کد خبر 29672
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۱

رئيس مرکز پيشگيري و درمان اعتياد تهران گفت: با توجه به اطلاع رساني انجام‌شده در کشور مصرف کراک(هروئين) رو به افول است و به جاي آن مصرف شيشه رو به افزايش است.

به گزارش مشرق، محمد اسماعيل عليپور در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: در رابطه با کراک آنچه که امروز در کشور به عنوان کراک هروئين شناخته شده است در گذشته به صورت کراک کوکائين بود و به آن سنگ کوکائين گفته مي‌شد که ماده خطرناکي محسوب مي‌شد.

وي افزود: زماني که کراک در کشور قاچاق شد متخصصان متوجه شدند که کراک از کوکائين نيست و به جاي آن هروئين غني‌شده بود. اين موضوع توطئه‌ بزرگي بود چرا که هروئين در کشور ما به عنوان يک ماده مخدر خطرناک شناخته مي‌شد و حتي خيلي از معتادان قديمي ترياکي از اسم هروئين هراس داشتند.

عليپور تصريح کرد: وقتي که هروئين به عنوان کراک وارد ايران شد قبح اسم هروئين شکسته شد و بسياري از معتادان از آن استفاده کردند.

وي اضافه کرد: الگوي مصرف اعتياد کشور قبلاً 20 درصد هروئين و 80 درصد ترياک بود اما در چند سال گذشته که کراک وارد بازار شد اين تناسب تغيير کرد و آمار مصرف کنندگان هروئين بالا رفت.

اين کارشنان اعتياد تصريح کرد: در برخي مقاطع آمار مصرف کنندگان کراک از ترياک هم بالاتر رفت اما خوشبختانه با توجه به اطلاع‌رساني که آغاز شد و البته دير شروع شد و به همراه آن ساماندهي برنامه درماني با متادون موجب شد که مصرف کراک رو به افول رود و شاهد هستيم مصرف کنندگان بيشتر به سمت ترياک مي‌روند تا کراک.

وي افزود: در بين مواد افيوني موج مصرف کراک رو به کاهش است و بايد در نظر داشت مانند هروئين و ترياک درمان نگهدارنده با متادون روي معتادان به کراک موثر است. ولي بايد در نظر داشت که کراک يک ماده خطرناک است و گاهي اوقات فردي با يک سال مصرف کراک بايد چندين سال طول درمان را طي کند.

عليپور گفت: با توجه به اينکه قدرت اثر کرات از هروئين بالاتر است اگر فردي آن را تنقيح کند به شدت در معرض اوردوز و مرگ قرار مي‌گيرد و مصرف آن را به شدت بالا مي‌برد و نهايتاً برخي عوارض پزشکي مانند تخريب بافت عضلاني ايجاد مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس