25 تیر ماه سال 1390 حادثهای دردناک در یکی از محلات شرق تهران رقم خورد که در این حادثه جوان 19 سالهای به نام علی خلیلی در حین بازگشت از هیئت در حالی که همراه چند نفر از شاگردان یک مدرسه بود به واسطه امر به معروف و نهی از منکر مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
خلیلی توسط یک نفر از افراد شرور منطقه از ناحیه گردن و قسمت شاهرگ دچار جراحت شد و بیش از 15 دقیقه در خون خود میغلتید.
پیکر شهید ناهی از منکر حجت الاسلام علی خلیلی امروز سه شنبه 5فروردین از مقابل مسجد النبی نارمک پس از اقامه نماز توسط آیتالله صدیقی به سمت قطعه شهدای بهشت زهراتشییع شد.
در دستان عدهای از حاضران در مقابل مسجد پلاکاردهایی با عنوان «امر به معروف و نهی از منکر وظیفه شرعی ما است»، «قاتل شهید خلیلی اعدام باید گردد»، «علیها زندهاند به فرمان ولی»، «از غفلت مسئولین قوه قضاییه است که چنین اتفاقاتی میافتد و مسئولین در خوابند» به چشم میخورد. همچنین تنی چند از مسئولین نیز در جمع مردم حضور یافتهاند.
جمعی از شرکت کنندگان در مراسم تشییع علی خلیلی از قوه قضائیه خواستار محاکمه مجدد عامل این حادثه شدند.
در بیانیهای که در این مراسم قرائت شد یکی از دوستان علی خلیلی خطاب به مسئولان قوه قضائیه گفت: برای یکی از ورزشکاران حادثه ای پیش آمد که ما شاهد بودیم دستگاه قضایی به سرعت به آن پرونده رسیدگی کرد و برای آن ضارب حکم قصاص صادر کرد اما درباره علی خلیلی آیا جزای ضارب تنها 32 میلیون تومان دیه و یکی دو سال زندان است؟
پس از تشییع بشکوه پیکر مطهر شهید ناهی منکر حجتالاسلام علی خلیلی در قطعه 24 گلزار شهدای بهشت زهرا (س) در منزل ابدیاش آرام گرفت.
وی افزود: اگر در جامعهای قبح کارهای زشت ریخته شود و برخوردی با این مسئله صورت نگیرد ما شاهد چنین اتفاقاتی خواهیم بود.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: در جامعه یکسری ارزشهای مهم وجود دارد که باید همواره پاس داشته شود.
وی در ادامه تاکید کرد: نباید در جامعه اسلامی تعدادی ارازل اوباش این جرات را پیدا کنند که یک روحانی را به علت نهی از منکر اینچنین وحشیانه مورد ضرب و شتم قرار دهند.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه در این موضوع باید به ابعاد مختلفی توجه شود، گفت: در بحث شهادت این عزیز بزرگوار چند نکته باید مدنظر قرار بگیرد نکته اول اینکه دستگاه قضایی کشور باید با قاطعیت بیشتری عمل می کرد به طوری که تنبیه اینگونه افراد مانع از تکرار این جرم بشود.
وی افزود: مجلس باید قوانین اصل هشتم قانون اساسی را که مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است را وضع کند و قانون دقیقی برای آن تنظیم کند و به تصویب برساند.
شریعتمداری با بیان اینکه عدم پذیرش این عزیز بزرگوار از سوی برخی مراکز درمانی باعث تاسف است، اظهار داشت: وقتی علی خلیلی مجروح می شود به تعداد زیادی از مراکز درمانی تماس گرفته می شود ولی این مراکز از پذیرش وی خودداری می کنند و آنطور که یکی از خبرگزاری ها خبر داده بود نهایتا مجبور می شوند در یکی از مراکز خصوصی با واریز کردن هزینه ای بالا وی را بستری کنند.
مدیرمسئول روزنامه کیهان ادامه داد: تمام مردم عزیز در مقابل شهادت چنین بزرگواری احساس مسئولیت میکنند نباید فضا به گونهای باشد که یک مجری امر به معروف و نهی از منکر اینگونه از سوی اراذل مورد حمله قرار بگیرد و چنین اتفاقی روی دهد.
وی افزود: از سوی دیگر قوه قضائیه باید برای رسیدگی به اینگونه امور به خصوص موارد مرتبط به امر به معروف و نهی از منکر شعبه ویژه ای را تشکیل دهد.
مدیرمسئول کیهان ادامه داد: موضوع نباید به دست برخی قضات که به جوانب مختلف موضوع آگاه نیستند بیفتد و باید اینگونه مسائل در دست قضات ویژهای که آشنا به اینگونه مسائل هستند تمرکز پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه دشمنان این مرز و بوم از فتنه گران و مزدوران به عنوان مدافعان حقوق بشر یاد می کنند و از آنها تقدیر و تشکر می کنند، گفت: افرادی که در کشور ما موجب آشوب و فتنه شدند و سران آنها دست به وطن فروشی زدند و دستشان به خون ملت آلوده است از سوی بیگانگان و دشمنان مورد تعریف و تمجید قرار می گیرند، اما ما در داخل کشور خودمان از نیروهای حرب اللهی که مجاهدانه در راستای احقاق حقوق مردم فعالیت می کنند غافل هستیم، درحالی که باید از این نوع افراد به نحو احسن حمایت و تقدیر و تشکر کنیم.
وی افزود: مجلس نیز به صورت جدی پیگیر بحث پیگیری قضایی پرونده قاتل شهید خلیلی را دنبال خواهد کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: باید تمامی کارها از طریق مسیر قانونی و در چارچوب قوه قضائیه دنبال شود.
صادق محصولی، وزیر سابق کشور در حاشیه مراسم تشییع پیکر 'علی خلیلی' گفت: حمایت از آمران معروف وظیفه مسئولین است؛ امیدواریم امسال مسئولین بیش از پیش و منظمتر در جهت اعتلای فرهنگ و حمایت از طلاب و نیروهای انقلابی اقدام کنند.
حجتالاسلام ابوترابی، نایب رئیس مجلس در حاشیه مراسم تشییع پیکر شهید خلیلی گفت: دستگاه قضایی و نیروهای انتظامی باید از آمرین به معروف و ناهیان از منکر و جریان مردمی خواستار ارزشهای اسلامی، حمایت جدی و قاطع داشته باشند.
حجتالاسلام محمدکاظم صدیقی با اشاره به مطالبه عمومی مردم برای تعقیب قضایی ضارب شهید علی خلیلی گفت: آنطور که به من گزارش دادهاند دستور تعقیب مجدد ضارب علی خلیلی صادر شده است.
سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم در حاشیه مراسم تشییع پیکر شهید علی خلیلی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی مشرق با اشاره به شهادت شهید علی خلیلی شهید امر به معروف و نهی از منکر گفت: اجتماع با شکوه مردم در مراسم تشییع این شهید بزرگوار بیانگر حمایت مردم از انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر است و مسئولین نیز باید در این راستا احساس تعهد کنند.
وی با بیان اینکه من به همه نیروهای ارزشی و متدین حزب اللهی بخاطر وقوع چنین حادثه ای تسلیت میگویم، اظهار داشت: باید از چنین شهدایی که با مظلومیت و غربت و بخاطر احساس وظیفه و انجام تکلیف دینی دچار آسیب و خسران شدهاند تجلیل و تکریم کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم با اشاره به اینکه موضوع در حد یک چاقو کشی ساده نبوده است، اظهار داشت: حالا که این حادثه منجر به قتل و شهادت این بزرگوار شده است همانطور که خانواده ایشان درخواست کرده اند، باید تجدیدنظری از سوی دادگاه صورت گیرد.
وی در ادامه گفت: دستگاه های مختلفی از جمله نیروی انتظامی، دستگاه قضایی و مجلس شورای اسلامی همگی در این زمینه نقش آفرینی می کنند و می توانند در جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی موثر باشند.
حسینی تاکید کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید در اینگونه قضایا فعال باشد و از دستگاه قضایی مطالبه جدی داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم با اشاره به تلاش غرب و دشمنان انقلاب برای تقدیر و تشکر از فتنهگران و آشوبگران به عنوان مدافعان حقوق بشر گفت: مجامع جهانی در راستای منافع قدرت های استکباری بزرگ گام برمی دارند و به بهانه های حقوق بشر به دنبال احیای این افراد هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم با بیان اینکه نباید بگذاریم این مسائل به فراموشی سپرده شود، گفت: یقینا غربیها شهادت علی خلیلی و امثال او را بایکوت خبری میکنند و نمی گذارد صدای مظلومانه این شهید بزرگوار در مجامع جهانی منتشر شود.
مهرداد بذرپاش در حاشیه مراسم تشییع پیکر 'علی خلیلی' گفت: انشاءالله خون این شهید درخت امر به معروف را در این کشور بارور کند و مسئولین بیشتر به خودشان بیایند؛ با تأسی از شعار سال باید تنبلی، کمکاری و کم تدبیری از دستگاههای اجرایی و تقنینی رخت بربندد
وی با اعتقاد به اینکه نمی توان با فرض فعالیتهای ایجابی دست از اقدامات سلبی کشید و به اعتماد مردم نسبت به حاکمیت پاسخی نداد، گفت: نباید بازار فرهنگی کشور به عرصه جولان کالاهای فاجعه آمیزو نامناسب فرهنگی تبدیل شود چرا که این امر تناقضی با امور ایجابی ندارد، پس لازم است دست از کارهای کلیشه ای و بی خاصیت برداشت.
بذرپاش در پایان هشدار داد: باید از امور ارتجاعی در لباس روشنفکر معابانه در عرصه فرهنگ سازی کشور پرهیز کرد، چرا که قطعا این امور ما را به سرمنزل مقصود نخواهد رساند.
حدود یک سال پیش در مسجد جامع ازگل بعد از نماز ظهر و عصر؛ خبرنگار مشرق گپ و گفتی با شهید علی خلیلی انجام داد که در اینجا می توانید ملاحظه کنید.
نامه شهید علی خلیلی به رهبر معظم انقلاب ۱۵ روز قبل از شهادت
نامهای از شهید خلیلی خطاب به رهبر معظم انقلاب منتشر شده است و او در این نامه نسبت به برخی اظهارات در قبال عملی که انجام داده سخن گفته است. او در نامه خود به رهبر معظم انقلاب نوشته است که :«آقاجان!بخدا دردهایی که میکشم به اندازه ی این درد که نکند کاری بر خلاف رضایت شما انجام داده باشم مرا اذیت نمیکند. مگر خودتان بارها علت قیام امام حسین(ع) را امر به معروف و از منکر تشریح نفرمودید؟مگر خودتان بارها نفرمودید که بهترین راه اصلاح جامعه تذکر لسانی است؟ یعنی تمام کسانی که مرا توبیخ کردند و ادعای انقلابیگری دارند حرف شما را نمی فهمند؟»
شهید علی خلیلی بعد از اتفاق آن شب نیمه شعبان که بر اثر پاره شدن شاهرگ گردنش به دلیل اصابت چاقو و ساعتها طول کشیدن بستری شدنش در یک بیمارستان به بستر بیماری افتاد؛ در طول این چند سال با هزینههای عجیب درمان مواجه شد به گونهای که خانواده او بخش قابل توجهی از سرمایه، خانه و وسایل زندگی خود را برای درمان او هزینه کردند.
متن کامل نامه شهید علی خلیلی به شرح زیر است:
سلام آقا جان!
امیدوارم حالتان خوب باشد. آنقدرخوب که دشمنانتان از حسودی بمیرند و از ترس خواب بر چشمانشان حرام باشد. اگر از احوالات این سرباز کوچکتان خواستار باشید،خوبم؛دوستانم خیلی شلوغش میکنند. یعنی در برابر جانبازی هایی که مدافعان این آب و خاک کرده اند،شاهرگ و حنجره و روده و معده من عددی نیست که بخواهد ناز کند… هر چند که دکترها بگویند جراحی لازم دارد و خطرناک است و ممکن است چیزی از من نماند…من نگران مسائل خطرناک تر هستم… من میترسم از ایمان چیزی نماند.
آخر شنیده ام که پیامبر(ص) فرمودند: اگر امر به معروف و نهی از منکر ترک شود، خداوند دعاها را نمی شنود و بلا نازل میکند. من خواستم جلوی بلا را بگیرم.اما اینجا بعضی ها میگویند کار بدی کرده ام. بعضی ها برای اینکه زورشان می آمد برای خرج بیمارستان کمک کنند میگفتند به تو چه ربطی داشت؟!!مملکت قانون و نیروی انتظامی دارد!ولی آن شب اگر من جلو نمی رفتم، ناموس شیعه به تاراج میرفت ونیروی انتظامی خیلی دیر میرسید. شاید هم اصلا نمی رسید…یک آقای ریشوی تسبیح بدست وقتی فهمید من چکار کرده ام گفت : پسرم تو چرا دخالت کردی؟ قطعا رهبر مملکت هم راضی نبود خودت را به خطر بیندازی!
من از دوستانم خواهش کردم که از او برای خرج بیمارستان کمک نگیرند، ولی این سوال در ذهنم بوجود آمد که آقاجان واقعا شما راضی نیستید؟؟ آخر خودتان فرمودید امر به معروف و نهی از منکر مثل نماز شب واجب است.آقاجان!بخدا دردهایی که میکشم به اندازه ی این درد که نکند کاری بر خلاف رضایت شما انجام داده باشم مرا اذیت نمیکند. مگر خودتان بارها علت قیام امام حسین(ع) را امر به معروف و از منکر تشریح نفرمودید؟مگر خودتان بارها نفرمودید که بهترین راه اصلاح جامعه تذکر لسانی است؟یعنی تمام کسانی که مرا توبیخ کردند و ادعای انقلابی گری دارند حرف شمارا نمی فهمند؟؟یعنی شما اینقدر بین ما غریب هستید؟؟
رهبرم!جان من و هزاران چون من فدای غربتت. بخدا که دردهای خودم در برابر درد های شما فراموشم میشود که چگونه مرگ غیرت و جوانمردی را به سوگ مینشینید.آقا جان!من و هزاران من در برابر درد های شما ساکت نمی نشینیم و اگر بارها شاهرگمان را بزنند و هیچ ارگانی خرج مداوایمان را ندهد بازهم نمی گذاریم رگ غیرت و ایمان در کوچه های شهرمان بخشکد.
بشکست اگر دل من بفدای چشم مستت
سر خمَ می سلامت شکند اگر سبویی
مثل یک مرد پَر کشیدی تا...
آسمان را به بَر کشیدی تا...
تا که باران به شهر برگردد
باز هم چشم تر کشیدی تا...
روزها رنگ شب به خود دارند
روز را تا سحر کشیدی تا...
سینهات داغدار فردا بود
«آه» را بیشتر کشیدی تا...
در همان کوچههای بیغیرت
سینهات را سپر کشیدی تا...
حرف امروز نیست جان دادن
روی دیوار در کشیدی تا...
ارث مادر رسیده است به تو
مثل یک مرد پَر کشیدی تا...