رئيس مرکز تحقيقات راهبردي دفاعي گفت: مگر مي‌شود کسي که در دوران بي‌کسي مدافع انقلاب بود، امروز از آن دست بکشد؟ اگر مشکلي براي هريک از پيشکسوتان جبهه و جنگ رخ بدهد در حقيقت اين ماييم که مسئوليم.

به گزرش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، امير دريابان علي شمخاني رئيس مرکز تحقيقات راهبردي دفاعي و از فرماندهان برجسته ايام دفاع مقدس،با اشاره به برگزاري پانزدهمين همايش پيشکسوتان جهاد و شهادت که قرار است فردا (سه شنبه) در مسجد حضرت وليعصر(عج) تهران برگزار شود، ضمن تاکيد بر اهميت ماندگاري فرهنگ جبهه و جنگ در جامعه گفت: اين پيشکسوتان قشر منحصر به فردي هستند که هم امام(ره) توصيه‌شان را کرده و هم رهبري معظم انقلاب در خصوص آنها رهنمودهاي خوبي داده‌اند.

شمخاني با اشاره به اين جمله امام(ره) که فرمودند "نگذاريد پيشکسوتان جهاد و شهادت در پيچ و خم زندگي به فراموشي سپرده شوند "، تصريح کرد: البته اين وظيفه بر عهده خود پيشکسوتان است هرچند حفظ روحيه انقلابي در زمان صلح بسيار سخت‌تر از ايام جنگ است.

وي با تاکيد بر اينکه حفظ اين روحيه تنها با در کنار هم بودن امکان‌پذير است، گفت: اينها اگر در کنار هم باشند، از آنجا که انقلابي‌اند، همانطور باقي خواهند ماند و همين در کنار هم بودن موجب شکل‌گيري يک جريان اجتماعي مي‌شود که نمي‌گذارد پيشکسوتان در پيچ و خم مشکلات گم شوند.

اين فرمانده ايام دفاع مقدس با بيان اينکه هيچ گروهي در جامعه در هيچ صنف و جنسي به انسجام پيشکسوتان جبهه و جنگ نيست، دفاع مقدس را مهمترين برگ تاريخ انقلاب دانست و افزود: اخيرا يکي از مسئولان برجسته انگليس طي مصاحبه‌اي گفته است که "ما در جنگ اشتباه کرديم. ما مي‌دانستيم که به ايران تجاوز شد اما گمان مي‌کرديم انقلاب اسلامي آسيب مي‌بيند ولي مردم ايران با ايستادگي جانانه خود همه تحليل‌ها را عوض کردند. "

شمخاني اقتدار امروز نظام اسلامي را نشانه‌اي از پيروزي ملت ايران در جنگ تحميلي دانست و تصريح کرد: دشمن امروز براي حمله به ايران بر روي تجربه جنگ تحميلي حساب زيادي مي‌کند و خودشان اعتراف دارند که در فشارها، وحدت ملي ايرانيان بيشتر خواهد شد و اذعان دارند که شايد آنها اغازگر جنگ باشند ولي پايان دهنده آن نخواهند بود.

وي جنگ 8 ساله تحميلي را مهمترين سرفصل تاريخ انقلاب معرفي کرد و اظهار داشت: البته بديهي است که همه مردم ايران در جبهه ها حاضر نبودند و برخي افراد که شرايط حضور در جبهه را هم داشتند، شرکت نکردند.

وزير اسبق دفاع معتقد است که شرکت کنندگان در جنگ يک ليست مشخص دارند که نمي‌شود آن را تغيير داد هرچند برخي تلاش مي‌کنند اين ليست را کم و زياد کنند.

شمخاني با اشاره به موضوع فرهنگ بسيجي در جامعه تاکيد کرد: اين فرهنگ يک دستورالعمل و يا موضوع نازل شده از آسمان نيست بلکه فرهنگي است که در شرايط تاريخي خاص شکل گرفته است.

