مهمترین نقاط ضعف اصلاحطلبان، میتوان به تاکید بیش از حد بر
تقدم توسعه سیاسی بر توسعه اقتصادی اشاره کرد. همین عامل هم سبب کم توجهی
به معیشت مردم شد. نکتهای که در سال 84، رقیب اصلاحطلبان از آن برای
آوردن رای، بیشترین استفاده را کرد.
سایت حامی عارف از قول حیدری میافزاید: اکنون و پس از گذشت 8 سال از کنار
رفتن اصلاحطلبان از قدرت، باز هم برخی دوستان دچار این اشتباه محاسباتی
شدهاند که رای جناب آقای روحانی، حاصل پذیرش صلاحیت اصلاحطلبان از سوی
مردم بوده است.
مشکل معدل سنی دولت با دستیار جوان برطرف میشود؟!
دستیار جوان دولت میگوید علت فعالیتش و پستی که گرفته، پاسخگویی به معدل سنی دولت است.
سعید اله بداشتی که با حکم ترکان به عنوان دستیار جوان معرفی شده در مصاحبه با ایلنا گفت: من خود در ستاد انتخاباتی آقای دکتر روحانی شاهد بودم که در مشکلاتی که ایجاد میشد آقای مهندس ترکان با ذکاوت مشکلات را حل میکرد. سال گذشته در چنین سالهایی هستههایی تشکیل داده بودیم و ما جوانان که مستقیما در ستاد انتخاباتی با کاندیدا فعالیت میکردیم در مشکلات به حمایتهای مهندس ترکان و آقای نعمتزاده متکی بودیم.
وی ادامه داد: در هستههایی که در ستاد تشکیل داده بودیم به این نتیجه رسیدیم که واژه مشاور به کسی اطلاق میشود که تجربههایش بیشتر از شخص طرف مشاوره باشد. از طرفی عدهای درباره معدل سنی دولت انتقاداتی داشتند، بحثی با دوستان داشتیم که باید این دولت فضایی را ایجاد کند که مدیران با تجربه شوند. باید بتوانیم نسلی از مدیران جوان را به جامعه تحویل دهیم. نسل مدیران دهه شصت ما باید در چارچوبهایی از پیش تعیین شده مدیران جوانی را تربیت کنند. مثلا آقای مهندس نعمتزاده بتوانند بگویند در این مدت 500 مدیر صنعتی را تربیت کردهام. به هر حال مدیر نه فقط در حوزه آکادمیک بلکه در یک کارگاه تربیت میشود.
دستیار جوان تاکید کرد: بر همین اساس و با طرح دغدغههایی چون پیر شدن رده مدیران کشور و لزوم کادرسازی در حوزه تربیت مدیران جوان و اصلاح و ترمیم ضربات روانی نسل جوان ما طی سالهای اخیر، نهایتا قرار شد که حوزهای به نام دستیار جوان تعبیه شود.
وی ادامه داد: مهندس ترکان با هوشمندی ماموریتهایی برای دستیار جوان تعریف کردند و از آنجا که ایشان رابطهای اعتمادآمیز با ریاست جمهوری و حتی مقام معظم رهبری دارند چیزی میگویند و وقتی کاری را انجام میدهند زیبنده نیست در کار آن قلت آورده شود. ایشان ماموریتهایی ویژه برای دستیار جوان قرار دادند که یکی از این ماموریتها کارآفرینی و تشکیل بنگاههای خصوصی برای جوانان است.
اله بداشتی با بیان این که ما در شهرستانها انتقادات جوانان را منتقل میکنیم و تلاش میکنیم در زمینههای گوناگون به نتیجهای برسیم، تصریح کرد: با این کار مثلا در دوره دوم ریاست جمهوری یا انتخابات مجلس و در حوزههای برنامهریزی برای جوانان میتوان از این یافتهها استفاده کرد. مهندس ترکان به من حکم دستیار جوان دادهاند و افتخار امضای این حکم توسط آقای ترکان برای من بسیار ارزشمند است. ما مشکلات را منتقل میکنیم و آقای مهندس ترکان گاهی مشکلات را به برخی از وزرا میسپارند.
نیاز مبرم دولت به احزاب فولکس قورباغهای
دبیرکل حزب منحله سازمان مجاهدین (انقلاب) ادعا کرد «دولت روحانی نیاز مبرم به اصلاحطلبان دارد»!
این گفته محمد سلامتی تبدیل به تیتر اول و اصلی روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد شد. سلامتی دبیر حزبی بود که به گفته سعید حجاریان همه اعضای آن در یک فولکس قورباغهای جا میشدند.
سلامتی در مصاحبه با آفتاب یزد با تخطئه وزیر کشور گفت: افرادی که پرچمدار مسائل سیاسی در دولت هستند آن عنوان و ایده لازم را ندارند.
وی سپس میگوید: دولت روحانی نیاز مبرم به اصلاحطلبان دارد.
سلامتی همچنین گفته است: وزارت کشور باید سینه سپر کند و از احزاب حمایت جدی به عمل آورد. زمانی که با سیاستهای ضد حزبی گذشته خانه احزاب تعطیل شده، دولت فعلی نباید اجازه دهد که در حالت تعطیلی باقی بماند. وزارت کشور باید مجدانه پیگیری و موضوع را حل کند. در مورد احزاب به خصوص احزابی که برای فعالیت با مشکل روبهرو شدهاند، وزارت کشور باید برای حل مشکل آنها اقدام کند.
اظهارات سلامتی در حالی مطرح میشود که بنابر اذعان محمدعلی نجفی سخنگوی
کمیته 7 نفره اصلاحطلبان در انتخابات، محمدرضا عارف نامزد اصلاحطلب 8
درصد بیشتر رأی نداشت. با این حال کسانی چون اصغرزاده میگویند
اصلاحطلبان، دولت را رحم اجارهای میدانند.
توقع افراطیون از دولت و وزارت کشور برای تسهیل فعالیت دوباره آنان در
حالی است که احزابی چون مشارکت و سازمان مجاهدین به خاطر فعالیتهای
ساختارشکنانه و آشوبگرانه منحل شدهاند.
چه کسی میتواند خاتمی را شفاعت کند؟!
دستاندرکاران فتنه 88 در میان مجمع روحانیون مایلند بدون پاسخگویی درباره خیانتهای خود و توبه و عذرخواهی، به نظام برگردند.
در همین زمینه خاتمی در جمعی اظهار داشته که پس از سال 88 بنا را بر تعامل گذاشتیم؛ اما واسطهای که بتواند تعامل با نظام را رقم بزند، نداشتیم.
به گزارش شبکه «دانا»، خاتمی همچنین گفته است: حسن خمینی و هاشمیرفسنجانی مقبولیتی برای بر عهده گرفتن این واسطهگری نداشتند و باید به سوی افراد دیگری برویم.
خاطر نشان میشود خاتمی در محافل خصوصی اظهار کرده که در انتخابات 88 هیچ
تقلبی رخ نداده اما با این وجود حاضر به اعتراف علنی و عذرخواهی از نظام و
مردم نیست و همچنان با فتنهگران همراهی میکند. با این وصف میتوان گفت
بهترین واسطه و شفیع برای خاتمی، اظهار توبه و ندامت از جانب خود وی است و
ظاهرا همین موضوع مورد حمایت برخی اعضای مجمع روحانیون نیز که نسبت به
مواضع خاتمی و مجمع در فتنه 88 ناراضی هستند، قرار دارد.
سناتورها چارچوب مذاکرات را تعیین کردند
روزنامه جام جم در ستون " نبض سیاست" امروزسهشنبه خود نوشت؛جمعی از
سناتورهای آمریکایی در نامهای خطاب به رئیسجمهور این کشور، طرح کلی مورد
قبولشان برای توافق نهایی با ایران در خصوص برنامههای هستهای این کشور
را مشخص کردند.به گزارش ایسنا و به نقل از روزنامه اورشلیم پست، 82 سناتور
آمریکایی شامل 41 سناتور دموکرات و 41 جمهوریخواه در نامه خود به اوباما
آوردهاند که آنها هیچ حقی برای ایران در خصوص غنیسازی اورانیوم براساس
معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای نمیشناسند. همچنین در این نامه تعطیلی
سایت فردو و تاسیسات آب سنگین اراک، خواسته شده است.
رئیس بخش ایران در سیا از کار معلق شد
روزنامه لس آنجلس تایمز در گزارشی نوشت: افسر کهنهکار آمریکایی که ریاست بخش عملیات ایران را در سیا بر عهده داشت، از کار معلق شد.به گزارش واحد مرکزی خبر، این روزنامه آمریکایی نوشت: جاناتان بنک، یک افسر کهنهکار و عضو سرویس عالی اطلاعاتی آمریکاست که گفته می شود نحوه مدیریت او مورد اعتراض افسران سیا قرار داشته است. بر اساس این گزارش، یکی از مقامات پیشین سیا گفت: درحالیکه ایران یکی از مهمترین اهداف سیا محسوب میشود، بخش مربوط به ایران، کارایی عملیاتی نداشت.
به گفته مقامات سابق سیا، بنک که اکنون چهل و شش سال دارد، قبلا در مقر سیا در بالکان، مسکو و بغداد خدمت کرده بود. او همچنین دستیار ارشد جیمز پاویت رئیس پیشین بخش عملیاتی سیا بود که اکنون به سرویس سری ملی معروف است.
تذکر 130 نماینده به رئیسجمهور درباره خسارت برف شمال
130 نفر از نمایندگان در تذکری کتبی به رئیسجمهور از عدم مساعدت و حمایت نکردن از خسارتدیدگان برف اخیر در غرب استان مازندران انتقاد کردند. به گزارش فارس، این نمایندگان به رئیسجمهور متذکر شدهاند که پس از برف سنگین در غرب مازندران و گذشت حدود 1.5 ماه از آن، هیچگونه کمک و مساعدتی به خسارتدیدگان، باغداران، گلکاران و صاحبان صنایع این منطقه نشده است.
ادعای المیادین درباره طرح 4 مادهای تهران
شبکه خبری المیادین مدعی شد تهران طرحی چهار مادهای برای حل بحران سوریه به اخضر ابراهیمی، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه ارائه کرده است.به گزارش فارس، مذاکرات ابراهیمی با مقامات کشورمان با هدف ایجاد یک راهکار منطقهای برای حل بحران سوریه صورت گرفته است.
اجبار عارف برای کنارهگیری
چگونه اقتصاد مقاومتی را اجرا نکنیم
تا اینجای کار کسی هیچ ایرادی نمیگیرد اما چه میشود که طرحهای عظیم و راهبردهای کلیدی که ابلاغ میشود دچار فرسایش شده و عملا به اهداف از پیش تعیین شده نمیرسد؟ جهاد اقتصادی، حمایت از تولید و سرمایه ایرانی در سالهای گذشته و حماسه اقتصادی در سال جاری از نمونههای واضح و مبرهنی است که در ابتدای نامگذاری، همه مسؤولان برای تحقق اهداف آن اعلام آمادگی کردند اما چه شد؟ واقعا آنجایی که مردم باید پای کار میآمدند، آمدند و به عنوان نمونه در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند و حماسه سیاسی خلق کردند اما آیا مسؤولان به وظیفه خود عمل کردند و حماسه اقتصادی خلق شد؟ «اقتصاد مقاومتی» سخن امروز و دیروز رهبری نیست بلکه ایشان حداقل از سال 1389 به طور واضح در این باره سخن گفتهاند اما چه شد؟ تازه! بعد از آغاز تحریمها و مدیریت ناصحیح اقتصادی همگان متوجه شدند این مقوله میتواند کمک بسیاری به اقتصاد کند اما آیا مسؤولان سابق و فعلی در این باره کار قابل توجهی کردهاند؟
مسؤولان دولت یازدهم با ابلاغیه «اقتصاد مقاومتی» و با پشتوانه رهبر انقلاب فرصتی تاریخی را به دست آوردهاند تا با بسیج همه ظرفیتها بتوانند به اهداف اقتصادی خود برسند. دولت اگر میخواهد شعارها و وعدههای اقتصادی که هر روز بیشتر از قبل میشود را اجرایی کند هیچ چارهای جز اقتصاد مقاومتی ندارد. شاید مسؤولان دولتی قصد داشته باشند سرنوشت نامگذاریها و ابلاغیههای اقتصادی سالهای گذشته و امسال را برای اقتصاد مقاومتی هم رقم بزنند! اگر واقعا میخواهند اقتصاد مقاومتی اجرایی نشود، میتوانند اقدامات زیر را انجام دهند:
1- حاشیهها را بیشتر کنید!
یکی از عوامل نرسیدن به اهداف محورهای مهم اقتصادی در سالهای گذشته افزایش حاشیهها و غلبه آن بر اصل موضوع بود. در دولت گذشته به جای اینکه به اصول توجه شود به حاشیهها توجه شد و مثلا اطرافیان و مشاوران رئیس دولت سابق اظهارنظری میکردند که جنجالی به پا میشد و مسؤولان به جای انجام وظیفه، به توجیه حاشیههای به وجود آمده میپرداختند. اگر مسؤولان دولت فعلی هم قصد دارند «اقتصاد مقاومتی» را فرسایشی کنند و به اهداف آن دست پیدا نکنند رویه دولت قبلی و ـهمین رویه فعلی خودـ را ادامه دهند و با حاشیهسازی مانع پررنگ شدن متن و اصول شوند! مشاوران و اطرافیان دولت فعلی نشان دادهاند ـ مانند قبلیها!ـ استعداد فراوانی برای حاشیهسازی دارند و دولتیها میتوانند با بها دادن به آنها به اقتصاد مقاومتی بیشتر ضربه بزنند!
2- افتضاح برنامهریزی کنید!
دولت دهم با اجرای نامناسب هدفمندی یارانهها و عدم حمایت از تولید و دولت فعلی با اجرای پرانتقاد طرحی مانند سبد کالا نشان دادند میتوانند از این حیث هم شبیه به هم باشند و با تداوم این رویه از اهداف «اقتصاد مقاومتی» دور شوند! دولت فعلی فرصت فراوانی دارد تا بتواند برنامهریزی افتضاح طرح سبد کالا را جبران کند اما همه طرحها و مصوبهها این طور نیست. دولت برای سال آینده باید برنامهریزیهای بسیار مهمی انجام دهد و طرحهای حساسی مانند فاز دوم هدفمندی را به سرانجام برساند اما آنگونه که احساس میشود مسؤولان از تجربه سبد کالا درس نگرفتند و با همان سرعت میخواهند فاز دوم هدفمندی را اجرایی کنند. اجرای سبد کالا از زمان ابلاغ تا اجرا فقط 50 روز فرصت داشت و دود این برنامهریزی سریع و ناصحیح به چشم مردم رفت. طرح عظیم و حساس هدفمندی یارانهها هم قرار است با سرعتی باورنکردنی اجرا شود و امیدواریم دولت به اهداف خود برسد. اگر دولت قصد دارد اقتصاد مقاومتی اجرایی نشود میتواند به برنامهریزیهای افتضاح و نامناسب و سریع ادامه دهد!
3- بر سر خودمان بکوبیم!
آنقدر دشمن خوشحال میشود وقتی یک مقام بلندپایه بگوید «خزانه مملکت خالی است». آنقدر مردم ناامید میشوند وقتی یکی از مسؤولان میگوید: «با یک موشک همه سیستمهای دفاعیمان از بین میرود».
آنقدر از اهداف «اقتصاد مقاومتی» دور میافتیم؛ وقتی دولتیها علیه دولت سابق و دولت سابق علیه دولت فعلی و همه علیه هم مصاحبه میکنند و هواداران آنها هم به جان هم میافتند. یکی از موثرترین کارها برای اینکه اقتصاد مقاومتی را انجام ندهیم سیاهنمایی و مسخره کردن خودمان و شاد کردن دشمن است! برای این کار میتوانیم ظرفیتها و تواناییهای خود را به طور کامل نادیده بگیریم. برای این کار میتوانیم عدهای را جمع کنیم تا وقتی میگوییم خزانه خالی است، پول نداریم، بدهکارترین دولت را تحویل گرفتیم و... تشویقمان کنند و برایمان کف بزنند. یاد سخنان رئیسجمهور فقید کشور چهار- پنج میلیونی ترکمنستان افتادم که در سخنانی خطاب به مردم کشورش گفته بود: ما قدرتمندترین ارتش جهان را داریم و یکی از قویترین کشورهای جهان هستیم!
4- اعتماد مردم را از بین ببرید!
مسؤولان دولت اگر میخواهند موانع اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی را افزایش دهند، میتوانند اعتماد عمومی را از بین ببرند. برای این کار بهتر است برنامههایی مانند سبد کالا و فرم خوداظهاری و قطع یارانه را بیشتر کنند و مدام از سرک کشیدن به حساب مردم سخن بگویند. از یک طرف دولت دستور میدهد به حریم شخصی و حساب مردم وارد نشوید و از طرف دیگر وزیر اقتصاد اعلام میکند هر کسی فرم خوداظهاری پر کند به ما اجازه میدهد حساب او را - که رئیسجمهور میگفت حریم شخصی است- چک کنیم. اصلا چه لزومی دارد در این مورد بحث شود؟ همچنین درباره به کف رسیدن قیمت کالاهای مختلف میتوان به راحتی اعتماد مردم را از بین برد و مسؤولان میتوانند با ادامه اظهاراتی مانند نرخ خودرو به کف رسیده، نرخ مسکن به کف رسیده و نرخ دلار به کف رسیده و... اجرا شدن اقتصاد مقاومتی را به تاخیر بیندازند.
5- به سیاست خارجی بیش از حد دل ببندید!
به جای اینکه ادعا کنیم در حوزه سیاست خارجی در مدت 50 روز به اندازه 500 روز کار کردهایم مناسبتر این است که در اقتصاد در مدت 300 روز به اندازه 300 روز کار کنیم! دولت فعلی نشان داده در حوزه سیاست خارجی نه تنها فعال است بلکه بیشفعال هم هست و به همین علت آنقدر با سرعت پیش میرود که تازه چند روز بعد از اقدامات و مذاکرات و تفاهمات متوجه میشویم چه اتفاقی رخ داده یا قرار است رخ دهد. تازه بعد از این مدت است که مسؤولان سیاست خارجی درصدد رفع و رجوع اقدامات بعضا ناصواب هستند. جالب اینکه برای نشان دادن اهمیت اقداماتی که نتیجه چندان پررنگی ندارد، مسؤولان همه توان خود را به کار میگیرند تا القا کنند اگر این کار را نمیکردند مملکت به هوا میرفت. در این گیر و دار اگر قصد کاهش سرعت اجرای اقتصاد مقاومتی وجود دارد، مسؤولان میتوانند همین رویه را ادامه دهند و به سیاست خارجی بیش از حد دل ببندند و حتی در برنامهریزیهای اقتصادی خود روی آن حساب ویژهای باز کنند و مثلا بگویند بعد از توافقات هستهای و رفع فلان تحریم، فلانقدر تورم کاهش پیدا میکند.
6- سایر اقدامات مقتضی را انجام دهید!
برای اینکه اقتصاد مقاومتی انجام نشود کارهای دیگری هم میتوان انجام داد
که فرصت تشریح آنها وجود ندارد؛ مثلا مسؤولان میتوانند از تولید حمایت
نکنند، نظارت را افزایش ندهند، به بازار سرمایه بیتوجه باشند، بازار ارز
را رها کنند، قوانین دست و پا گیر را حذف نکنند، رانتهایی شبیه رانت 650
میلیون دلاری را بیشتر کنند، تعداد دعواهایی مانند دعوای وزارت جهادکشاورزی
و وزارت صنعت بر سر تنظیم بازار را افزایش دهند، ابهامات درباره یارانه و
نرخهای جدید حاملهای انرژی را بیشتر کنند و ... مسؤولان اگر راست و حسینی
به «اقتصاد مقاومتی» و بیانات رهبری اعتقاد دارند و قصد دارند این ابلاغیه
تمام و کمال اجرا شود، میتوانند موانع را – که به برخی از آنها در بالا
اشاره کردیم- شناسایی کنند و آنها را انجام ندهند. برای اجرای صحیح اقتصاد
مقاومتی نباید فقط اقداماتی انجام داد بلکه باید از انجام برخی اقدامات نیز
جلوگیری کرد و آنها را انجام نداد!
احتمال تحولات بنیادین در حزب کارگزاران
روزنامه ایران در ستون " دیگه چه خبر" امروز سهشنبه خود نوشت؛ حزب کارگزاران سازندگی برای دور جدید فعالیتهای خود دست به تغییرات جدی در ترکیب شورای مرکزی زده است. سعید لیلاز و محمد قوچانی به شورای مرکزی حزب کارگزاران اضافه میشوند. غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران در گفتوگویی این اخبار را تأیید کرده است. سعید لیلاز نیز با تأیید اینکه برای پیوستن او به شورای مرکزی حزب کارگزاران مذاکراتی در جریان است، گفت: «وقتی هم آقای مرعشی این درخواست را دادهاند و هم آقای کرباسچی، دیگر چارهای جز پذیرفتن وجود ندارد.» علی جمالی، دبیر سابق سیاسی ادوار تحکیم وحدت و علی سیاسی راد، عضو سابق شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت نیز از جمله دیگر چهرههایی هستند که گفته میشود به جمع اعضای حزب کارگزاران میپیوندند. براساس شنیدهها در شورای مرکزی جدید کارگزاران محمد عطریانفر دیگر حضور نخواهد داشت.
وزیر خارجه ایران در اعتراض به دیدار «کاترین» با فعالان زن ایرانی، دعوت شام را رد کرد