وي ادامه داد: بايد ببينيم که چرا امام فرمودند اي کاش من هم يک "بسيجي " يا "پاسدار " بودم و چرا مثلا نگفتند يک فيلسوف و يا عارف؟

اين فرمانده ايام دفاع مقدس افزود: امروز در کشور کسي نمي‌تواند بگويد من يک فرهنگ ساختم ولي فرهنگ جبهه و جنگ در همين جامعه ساخته شد و اين بخاطر تعامل ارتشيان، بسيجيان و سپاهيان همان ليست است که منجر به ايجاد فرهنگ جبهه و جنگ شد.

شمخاني خاطر نشان کرد: شما نسلي را معرفي کنيد که 8 سال در شب و روز، در روزهاي سرد و برفي غرب، در گرماي شلمچه، در عيد نوروز و محرم، در عاشورا و عيد فطر، در پيروزي "فاو " و در شکست "رمضان " در کنار هم بوده باشند.

وي تصريح کرد: البته در اقشاري مانند دانشجويان و يا طلاب گاهي ديده مي‌شود که افراد دو يا سه سال در کنار يکديگر هستند اما اين درکنارهم بودن به دليل درس خواندن است در حالي که رزمندگان، 8 سال در شرايط سخت و آسان با هم زندگي کردند.

رئيس مرکز تحقيقات راهبردي دفاعي اظهار داشت: اين ادبيات و اين حوادث از آن نسل يک جوهره‌اي ساخت که مختص خود آنها و البته مورد حسادت کساني است که در آن ليست حضور ندارند و نمي‌شود تنها با چفيه انداختن تبديل به نماد شد اگرچه ترويج و دفاع از اين فرهنگ يک کار پسنديده است.

شمخاني تاکيد کرد: اين پيشکسوتان جهاد و شهادت هيچ بديلي در جامعه ندارند و براي همين است که بايد آنها را حفظ کرد.

وي خاطر نشان کرد: رزمندگان دفاع مقدس شايد به لحاظ سازماني بازنشسته شوند ولي بازنشستگي از دفاع از ارزش‌ها معني ندارد و اصلا مگر مي‌شد کسي که براي دفاع از انقلاب دوست و برادرش را از دست داده و يا خودش مجروح شده، بازنشسته شود؟

اين فرمانده ايام دفاع مقدش يادآور شد: هيچ کس نيست که بگويد من مي خواستم به جبهه بروم ولي چون فلان مذهب يا رنگ و تحصيلات را داشتم و يا مثلا کارگر بودم يا عرب بودم يا لر بودم به من اجازه داده نشد.

شمخاني با بيان اينکه حتي کسي نيست که بگويد به همين دلايل و يا بخاطر داشتن سليقه سياسي نگذاشتند من فرمانده شوم، گفت: در جنگ هيچ کس به دليل انتقاد حذف نشد و اين درحالي است که حتي از برخي سازمان ها به ما نامه مي دادند و مي‌گفتند فلان فرد صلاحيت حضور در جبهه را ندارد ولي ما توجهي نمي‌کرديم.

وي با ذکر مصاديقي در اين خصوص خاطر نشان کرد: کساني بودند که نسبت به تاکتيک نبرد و يا حتي دلايل ادامه جنگ انتقاد داشتند ولي در کنار همان فرماندهاني که به آنها انتقاد داشتند و زير فرمان همان‌ها جنگيدند و شهيد شدند. در حقيقت کسي در جنگ نظر خود را کتمان نکرده و همانطور که باور داشت عمل مي‌کرد.

وزير اسبق دفاع با تاکيد بر اينکه در جنگ هيچ محدوديتي براي هيچ کس که باور به دفاع داشت، نبود، تصريح کرد: اگر کسي در آن زمان در دفاع شرکت نکرد، خودش نخواسته که باشد.

شمخاني پيشکسوتان جبهه و جنگ را ترکيبي از مديران و فرماندهان ايام دفاع مقدس دانست و گفت: اينها پايه‌گذار يک فرهنگ و تجربه مديريتي موفق و الگوي عملي اسلام و يک قشر ماندگار در تاريخ کشورند که در کنار هم بودن اينها به نفع انقلاب است.

وي ادامه داد: مگر مي شود کسي که در دوران بي‌کسي مدافع انقلاب بود، امروز از آن دست بکشد؟ اگر مشکلي براي هريک از اين افراد رخ بدهد در حقيقت اين ماييم که مسئوليم.

رئيس مرکز تحقيقات راهبردي دفاعي با ابراز گله از برخي برخوردها تصريح کرد: متاسفانه ما عادت کرد‌ه‌ايم که اگر لکه‌اي در آستين دوستي ديديم بجاي از بين بردن آن لکه، يقه او را پاره کنيم و اين يک اخلاق بد است.

شمخاني با بيان اينکه راه حفظ اين جمع پرشور و عزيز به فرموده امام(ره) اين است که در کنار يکديگر باشند، گفت: بنده از همان سال 77 که وزير دفاع بودم، اقدام به راه اندازي اين جلسات کردم اما در همان مقطع نيز پچ پچ‌هايي از گوشه و کنار به گوش مي‌رسيد که مي‌گفتند اينها کي‌اند؟ چه مي‌خواهند و کدام خط سياسي را دنبال مي‌کنند؟

وي ادامه داد: حتما ما سياسي هستيم ولي اين سياسي به معني جناحي بودن و له کردن ارزش‌ها براي حفظ قدرت نيست بلکه اين بالندگي انقلاب است که براي ما اهميت دارد.

اين فرمانده ايام دفاع مقدس خاطر نشان کرد: پيشکسوتان جهاد و شهادت در ميدان بزرگي حاضر شدند که که هيچ وقت رقابتي در کار نبود چراکه اصولا رقابت منجر به پست نمي‌شد بلکه فقط مسئوليت ها را بيشتر مي‌کرد.

شمخاني اظهار داشت: اگر اين افراد از هم جدا شوند، در عرصه‌هاي مختلف سياسي و اجتماعي آسيب‌پذير خواهند بود چراکه انسان جايزالخطاست اما اگر درکنار هم باشند اين آسيب کمتر خواهد شد.

وي ادامه داد: علي رغم همه مشکلات، اين جمع در برخي استانها شکل گرفته و اين پيشکسوتان به صورت دوره‌اي و در مقاطع مختلف در کنار يکديگر جمع مي‌شوند.

وزير اسبق دفاع با بيان اينکه اينها بايد احساس کنند که نظام به آنها افتخار مي‌کند، خاطر نشان کرد: به برکت وجود سردار حسين همداني، استان همدان در اين گردهمايي‌ها پيشتاز ديگر شهرهاست اما در مراکز ديگري مانند اصفهان و بوشهر و فارس و قم و گيلان و خوزستان نيز اين امر يا شکل گرفته و يا در حال شکل‌گيري است.

شمخاني با اشاره به ياد و خاطر سردار شهيد شوشتري و تلاش وي در راه اندازي اين مجمع در شهر مشهد، گفت: در تهران نيز مرحوم پروين تلاش بسيار زيادي براي فراهم کردن مقدمات اين تشکيلات کرد که متاسفانه با فوت ايشان اين کار زمين ماند و من همينجا از تمام دوستان مي‌خواهم تا ما را در راه اندازي اين جمع در تهران ياري کنند.

وي تصريح کرد: براي اين تشکل‌ها اساسنامه‌اي هم نگاشته شده تا اين تشکل در جهت دفاع از ارزس‌هاي انقلاب باشد.

وزير اسبق دفاع يادآور شد: در روزهاي اول جنگ وقتي عراق به جنوب کشور حمله کرد ما هيچ خط مشخصي براي دفاع نداشتيم اما کم کم اين خطوط شکل گرفت و موضوع دفاع تبديل به مسئله اصلي مردم شد. بنابر اين رزمندگان حاضر در دفاع مقدس از کساني که مي‌توانستند ولي در اين ميدان حاضر نشدن برترند و بايد ويژگي‌هاي خود را با درکنارهم بودن حفظ کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس